ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Κύπρο η Εθνική

στην-κύπρο-η-εθνική-283797

Με την ελπίδα ότι θα καταφέρει τελικά να προκριθεί εκείνη στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας μπαίνει η Εθνική Ελλάδας στην τελική ευθεία για τους αγώνες με Κύπρο σήμερα στις 9.45μ.μ. (TV: ΣΚΑΙ, Cosmote Sport 1) στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, και με το Γιβραλτάρ την ερχόμενη Τρίτη την ίδια ώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Εκτός από δύο νίκες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, απαιτείται βέβαια το Βέλγιο να μην επιτρέψει στη Βοσνία να κερδίσει (7μ.μ.). Στις τελευταίες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, ο Μίχαελ Σκίμπε δεν φανέρωσε τις προθέσεις του αναφορικά με το αρχικό σχήμα, αφού προτιμά να μπερδεύει τα πράγματα στο πρόγραμμα των προπονήσεων και να μη δείχνει το παραμικρό στις ασκήσεις τακτικής και στο δίτερμα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, και μέχρι την τελευταία στιγμή θα αμφιταλαντεύεται για τις δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και την τριάδα πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Ωστόσο ορισμένοι διεθνείς είναι σίγουροι για να ξεκινήσουν στο αποψινό παιχνίδι, στο οποίο η Εθνική Ελλάδος πέραν από νίκη χρειάζεται και καλή επιθετική συγκομιδή.

Στο κλασικό 4-2-3-1, ο Ορέστης Καρνέζης θα υπερασπιστεί τη «γαλανόλευκη» εστία, στη δεξιά πλευρά της άμυνας επιστρέφει ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά θα αγωνιστεί ο Γιώργος Τζαβέλλας. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά.

Τις δύο θέσεις στα χαφ διεκδικούν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Τζιόλη, Ανδρέα Σάμαρη, Γιάννη Μανιάτη και Κάρλος Ζέκα. Πιθανότατα, ο Αλέξανδρος Τζιόλης να έχει ένα προβάδισμα για την κάλυψη της μίας θέσης. Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σε ρόλο δεξιού χαφ, ο μέσος της Κοπεγχάγης, σε μία θέση που είχε εξαιρετική απόδοση στην αναμέτρηση με το Βέλγιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Με δεδομένη την απουσία του τραυματία Τάσου Δώνη, τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Πέτρος Μάνταλος, δεξιά ενδέχεται να παίξει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και πίσω από τον προωθημένο Κώστα Μήτρογλου, προβάδισμα για να αγωνιστεί έχει ο Κώστας Φορτούνης. Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να χρησιμοποιηθεί ο Τάσος Μπακασέτας αντί του αρχηγού του Ολυμπιακού.

Στην αποστολή βρίσκονται οι:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γουότφορντ), Στέφανος Καπίνο (Ολυμπιακός), Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ)

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς (Ρόμα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο), Παναγιώτης Ρέτσος (Λεβερκούζεν), Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ), Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια)

Μέσοι: Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μανιάτης (Αλάνιασπορ), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Αλέξανδρος Τζιόλης (Al-Fayha FC), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Τάσος Μπακασέτας (ΑΕΚ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ).

Επιθετικοί: Κώστας Μήτρολου (Μαρσέιγ), Απόστολος Βέλλιος (Νότιγχαμ Φόρεστ), Γιάννης Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ).

Στο μεταξύ, ο Μίχαελ Σκίμπε έδειξε στους παίκτες του εκτενή στιγμιότυπα από το Κύπρος-Βοσνία, σε ένα ματς όπου η προσεχής αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχε την ανατροπή στο σκορ, επικρατώντας με 3-2. Η Κύπρος αναμένεται να παραταχθεί με σχήμα 5-4-1, το οποίο θα δοκιμάσει για πρώτη φορά ο Ισραηλινός προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν.

Ο Μαγένκο διαιτητής

Η FIFA όρισε τον Ισπανό Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο διαιτητή της αναμέτρησης, με βοηθούς τους Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντες και Ντιέγκο Σεβίγια Μπαρμπέρο. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Χοσέ Μαρία Σάντσες Μαρτίνεζ, επίσης από την Ισπανία. Ο Ιταλός, Στέφανο Πούκι ορίστηκε παρατηρητής αγώνα και ο Σουηδός Πέτερ Φρόϊντφελντ θα είναι ο παρατηρητής διαιτησίας.

8ος όμιλος

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

Σήμερα

7μ.μ. Βοσνία-Βέλγιο

7μ.μ. Γιβραλτάρ-Εσθονία

9.45μ.μ. Κύπρος-Ελλάδα

Τρίτη 10/10 – 9.45μ.μ.

Εσθονία-Βοσνία

Βέλγιο-Κύπρος

Ελλάδα-Γιβραλτάρ

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 22

2. Βοσνία 14

3. Ελλάδα 13

4. Κύπρος 10

5. Εσθονία 8

6. Γιβραλτάρ 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου