ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βουτιά στο… κενό για το Κολυμβητήριο του ΕΑΚ

βουτιά-στο-κενό-για-το-κολυμβητήριο-497456

Χάος επικρατεί σχετικά με το αν και πότε θα ανοίξει τελικά τις πύλες του το Κολυμβητήριο του ΕΑΚ. Το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό με πολλά προβλήματα, τα σωματεία, οι γονείς και οι αθλητές διαμαρτύρονται για την απραξία και η διεύθυνση των δημοτικών εγκαταστάσεων σηκώνει τα χέρια ψηλά, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Δήμο Βόλου. Σε 15 με 20 μέρες αναμένεται να ανοίξει η μικρή 25αρα πισίνα, εφόσον όμως διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται εκατοντάδες αθλητές αλλά και πολίτες που εξυπηρετούνται από το Κολυμβητήριο του ΕΑΚ. Οι πισίνες παραμένουν κλειστές με αποτέλεσμα να προκύπτουν ολοένα και περισσότερες ζημιές στους χώρους του Κολυμβητηρίου, ενώ η διεύθυνση του ΕΑΚ δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα περιμένοντας το Δήμο Βόλου. Ούτε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο βρέθηκε η χρυσή τομή.

Το μοναδικό ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι πως εντός ολίγων ημερών αναμένεται να τεθεί προς χρήση η μικρή πισίνα του Κολυμβητηρίου, όπως τόνισε και ο διευθυντής του ΕΑΚ κ. Κίνης, το οποίο όμως για να συμβεί θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός και να πέσουν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να μπουν σε μια σειρά οι τρέχουσες ανάγκες της πισίνας. Ο διευθυντής του ΕΑΚ τόνισε επίσης πως το Δ.Σ. δεν μπορεί να κάνει τίποτε περαιτέρω από το να περιμένει τα χρήματα από το Δήμο Βόλου, ενώ καταλαβαίνει -όπως είπε- την ανησυχία των σωματείων και των αθλητών. «Μπορώ να κατανοήσω την ανησυχία όσων απασχολούνται στο Κολυμβητήριο, αλλά όχι φυσικά αυτών που το κάνουν απλά και μόνο ως χόμπι. Το μεγάλο κρίμα είναι για αυτούς που κάνουν πρωταθλητισμό και δεν μπορούν να προπονηθούν» δήλωσε αναλυτικά, ενώ συμπλήρωσε πως παλαιότερα είχε προτείνει ο ίδιος να συνεισφέρουν και τα σωματεία ένα μέρος από τα έσοδα τους στο ΕΑΚ ώστε να διατίθενται για τις ανάγκες του χώρου, πράγμα το οποίο όμως είχε απορριφθεί από το Δ.Σ. «Αν συνέβαινε αυτό» συνέχισε ο κ. Κίνης «δε λέω πως θα είχε λυθεί το πρόβλημα, αλλά ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο καλύτερα τώρα».

Από την άλλη πλευρά, αυτή των σωματείων αλλά και των αθλητών που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι επικρατεί ανησυχία αλλά και προβληματισμός για το μέλλον του Κολυμβητηρίου, καθώς οι ομάδες και οι αθλητές δεν μπορούν να αθληθούν. «Καλώς ή κακώς η πισίνα έχει δημιουργήσει κάποιες ανάγκες στην κοινωνία του Βόλου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, καθώς εκτός από αθλητές, στις πισίνες του Κολυμβητηρίου φιλοξενούνται και άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και διάφορες άλλες ευπαθείς ομάδες». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κ. Τάσο Μαρινάγη, προπονητή της ομάδας του ΟΥΚΒ και αποτυπώνουν ακριβώς την αγανάκτηση και την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των προπονητών και των αθλητών. «Αυτή τη στιγμή στο Κολυμβητήριο απασχολούνται 40 προπονητές. Αυτοί πώς θα πληρωθούν; Από τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου ζουν οικογένειες. Το καταλαβαίνει κανείς αυτό;» συνέχισε διερωτώμενος ο κ. Μαρινάγης, ο οποίος κλείνοντας είπε πως είναι η πρώτη φορά μετά 15 περίπου χρόνια που τα σωματεία δεν πήραν κάποιες επιχορηγήσεις που είχαν καθιερωθεί από παλιότερες δημοτικές αρχές.

Η έφορος του ΝΟΒΑ κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, όταν απευθυνθήκαμε σε αυτή, έδειξε να μην είναι ιδιαίτερα σίγουρη για οποιαδήποτε έκβαση, θετική ή μη της υπόθεσης. «Όταν σου λένε ότι το Κολυμβητήριο τη μία ανοίγει και την άλλη δεν ανοίγει δεν ξέρεις τι να πεις. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω ο,τιδήποτε γύρω από το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αλεξοπούλου. Όσον αφορά στο γεγονός πως ενδέχεται να ανοίξει το Κολυμβητήριο κανονικά, αλλά τον Δεκέμβριο να ξανακλείσει, σύμφωνα με την γνωμάτευση του μηχανικού, η έφορος κολύμβησης του ΝΟΒΑ είπε πως ίσως όλα αυτά να είναι προφάσεις, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις από την πλευρά της διοίκησης του ΕΑΚ ώστε να εξασφαλισθούν άμεσα οι επιχορηγήσεις από το Δήμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του προπονητή κολύμβησης του ΝΟΒΑ κ. Βασίλη Κατσικόπουλου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ανοίξει άμεσα το Κολυμβητήριο. «Οι αγωνιστικές ομάδες έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους ενόψει τω επίσημων υποχρεώσεών τους. ’Οπως όμως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει εφόσον οι πισίνες είναι κλειστές» ήταν τα λόγια του κ. Κατσικόπουλου. Επίσης ο προπονητής του ΝΟΒΑ στάθηκε και στην ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει προς την πλευρά των σωματείων από τη διοίκηση του ΕΑΚ καθώς όπως είπε, αν πρόκειται να γίνονται εργασίες θα πρέπει οι σύλλογοι να ενημερώνονται έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή, παρέχοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να κάνουν τουλάχιστον έναν όσο το δυνατόν καλύτερο προγραμματισμό.

Αυτή τη στιγμή για να ξεκινήσει το Κολυμβητήριο να επαναλειτουργεί, χρειάζεται να πληρωθεί το αέριο αλλά και τα απαραίτητα χημικά που αφορούν στην υγιεινή των πισινών, που ανέρχονται σε αρκετά μεγάλα ποσά, τα οποία φυσικά ο Δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν. Ο πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Καψιώτης δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως οι οφειλές προς την Εταιρία Παροχής Αερίου και προς τον προμηθευτή του χλωρίου για τις πισίνες θα εξοφληθούν, ιστάμενος ωστόσο στις μεγάλες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την 50άρα, ανοικτή πισίνα, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει σωστά και με όλες τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τους αθλητές.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης τόνισε πως ζήτησε μια οικονομική βοήθεια ύψους 60.000 ευρώ από τον Γ.Γ Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή και περιμένει απάντηση εντός των επόμενων ημερών. Να σημειωθεί πως προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚ, αλλά και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ όπου οι ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου που το χρησιμοποιούν, λόγω του ότι δεν υπάρχει αέριο, αναγκάζονται σύμφωνα με μαρτυρίες αθλητών, να κάνουν μπάνιο δίχως να υπάρχει ζεστό νερό. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός πως αυτή τη στιγμή εργάζονται 40 άνθρωποι, ενώ πριν λίγα χρόνια το προσωπικό αποτελούνταν μόνο από 20 άτομα! Για ποιο λόγο τώρα έγιναν αυτές οι προσλήψεις και επιβαρύνθηκε επιπλέον ο προϋπολογισμός του Κολυμβητηρίου μόνο οι αρμόδιοι μπορούν να γνωρίζουν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου