ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-498268

Στους κορυφαίους 10 "μικρούς" αστέρες ο Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα είναι στο Τοp-10 των κορυφαίων νεαρών παικτών του Τσάμπιονς Λιγκ για την σεζόν 2010-11.
 Αλλη μια τιμητική διάκριση φαίνεται πως θα ζήσει ο Σωτήρης Νίνης. Ο ΜVP του ματς με τον Πανιώνιο σύμφωνα με την ιστοσελίδα "blog.sport.co.uk" βρίσκεται ανάμεσα σε μια δεκάδα αστέρων νεαρών ποδοσφαιριστών που ενδεχωμένως να λάμψει στο Τσάμπιονς Λιγκ της φετινής χρονιάς.
 Εκτός από τον Ελληνα "el ninio" οι άλλοι παίκτες είναι οι Βάλτερ Μπίρσα της Οσέρ, Λατσινά Τραορέ της Κλουζ, Μάρκο Μαρίν της Βέρντερ Βρέμης, Κρίστιαν Έρικσεν του Άγιαξ, Ντάγκλας Κόστα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τζος Μακ Έαχραν της Τσέλσι, Κλέο της Παρτιζάν Βελιγραδίου, Χεντράν Σακιρί της Βασιλεία και Μομοντού Κέεσαϊ της Ζίλινα.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:
"Έχει χαρακτηριστεί ως το αστέρι του μέλλοντος εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η τρέχουσα σεζόν μπορεί να είναι αυτή στη διάρκεια της οποίας ο Σωτήρης Νίνης θα λάμψει. Έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς την τελευταία τριετία, κάτι που έχει εμποδίσει την εξέλιξη της καριέρας του, αλλά ακόμα και έτσι έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Μικρός το δέμας, αλλά με εξαιρετική υποδοχή της μπάλας και πάσα ακριβείας από οποιαδήποτε γωνία, ανακηρύχτηκε καλύτερος νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής το 2007 σε ηλικία μόλις 17 ετών και την επόμενη περίοδο πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Παναθηναϊκό, ο νεότερος στην ιστορία του συλλόγου.
Με μόνο τη Μπαρτσελόνα ομάδα-φόβητρο στον όμιλο, ο Νίνης έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους σκάουτερς που τον παρακολουθούν και να ξαναδώσει ώθηση στη στάσιμη καριέρα του".
 
 
 
Μετά από πολλά χρόνια οι δύο «έφηβοι» θα κοντραριστούν ξανά το ερχόμενο Σάββατο. Ο δικός μας Ολυμπιακός Βόλου θα ταξιδέψει στον Πειραιά, όπου θα αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη τον έτερο ερυθρόλευκο έφηβο, τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
 
 
Ενα παιχνίδι στο οποίο υπό διαφορετικές συνθήκες, σε παλαιότερες εποχές, θα λέγαμε πως οι ερυθρόλευκοι του Βόλου θα πήγαιναν απλά για μια καλή εμφάνιση και μια αξιοπρεπή ήττα. Με την εικόνα που δείχνει όμως φέτος η ομάδα του Σάκη Τσιώλη τίποτα δεν αποκλείεται, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Β. να κατέβει στο Φάληρο έχοντας τις δικές του πιθανότητες και ελπίδες για κάτι καλό.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Αλλωστε για να είμαστε ειλικρινείς και την τριάρα επί της ΑΕΚ δεν την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός των ερυθρολεύκων, άσχετα αν μετά το τέλος του παιχνιδιού όλοι οι φίλαθλοι από τον ενθουσιασμό τους έκαναν πλακίτσα μεταξύ τους και έλεγαν πως περίμεναν κάτι τέτοιο. Μέχρι και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Αχιλλέας Μπέος, παραδέχτηκε πως η ατάκα «θα σταματήσουμε στα τρία» ειπώθηκε σε στυλ πλάκας, άσχετα αν στο τέλος δικαιώθηκε ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ΠΑΕ.
Γιατί λοιπόν μετά από μια τέτοια επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου να μην ελπίζει ο Ολυμπιακός και σε κάτι καλό μέσα στο Καραϊσκάκη; Θα μου πει τώρα κάποιος, είναι το ίδιο; Όχι, σίγουρα δεν είναι, καθώς ο Ολυμπιακός Πειραιώς στο Καραϊσκάκη μεταμορφώνεται πάντα προς το καλύτερο και, κακά τα ψέματα, γενικότερα η δυναμικότητά του, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια αλλά και φέτος, δεν έχει σχέση με αυτή της ΑΕΚ. Πιο δύσκολος αντίπαλος άρα και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τον Σάκη Τσιώλη και τους παίκτες του.
Πιθανό θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη θα εκτινάξει στα ύψη τον ενθουσιασμό τόσο στις τάξεις των φίλων της ομάδας, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Άλλωστε δεν είναι και πολλές οι ομάδες που καταφέρνουν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Φάληρο και αυτό από μόνο του, ειδικά για μια ομάδα όπως ο νεοφώτιστος φέτος Βόλος, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση. Ο Ολυμπιακός Β. με βάση την εικόνα που δείχνει στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, μπορεί μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να κάνει τη ζημιά και στο συνονόματό του, Ολυμπιακό Πειραιώς, καθώς με έξυπνη τακτική και παίζοντας υποδειγματικά την κόντρα επίθεση -που ξέρει να κάνει πολύ καλά- μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Νικοπολίδη.
Ικανότητα και ποιότητα για κάτι τέτοιο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη διαθέτει, το ψυχικό σθένος είναι το θέμα αν θα υπάρξει… Αν υπάρξει, τότε μπορεί να έχουμε… εμφράγματα. 
 
 
 
 
Απόρησε…
Απόρησε προχθές το βράδυ ο Λεάντρο Αλβάρεζ, όταν έπεσε στα χέρια του αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα και τον ανέφερε ως Βραζιλιάνο. «Μα δεν είμαι Βραζιλιάνος», είπε με παράπονο… Ακόμα δυο «μεγάλα» αποτελέσματα και θα τους μάθουν πολύ καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου οι συνάδελφοι από την Αθήνα. Φαίνεται μέχρι τώρα το διπλό στον Πανιώνιο, η ισοπαλία στην Τούμπα και η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ δεν έφτασαν…
Αγ. Θαν.

Συμπαίκτες με Σάχα
Συμπαίκτης με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σεμπάστιαν Σαχα ήταν ο Λεάντρο Αλβάρεζ στην ομάδα της Σαν Λορέντζο. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων συνομίλησε με τον πορτιέρο της Ενωσης πριν αλλά και μετά τον αγώνα του Πανθεσσαλικού και θυμήθηκαν όμορφες στιγμές, μιας και έχουν κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Αργεντινής, ενώ αντίπαλος υπήρξε στο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής και με τους Σκόκο και Μπλάνκο, τους οποίους και περιόρισε με τον καλύτερο τρόπο.
Ζ.Ε.Ι.
 
Πού να έρθει και η Λάρισα…
Στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ το Πανθεσσαλικό έζησε μεγάλες στιγμές τόσο λόγω της νίκης του Ολυμπιακού, όσο και λόγω προσέλευσης κόσμου. Φανταστείτε τι έχει να γίνει σε ένα μήνα περίπου, όταν θα έρθει στο Πανθεσσαλικό η Λάρισα…
Θ.Δ.Κ
 
Περιμένει τον Λεάντρο Τζούνιορ
Στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της βρίσκεται η κα. Αλβάρεζ, η οποία θα φέρει σε λίγους μήνες στον κόσμο το πρώτο παιδί της οικογένειας. Μπορεί το φύλο του παιδιού να μην έχει γίνει γνωστό, ωστόσο ο Λεάντρο περιμένει πώς και πώς τον Λεάντρο Τζούνιορ.
Ζ.Ε.Ι.
 
Προσφυγές
Κι άλλες προσφυγές έπρεπε να τακτοποιήσει χθες ο Στράτος Γιδόπουλος. Κανελλόπουλος και Τσεκετσίδης διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα μέσω της νομικής οδού και χθες έπρεπε να καλυφθεί κάποιο ποσό για να μην έχει η ομάδα συνέπειες.  
Αγ. Θαν.
 
Επιστροφή;
Εκτός της Σκοπιανής που δοκιμάστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, ενδέχεται να έχουμε και επιστροφή συμπατριώτισσάς της που αγωνιζόταν πέρυσι στην ομάδα. Φυσικά και η δεύτερη δεν χρειάζεται να τελέσει υπό δοκιμή, αφού την ξέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου. Οι απαντήσεις αναμένονται και από τις δύο…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Το να μην παίρνει ο ήδη πρόεδρος όλες τις ψήφους… λέγεται ήττα ή απόρριψη;;;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου