ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυο ακόμη μετάλλια στη συλλογή της Β. Κοσμίδου

δυο-ακόμη-μετάλλια-στη-συλλογή-της-β-κο-498306

Δυο (2) ακόμη διεθνή μετάλλια ήρθαν να προστεθούν στην πλούσια συλλογή της Βίκυς Κοσμίδου.

Συγκεκριμένα η Βολιώτισσα Πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε μια αξιόλογη εμφάνιση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στο ατομικό και ομαδικό ΚΟΥΜΙΤΕ την 26η Σεπτεμβρίου στο Λουτράκι Κορινθίας.

Στο εν λόγω πρωτάθλημα συμμετείχαν η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, η Κύπρος και η Ελλάδα με ένα ιδιαίτερα υψηλό τεχνικό επίπεδο αθλητών.

Τα κορυφαία ονόματα των Εθνικών Ομάδων των παραπάνω χωρών συμμετείχαν για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Σερβία τέλος Οκτωβρίου.

Μαζί με το Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών δύο ημέρες πριν 24-25 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στον ίδιο χώρο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.

Η χώρα μας και πάλι πρωτοστάτησε, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη με 19 χρυσά, 12 ασημένια και 28 χάλκινα μετάλλια, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Ελληνικό ΚΑΡΑΤΕ είναι στην κορυφή τόσο σε βαλκανικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη δεύτερη θέση η Σερβία με 9 χρυσά, 7 ασημένια, 11 χάλκινα, την τρίτη θέση η Βουλγαρία με 8 χρυσά, 6 ασημένια και 9 χάλκινα, την τέταρτη θέση το Μαυροβούνιο με 6 χρυσά μετάλλια, 10 ασημένια, 18 χάλκινα, την πέμπτη θέση η Τουρκία με 6 χρυσά, 7 ασημένια, 6 χάλκινα, την έκτη θέση η Βοσνία με 6 χρυσά, 6 ασημένια- 9 χάλκινα, η έβδομη θέση με 5 χρυσά, 8 ασημένια, 24 χάλκινα μετάλλια, την όγδοη θέση η Ρουμανία με 1 χρυσό,1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο και τέλος η Κύπρος με κανένα χρυσό μετάλλιο,3 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βολιώτισσα Πρωταθλήτρια κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες την ταλαιπώρησε το πρόβλημα της αλλεργίας της και παρόλο αυτά αγωνίστηκε αποδεικνύοντας το υψηλό τεχνικό της επίπεδο αλλά και το μεγάλο της πείσμα.

Η Βίκυ κατά σειρά νίκησε τις αθλήτριες με σκορ 3-0 την Σερβίδα, στην συνέχεια νίκησε την Βουλγάρα 4-0, έπειτα στον ημιτελικό έχασε από την Τουρκάλα με 1-2 και στο μικρό τελικό για 3η θέση κέρδισε με σκορ 4-1 την Σκοπιανή.

Στο ομαδικό ΚΟΥΜΙΤΕ, η Βίκυ κατάφερε με την δυναμική της συμμετοχή της να ενισχύσει το εθνικό συγκρότημα και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, παρά το γεγονός ότι αγωνίσθηκε με αθλήτριες μεγαλύτερων κατηγοριών κιλών.

Η Βίκυ όμως συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στις 26-29 Οκτωβρίου 2010 στην Σερβία, ενώ παράλληλα διδάσκει στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ KYOKUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ- Γαζή 115 τα μικρά παιδιά και την ομάδα του Αγωνιστικού Σπορ ΚΑΡΑΤΕ, μεταδίδοντας την πλούσια εμπειρία της.

Στο Πρωτάθλημα προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Αγώνων ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ Γιώργος Κοσμίδης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ανδρέα Παπαδημητρόπουλο και τον Ταμία κ. Δάρρα Κωνσταντίνο.

Παρών μεταξύ των άλλων ήταν και ο Πρόεδρος Βαλκανικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ κος Γιώργος Γερόλυμπος, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη και την επιμέλεια όλου του Πρωταθλήματος.

Χαιρετισμούς για επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Χρήστος Αηδόνης και ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου