ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πρέσινγκ είναι το πλεονέκτημά μας

το-πρέσινγκ-είναι-το-πλεονέκτημά-μας-498837

Μια μέρα μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ (3-1), ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης μίλησε στον Sentra για τις δυσκολίες της αναμέτρησης και για το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει από τους παίκτες… Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη:
Για τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ: «πήρξαν πολλές δυσκολίες, ήταν ένα παιχνίδι που περιείχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνει ένα ματς αμφίρροπο. Οταν ισοφαριστήκαμε ήδη είχαμε προχωρήσει στην αλλαγή του Μπρέσκα με την προοπτική να έχουμε έναν δεύτερο επιθετικό μετά τον Σολάκη, ώστε να παλέψουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Εξάλλου όλη την εβδομάδα προετοίμαζα τα παιδιά και τον εαυτό μου ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, με ποιότητα και το σκορ μπορεί να ανατραπεί».
Για το αν μετά την ισοφάριση σκέφτηκε ότι μπορεί να πήγαινε στραβά κάτι: «Το είχαμε συζητήσει ότι θα γίνονται εναλλαγές στο σκορ, ιδιαίτερα στη Σούπερ Λίγκα. Είναι ένα πολύ καλό μάθημα για εμένα ότι όσο ποιοτικούς παίκτες και να έχεις δεν μπορεί να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία με μια καλή πάσα να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ και εκεί θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα το αποτέλεσμα. Στο 1-0 όμως ήθελα να έχω την αλλαγή μου, ώστε και καλά να μην πάνε τα πράγματα, με το δίδυμο Σολάκη-Μπρέσκα να κάνουμε την ανατροπή».
Για την ταυτότητα του Ολυμπιακού Βόλου:«Μας αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ενα από τα πλεονέκτημα είναι το πρέσινγκ που κάνουμε, έχουμε μια γρήγορη ομάδα που έχει αντοχή στην ταχύτητα. Επίσης εκεί που προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε είναι ότι από την ώρα που θα πάρουμε την μπάλα, θέλουμε να βγάλουμε αντεπιθέσεις, ώστε να μην προλαβαίνει ο αντίπαλος να οργανωθεί. Μέχρι στιγμής παρόλο που παίζουν στην ομάδα 7-8 παιδιά από την περσινή ομάδα της Β’ Εθνικής, μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι».
Αν αυτά που σχεδίαζε στην προετοιμασία έγιναν πράξεις στο γήπεδο: «Παρά την επιτυχία με που είχαμε με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, βλέπουμε ότι ένα με δύο πρόσωπα, παιχνίδι με παιχνίδι αλλάζουν και αυτό έχει να κάνει με την τακτική και τον αντίπαλο. Παίζουμε για παράδειγμα το Σάββατο με τον Ολυμπιακό και πρέπει αν δούμε τα πράγματα διαφορετικά από ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και σε σύστημα και σε τακτική και ενδεχομένως να γίνουν και κάποιες αλλαγές προσώπων. Θα δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν τι ζητάμε».
Για τι δυσκολία των πρώτων παιχνιδιών:«Προσπάθησα να περάσω στους παίκτες μου, ότι τα έξι παιχνίδια που έβγαλε η κληρωτίδα από τα οποία τα τέσσερα είναι εκτός, να μην τα δούμε σαν ονόματα ομάδων. Ανεξάρτητα αν εγώ έβλεπα μέσα μου τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ως ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά προσπάθησα να περάσω στα παιδιά ότι σε αυτά τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς και φυσικά να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Γιατί μετά από έξι αγωνιστικές, αν είσαι χαμηλά στη βαθμολογία, αυτό αρχίζει να επηρεάζει ψυχολογικά τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο. Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όχι μόνο με τα αποτελέσματα, αλλά και με την απόδοσή μας που μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι».
Για το πόσο ανεβαίνει ο πήχης ύστερα από αυτά τα αποτελέσματα: «Ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε στη Σουπερ Λίγκα μετά από 22 χρόνια. Αυτό που προσπαθώ να περάσω είναι να το ευχαριστηθούμε. Δεν θα άξιζε τίποτα να είμαστε από την πρώτη αγωνιστική αγχωμένοι και να λέμε συνέχεια ότι πάμε για να σωθούμε. Πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μας αρέσει, επιθετικό, να εκφράσουμε την κουλτούρα και όσες δυνατότητες μας δίνει η διοίκηση».
Για το αν προτιμά το ότι ακολουθεί μετά από αυτή την επιτυχία ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι: «Είναι καλύτερα που παίζουμε με τον Ολυμπιακό τώρα μετά από μία τέτοια εμφάνιση. Είναι πολύ πιθανό μία μικρομεσαία ομάδα μετά από μία τέτοια νίκη να είχε ξεφύγει από τον ενθουσιασμό».
Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Επιβάλλει το ρυθμό του. Η τακτική του είναι να πρεσάρει και να παίξει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό που σε συνδυασμό με την συμπαράσταση του κόσμου έφερε το παιχνίδι εκεί που αυτός ήθελε. Υπάρχει καλή τεχνική κατάρτιση από τους παίκτες κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και αυτό είναι πρόβλημα για τις ομάδες και τους προπονητές. Γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε πως να τον βγάλουμε από την επικίνδυνη ζώνη. Θα είναι ότι πρέπει για να απολαύσουμε το παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης».
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου