ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-499262

Χωρίς εκπλήξεις «λεγεωνάριων»

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην επιλογή των «λεγεωνάριων» για τα παιχνίδια της Εθνικής με Λετονία (8/10) και Ισραήλ (12/10), στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012.
Ο Άγγελος Χαριστέας θα είναι ο παίκτης που πιθανότατα θα καλύψει το κενό που άφησε με την αποχώρησή του από την Εθνική ο Φάνης Γκέκας. Ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Ελλάδας, παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στην Αρλ, όπως και ο Καπετάνος στην Στεάουα. Οι δυο τους και ο Μόρας, ο οποίος φέτος δεν βρίσκει χώρο στην ενδεκάδα της Μπολόνια, συμπεριελήφθησαν στην προεπιλογή για τους αγώνες με Γεωργία (1-1) και Κροατία (0-0), αλλά αποκλείστηκαν από την τελική 23άδα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε δηλώσει πρόσφατα πως ο Χαριστέας ανήκει στο ευρύτερο γκρουπ παικτών που έχει στο μυαλό του και αυτό επιβεβαιώθηκε έπειτα από λίγες ημέρες (χθες), όταν τον συμπεριέλαβε στη λίστα της προεπιλογής των λεγεωνάριων. Πάντως, το θέμα θα ξεκαθαρίσει τη μέρα που ο Πορτογάλος προπονητής θα ανακοινώσει το τελικό ρόστερ.
Ο Φερνάντο Σάντος έχει καταλήξει στους Γιώργο Τζαβέλλα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργο Σαμαρά (Σέλτικ), Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Μίλαν), Παναγιώτης Κονέ (Μπρέσια), Αλέξανδρο Τζιόλη (Σανταντέρ), Παντελή Καπετάνο (Στεάουα Βουκουρεστίου), Βαγγέλη Μόρα (Μπολόνια) και Άγγελο Χαριστέα (Αρλ), όμως, οι 23 ποδοσφαιριστές που θα απαρτίσουν την προεπιλογή θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάντος άλλαξε γνώμη και πλέον δεν θα ανακοινώνει καμία προεπιλογή και θα γνωστοποιεί κατευθείαν μαζεμένους όλους τους παίκτες του τελικού ρόστερ (και εγχώριους και ξενιτεμένους). Ο λόγος είναι πως δεν του άρεσε η φιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τις κλήσεις με το σύστημα δημοσιοποίησης που ακολούθησε στα προηγούμενα ματς, γι’ αυτό και αποφάσισε να το αλλάξει αμέσως, προτιμώντας τη μέθοδο της ανακοίνωσης «μια και καλή».
 
 
 
 
 
 
Στη δεύτερη εβδομάδα βρίσκονται τα τοπικά πρωταθλήματα και οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν -γιατί κάποιες θα ξεχωρίσουν προς τα πάνω και κάποιες προς τα κάτω- δεν έχουν φανεί ακόμη, αν και κάποια σωματεία της Ε.Π.Σ.Θ. με την καλοκαιρινή ενίσχυση έδειξαν ότι θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όμως και στο τοπικό ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο σε κάθε ομάδα παίζει ο προπονητής και αν και υπάρχουν αξιόλογοι Βολιώτες τεχνικοί, πολλοί από αυτούς «απέχουν» έχοντας διαπιστώσει πως αυτό που θέλει να κάνει δεν γίνεται σωστά…
 
Οταν δηλαδή ο προπονητής μιας ομάδας που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο πάει στην προπόνηση και βλέπει μόνο 8 παίκτες, όταν ο συνάδελφός του ομάδας που έχει στόχο τη σωτηρία έχει ακόμη λιγότερες επιλογές και σε κρίσιμα ματς απουσιάζουν αρκετοί και ίσα ίσα συμπληρώνει 13άδα, όταν δεν υπάρχουν παίκτες να συμπληρώσει 11άδα σε φιλικό ματς, τότε το έργο του γίνεται πιο δύσκολο και οι ευθύνες του λιγότερες. Όμως οι προπονητές -που πολλοί από αυτούς δεν είναι μόνο προπονητές- συνεχίζουν τα έργο τους, δείχνοντας ότι αγαπούνε αυτό που κάνουν και, θέλοντας να κερδίσουν το δικό τους στοίχημα, προσπαθούν…
 
Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
Τη φετινή περίοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία οι μισές από τις 18 ομάδες ξεκίνησαν τη χρονιά με τους προπονητές που είχαν και την περασμένη χρονιά, ενώ οι μισές άλλαξαν.
Οι Κώστας Μπράτσος (Αγία Παρασκευή), Λουκάς Κατσαμπέκης (Αίας Σούρπης), Τάκης Τσόγκας (Απόλλων Καναλίων), Βασίλης Πανόπουλος (Μαγνησιακός), Κώστας Μπέας (Ακρόπολη) συνεχίζουν, ενώ τους ίδιους προπονητές κράτησαν και τρεις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία, οι Εθνικός (Κώστα Κούτσικα) ΑΕ 2002 (Θανάση Βλαχόπουλο), Χλόη (Θανάση Μπίλλη), αλλά και η ΑΕ Διμηνίου (Θάνος Θεοδώρου) που επέστρεψε στο τοπικό από το περιφερειακό πρωτάθλημα…
Στην Β’ κατηγορία μόνο 6 προπονητές συνεχίζουν στον πάγκο που ήταν και πέρσι, ενώ υπάρχουν και πρωτοεμφανιζόμενοι. Στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, όπου φέτος κατεβαίνουν μόνο δέκα ομάδες, στις Μικροθήβες κάνει ρεκόρ παραμονής ο Χρήστος Αναγνώστου, που ξεκίνησε στον πάγκο νεαρός και έφθασε πέρσι να είναι και προπονητής του γιου του!!! και φέτος να προσφέρει υπηρεσίες και σε δεύτερη ομάδα!!!
Πριν δυο χρόνια είχαμε στο Βόλο σχολή προπονητών UEFA B’ και έτσι έχουμε και μια νέα φουρνιά τεχνικών που έχουν όρεξη και όνειρα και αυτό που τους χρειάζεται είναι η επιμονή και η υπομονή… ενώ δεν είναι λίγοι οι προπονητές που ασχολούνται με τις Ακαδημίες…
Δεν είναι λίγοι οι τεχνικοί που πολλές φορές παρακολουθούν τη δουλειά του Σάκη Τσιώλη, ενώ σήμερα η Νίκη θα έχει στον πάγκο της έναν Βολιώτη της νέας γενιάς των προπονητών, τον Άγγελο Καρρόπουλο.
Την τελευταία μάλιστα δεκαετία δεν είναι λίγοι οι Βολιώτες που κληθήκαν να καθίσουν στον πάγκο της Νίκης είτε ως υπηρεσιακοί είτε ως μόνιμοι, ενώ μάλλον πιο καλά πήγαν κάποιοι Βολιώτες εκτός Μαγνησίας…
Ο Βαγγέλης Βουρούκος ολοκλήρωσε τη χρονιά 98-99 και ξεκίνησε αυτή του 99-2000 στη Νίκη, έχοντας πιο πριν πέρασμα από τη Χαλκηδόνα, ο Νίκος Χατζηκυριακίδης χρεώθηκε την άνοδο της Νίκης από τη Δ’ στη Γ’ το 2002 και πρόπερσι έπραξε το ίδιο με τα Τρίκαλα, ο Κώστας Σταματίου δεν έμεινε, αν και η ομάδα εκεί που την άφησε ανέβηκε, ενώ από τους υπηρεσιακούς ο Λάκης Μπακάλης ήταν αήττητος σε 4 ματς το 2009.
Βέβαια στη σημερινή ποδοσφαιρική εποχή φαντάζει δύσκολο να στηρίζεται κάποιος στον τόπο του!!!
 
 
 
 
 
 
Δύο αγάπες…
Από τον σημερινό Ολυμπιακό ο Ρίκκα είναι δανεικός από την ΑΕΚ, ενώ κιτρινόμαυροι ήταν οι Καμπάνταης και Σολάκης. Πάντως και στο παρελθόν υπήρχαν παίκτες που φόρεσαν και τη φανέλα της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού όπως οι Ν. Πιάς, Σ. Μαυροδήμος, Β. Βασιλάκος, Δ. Βολωνάκης, πιο παλιά ο Στράτος Γιδόπουλος… αλλά και πιο μετά ο Γ. Καρτάλης…
Β.Ζ
 
ΗD μετάδοση
Εκτός από τη συνηθισμένη εικόνα και μετάδοση της ΝΟVA στο σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ το συνδρομητικό κανάλι θα προσφέρει στους πελάτες του την αναμέτρηση και σε High Definition. Συγκεκριμένα το σήμα HD αποδίδει έως και πέντε φορές υψηλότερη ευκρίνεια σε σχέση με την Standard Definition.  Z.E.I.
 
Εκανε ρεκόρ
Πάντως ο Χόρχε Μπάριος έφυγε από τη Νίκη με ρεκόρ!!! Ήταν ο μόνος τα τελευταία 12 χρόνια που έβγαλε ολόκληρη χρονιά… και άρχισε την άλλη!!!
Β.Ζ.
 
Συνάντηση…
Ο Σίμος Λάζαρης με το που πάτησε το πόδι του στη Ν. Ιωνία έπιασε δουλειά. Προχθές είχε μια μίνι συνάντηση τόσο με τον γενικό αρχηγό της ομάδας Κώστα Προβίδα, όσο και με κάποιους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών, με συζήτηση γύρω από διάφορα θέματα. Έτσι, για μια πρώτη γεύση…
Θ.Δ.Κ
 
Επιστροφή για το ματς…
Η ομάδα του Μαγνησιακού θα επιστρέψει αμέσως μετά το φιλικό με τα Μετέωρα προκειμένου στις 8.30 μ.μ. να προλάβει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Αρχικά υπήρχαν σκέψεις η ομάδα να διανυκτερεύσει στα Μετέωρα, αν το ματς γινόταν βράδυ, αλλά η σέντρα του φιλικού ορίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς οι περισσότεροι ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι στο Βόλο.
Θ.Δ.Κ
 
Χορηγία
Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σήμερα στο γήπεδο της Ν. Αγχιάλου στο παιχνίδι του Πυράσου με τα Μετέωρα είναι προσφορά της χορηγού εταιρίας της ομάδας Betsson σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση της ομάδας.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Να ποντάρουμε εδώ ή να ρισκάρουμε με το “Χ” στο 448;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου