ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Ξάνθη δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ

στην-ξάνθη-δοκιμάζεται-ο-παοκ-499342

Με πέντε αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και το πιο δύσκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ στη Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ο πρωτοπόρος Ηρακλής θα παίξει στο Καυτανζόγλειο κόντρα στην Καβάλα.

Ο Αρης λογικά έχει τον πρώτο λόγο στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Εργοτέλη, ενώ η ΑΕΚ έχει δύσκολο έργο στο Βόλο (σελ. 38-39) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές έφεραν τον Ηρακλή να «βγάζει τη γλώσσα» στους «μεγάλους» και να… στρογγυλοκάθεται ολομόναχος στην κορυφή. Εκεί θα παραμείνει, δε, αν την Κυριακή (παρά τις απουσίες των Κομπαγιάσι και Πίτου Γκαρσία) ξεπεράσει το -κάθε άλλο παρά αμελητέο- εμπόδιο της Καβάλας. Η τελευταία κατεβαίνει πάνοπλη στο «Καυτανζόγλειο» και έτοιμη να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνισή της με τον Παναθηναϊκό.

Μία θέση κάτω από τα δοκάρια, μία στην άμυνα, μία στην επίθεση και η ετοιμότητα του Μπουσαϊντί προβληματίζουν τον Παύλο Δερμιτζάκη, ενόψει του αγώνα (18:15, ΝΕΤ) του ΠΑΟΚ στην έδρα της Skoda Ξάνθης.

Ο 41χρονος τεχνικός σκέφτεται να επαναφέρει τον Χαλκιά στο αρχικό σχήμα, όμως δεν είναι 100% σίγουρο πως θα παίξει κόντρα στους Ακρίτες. Ο λόγος είναι ότι ο Κρέσιτς δείχνει σε καλή κατάσταση, ενώ η θέση του τερματοφύλακα δύσκολα μπαίνει σε λογική ροτέισιον. Ωστόσο, ο Έλληνας προπονητής θέλει να έχει και τους δύο γκολκίπερ σε ετοιμότητα.

Στην άμυνα, ο Δερμιτζάκης διαπιστώνει ότι ο Ζουέλα δείχνει έτοιμος να πάρει την ευκαιρία του, ύστερα από τη θλάση που υπέστη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας. Ο αμυντικός από την Ανγκόλα πρέπει να μπει σε ρυθμό αγώνων και δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο Μαλεζάς για να ξεκουραστεί από τα συνεχή ματς.

Όσον αφορά την επίθεση, το θέμα είναι αν ο Σαλπιγγίδης θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ή όχι. Αν παίξει εκεί (στην αγαπημένη του θέση δηλαδή) οι Ελ Ζαρ και Βιεϊρίνια θα είναι στις δύο πτέρυγες του γηπέδου. Αν ο Σαλπιγγίδης ξεκινήσει στα δεξιά, τότε ο Φιλόμενο δείχνει επικρατέστερος για την κορυφή και ο Βιεϊρίνια θα πάει στα αριστερά.

Το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της Ξάνθης τον φέρνει αντιµέτωπο µε τον ΠΑΟΚ του Θόδωρου Ζαγοράκη, από τον οποίο έχει πολλά παράπονα λόγω του τρόπου µε τον οποίο έφυγε από την Τούµπα πριν από τρία χρόνια, µετά την ήττα του Δικεφάλου από την Ξάνθη την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήµατος την περίοδο 2006-2007. Ο τεχνικός της ακριτικής οµάδας, προετοιµάζει εκπλήξεις στον Παύλο Δερµιτζάκη αλλά το έργο του Γιώργου Παράσχου πάντως δεν είναι εύκολο, αφού έχει τρεις σηµαντικές απουσίες. Ο Ντιέγκο Κιντάνα ο Νέιθαν Ελινγκτον και ο Θανάσης Κωστούλας δεν υπολογίζονται.

Τις υπηρεσίες αρκετών παικτών θα στερηθεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την σημερινή αναμέτρηση του Άρη με τον Εργοτέλη Ο Αργεντινός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σηφάκη, Ναφτί, Οριόλ Τσεζνάουσκις και Παπαζαχαρία, καλούμενος να βρει τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν το παζλ της αρχικής ενδεκάδας. Από την αποστολή του αγώνα, αποκλείστηκαν και οι Αγτζίδης, Πορτίγια, Φαμπιάνο, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Αραβίδης, Μπουγαΐδης. Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» του Κούπερ: Βελλίδης, Χουάνμα, Μίσελ, Ρονάλντο, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Τόχα, Καζναφέρης, Χαβίτο, Κάλβο, Ρουίζ, Κόκε, Τσέζαρεκ.

Οι Κρητικοί θα παίξουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χωρίς τους Τζούνιορ και Αλεξόπουλο.

Η Λάρισα παρά το καλό ξεκίνημα, προέρχεται από δύο σερί «στραβοπατήματα» (ισοπαλία με Καβάλα, ήττα στο Καυτανζόγλειο) και η επαναφορά στον… ίσιο δρόμο μοιάζει απαραίτητη απέναντι στην Κέρκυρα. Η τελευταία θα παραταχθεί χωρίς τον Λαμπρόπουλο στο Αλκαζάρ -αλλά όχι και χωρίς την… άγνοια κινδύνου, που της επέτρεψε να «κλέψει την παράσταση» στις πρώτες αγωνιστικές.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

Ηρακλής-Καβάλα ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 16:00 NOVA

ΑΕΛ-Κέρκυρα ΑΛΚΑΖΑΡ 16:00 NOVA

Αρης-Εργοτέλης ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 18:15 NOVA

Ξάνθη-ΠΑΟΚ ΠΗΓΑΔΙΑ 18:15 NET

Ολυμπιακός Β.-ΑΕΚ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ 20:30 NOVA

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου