ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-499779

Αλλαξαν θέσεις…

Ποιος θα περίμενε ότι μετά από πέντε αγωνιστικές η Μάιντς θα ήταν πρωτοπόρος στην Bundesliga και η Μπάγερν Μονάχου μόλις όγδοη; Κι όμως, οι δύο ομάδες φαίνεται πως… άλλαξαν θέσεις και για το λόγο αυτό η σημερινή (16:30) μεταξύ τους αναμέτρηση είναι η πιο ενδιαφέρουσα της έκτης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Για την Μπάγερν τονωτική ένεση αποτέλεσε η νίκη επί της Χόφενχαϊμ, ωστόσο μετά τον Ρόμπεν έχασε και τον Ριμπερί με τραυματισμό. Οι φιλοξενούμενοι, που δεν υπολογίζουν στον βασικό τερματοφύλακα Μίλερ, με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς αποτελούν τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος έχοντας νικήσει μεταξύ άλλων φέτος τη Στουτγκάρδη, τη Βόλφσμπουργκ και τη Βέρντερ Βρέμης.
Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη τα ντέρμπι Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν(16:30) και Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο(18:30) , ενώ η φορμαρισμένη Ντόρτμουντ δοκιμάζεται (16:30) στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι.
Στο μεταξύ απαρχή για την αντεπίθεσή τους θέλουν να κάνουν οι της Σάλκε τη νίκη επί της Φράιμπουργκ.(16:30). Οι Χούγκλαντ, Πάντερ και Κένια είναι εκτός πλάνων του Φέλιξ Μάγκατ, που φαίνεται να μην έχει στα βασικά του πλάνα τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Βασίλη Πλιάτσικα. Χωρίς τους Ντε Καμάργκο και Ιντρίσου θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι, που προέρχονται από τρεις συνεχείς ήττες.
Ακόμη ψάχνει τον καλό της εαυτό η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη με μία νίκη και πέντε ήττες και παίζει με την Νυρεμβέργη…
Αύριο Κυριακή η Βόλφσμπουργκ, που μετρά δύο συνεχείς νίκες και πέρασε θριαμβευτικά με 3-1 από το Αμβούργο παίζει με την Φράιμπουργκ, ενώ η Καϊζερσλάουτερν που συμπλήρωσε τρία ματς δίχως νίκη παίζει με Ανόβερο…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
To μήνυμα που μετέφερε ο Αχιλλέας Μπέος στους οπαδούς της ομάδας μέσω συνάντησής του με εκπροσώπους των οργανωμένων είναι να μην προσέχουν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τον διπλανό τους… Αν καταφέρουν πραγματικά να το κάνουν πράξη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, τότε θα έχουν μπει σε αυτή τη νοοτροπία που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο για να κάνει βήματα μπροστά στα θέματα της βία
ς.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Το έχουμε πει δεκάδες φορές… Οταν κάποιος βρίζει τον διαιτητή, τον ποδοσφαιριστή ή τον προπονητή και πετάει αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο ή στην αντίπαλη κερκίδα και κανείς από τους 50, 100 που βρίσκονται γύρω του δεν του λέει τίποτα, τότε είναι σαν να συμμετέχουν στην πράξη του.
Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να προστατευτεί καταρχάς ως ομάδα για να μην πληρώνει κοροϊδίστικα πρόστιμα -είναι άλλωστε πολύ πρόσφατο το «χιλιάρικο» που έδωσε για μια υβριστική φράση κατά του Καλόπουλου στο ματς με τον Εργοτέλη- και κατά δεύτερον για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί όχι μόνο η ΠΑΕ, αλλά και γενικότερα η Μαγνησία το γεγονός της ανόδου του στη Σούπερ Λίγκα.
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό θα είναι το κρας τεστ για τους οπαδούς των ερυθρολεύκων. Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα δώσει το στίγμα και για τα υπόλοιπα μεγάλα παιχνίδια και ντέρμπι. Η ΠΑΕ έχει την «στρατηγική» της. Το μήνυμα του Αχιλλέα Μπέου ήταν ξεκάθαρο. Εξέδωσε ανακοινώσεις ως ΠΑΕ, αλλά εκτός από αυτές αποφάσισε και ο ίδιος να σταθεί απέναντι στους οργανωμένους και να τους μεταφέρει τα όσα περιμένει όχι ακριβώς να γίνουν, αλλά να μη… γίνουν.
Τι σημαίνει αυτό; Στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ εμφανίζονται σχεδόν σίγουροι ότι οι δικοί τους οπαδοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν έκτροπα στην κερκίδα. Εχουν συμφωνηθεί άλλωστε όλα με πρωτοβουλία της ΠΑΕ, που φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση της πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος, με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας να απειλεί ακόμα και με κλείσιμο της κερκίδας των οργανωμένων σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό. Εξετάζεται όμως και μια άλλη παράμετρος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου να προκληθούν από αυτούς της ΑΕΚ. Ακόμα και τότε δεν πρέπει να απαντήσουν.
Το τρίπτυχο της επιτυχίας αφορά στην οργάνωση και τη διοίκηση, στο αγωνιστικό κομμάτι και τέλος στον κόσμο. Στα δυο πρώτα αναμφίβολα μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δείξει ότι διαθέτει δυναμική. Του μένει να κερδίσει και το τρίτο στοίχημα που έχει βάλει και σε αυτό χρειάζεται τη βοήθεια των φιλάθλων του.
Εκεί είναι το «στοίχημα» λοιπόν για την ΠΑΕ, για την ομάδα και για τους οπαδούς της στο αυριανό ματς. Ακόμη και να προκληθούν να δείξουν ότι σέβονται το ποδόσφαιρο, ότι είναι σωστοί οικοδεσπότες και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση…
 
 
 
Τρεις επιλογές…
 
Στους Σολάκη, Πλιάγκα και Καπετάνο υπολογίζει ο Σάκης Τσιώλης προκειμένου να ξεκινήσει ως παρτενέρ του Μάρτιν στο αυριανό παιχνίδι. Η απόφαση μπορεί να έχει παρθεί από τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο μιας δεν αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Ζ.Ε.Ι.
 
Στο πόδι ο Βόλος
Στο πόδι βρίσκεται από χθες ο Βόλος λίγα 24ωρα πριν από το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τους ερυθρόλευκους. Ηδη οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων έχουν σπεύσει να προμηθευτούν εισιτήρια ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής, ενώ πολλοί είναι και οι εκδρομείς από την Αθήνα που ήρθαν για το διήμερο.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η λύση
Η πιο έκτακτη λύση για να πάει κάποιος αύριο στο Πανθεσσαλικό είναι τα έκτακτα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ.
Β.Ζ
 
 
Μέχρι Πέμπτη οι δηλώσεις…
Μέχρι την Πέμπτη επιτρέπονται οι δηλώσεις από τεχνική ηγεσία και παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Επειτα άπαντες μένουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και στην επόμενη αναμέτρηση. Αυτός είναι ένας άγραφος κανόνας για την ερυθρόλευκη ομάδα που τηρείται απ’ όλους. Η ηρεμία άλλωστε είναι το ζητούμενο όσο το παιχνίδι πλησιάζει.
Αγ. Θαν.
 
Υποσχέθηκαν το ΕΑΚ
Το ΕΑΚ υποσχέθηκε σύμφωνα με τον Στράτο Γιδόπουλο άνθρωπος του συμβουλίου για την χθεσινή προπόνηση των κυανολεύκων, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Γιδόπουλος προσπάθησε αλλεπάλληλες φορές να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος έβρισκε κάθε φορά δικαιολογίες για να μην μιλήσει. Τουλάχιστον θα μπορούσε να το αρνηθεί ευθέως και όχι να κοροϊδεύει.
Αγ. Θαν.
 
Ξεβάφει…
Προχειροδουλειά έγινε στη κλειστό της Νέας Δημητριάδας… Η νέα γραμμογράφηση του γηπέδου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το χρώμα στην ρακέτα και οι νέες γραμμές από τα πατήματα έχουν αρχίσει κιόλας να ξεβάφουν…
Αγ. Θαν.
 
 
Παράδοση
Ο Άγγελος Καρόπουλος είχε μια καλή παράδοση ως ποδοσφαιριστής στη Βόρεια Ελλάδα . Άντε τώρα να τη συνεχίσει και στον πάγκο της Νίκης !!!
Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Στη δεύτερη στροφή θα υπάρχει η πρώτη αλλαγή προπονητή;;;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου