ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιμένοντας ενίσχυση, τεστάρουν τις δυνάμεις τους

περιμένοντας-ενίσχυση-τεστάρουν-τις-499801

Την ώρα που έχουν μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τα τζάμπολ των πρωταθλημάτων τους και για τα καλά στην περίοδο των φιλικών, δύο από τις τρεις ομάδες της Μαγνησίας στις εθνικές κατηγορίες «ψάχνονται» για μια ακόμα προσθήκη στο ρόστερ τους. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου και η ανδρική της Μεταμόρφωσης, βάσει πληροφοριών που διαρρέουν, δεν έχουν κλείσει ακόμα το έμψυχο δυναμικό τους… Παράλληλα σήμερα και αύριο δίνουν δυνατά τεστ, την ώρα που η Νίκη Βόλου θα περάσει το σαββατοκύριακο με προπονήσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Παιχνίδι στην Πυλαία

Φιλικό παιχνίδι στην Πυλαία δίνει σήμερα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Οι ερυθρόλευκες θα αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα στη 1.30 το μεσημέρι. Παρότι ο αντίπαλος αποτελεί συγκρότημα μικρότερης κατηγορίας (Α2), είναι ό,τι επιθυμούσε ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας, Κώστας Ξενοκώστας για να βγάλει συμπεράσματα. Το πρώτο τεστ στη Δράμα το προηγούμενο Σάββατο ήταν θετικό και θέλει και σήμερα να δει επίσης καλά στοιχεία από τις παίκτριές του. Στο σημερινό φιλικό δεν θα αγωνιστεί η Ραφαέλα Σουλτάνη, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ενώ αμφίβολη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι η Ελένη Δημητρέλια. Να θυμίσουμε ότι οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκινούν στις 20 Οκτωβρίου με το πρώτο ματς του κυπέλλου.

Ο Βολιώτης τεχνικός σε δηλώσεις του τόνισε ότι ίσως να υπάρξει ακόμα μια προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας: «Το μόνο πρόβλημα για εμάς είναι ότι είμαστε λίγα άτομα στις προπονήσεις. Ευελπιστούμε να εμπλουτίσουμε το ρόστερ με ακόμα μια ξένη παίκτρια. Στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε την καλή κλήρωση του κυπέλλου και να κυνηγήσουμε την πρόκριση, αλλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα της Α1».

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Τουρνουά στη Λάρισα και επαφές με Ορνιθόπουλο και Μπόγδανο

Η Μεταμόρφωση Βόλου θα συμμετέχει το σαββατοκύριακο σε τουρνουά στην Λάρισα. Θα δώσει δύο αγώνες που θα αποτελέσουν πολύ δυνατά τεστ. Σε αυτά για πρώτη φορά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μεταμόρφωσης, ο νεοαποκτηθείς Μιχάλης Φρουσκλιάς. Στο τουρνουά εκτός της βολιώτικης ομάδας θα μετέχουν επίσης ο Φοίνικας, ο Αστέρας Λάρισας και ο Αμπελώνας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά και η Μεταμόρφωση σήμερα στις 5 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα και αύριο την ίδια ώρα τον Φοίνικα.

Ο Αντώνης Μυριντζής σχολιάζοντας την μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας του ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, δήλωσε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Βέβαια υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Βλέπουμε μέσα από τα φιλικά τις όποιες αδυναμίες και δουλεύουμε για να παραταχθούμε 100% έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Εκεί που «πονάμε» είναι στην ρακέτα και έχουμε επαφές για μια τελευταία κίνηση ενίσχυσης».

Οι άνθρωποι της ομάδας συνεχίζουν τις προσπάθειες για ένα παίκτη που θα την ενισχύσει μέσα στην ρακέτα. Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Φρουσκλιάς δεν ήρθε με μεταγραφή στον σύλλογο αλλά εκδόθηκε νέο δελτίο, δίνει την δυνατότητα στους Βολιώτες να κάνουν ακόμα μια μεταγραφή. Επαφές υπάρχουν για την θέση του σέντερ με τους Δημήτρη Μπόγδανο και Μίλτο Ορνιθόπουλο, αλλά προς το παρόν με τους δυο καλαθοσφαιριστές υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Προβλημάτισε με Ανατόλια

Φιλικό παιχνίδι κόντρα στο Ανατόλια έδωσε προχθές το απόγευμα η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, που ηττήθηκε από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αποτελούν επίσης συγκρότημα της Γ’ Εθνικής και αναμένεται να αποτελέσουν διεκδικητές της ανόδου στον άλλον Βόρειο Ομιλο.

«Από τους μικρούς είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί βλέπω συνεχή βελτίωση. Ακόμα όμως δεν έχω δει γενικότερα την ομάδα μέσα στο παρκέ έτσι όπως την έχω φανταστεί. Θα έπρεπε να δείχνουμε πιο έτοιμοι στο χρονικό σημείο της προετοιμασίας που βρισκόμαστε. Χρειάζεται πιστεύω να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην αγωνιστική μας σκέψη», δήλωσε ο έμπειρος προπονητής της Νίκης Γιώργος Ζαφειρούδης. Στο φιλικό με το Ανατόλια δεν αγωνίστηκαν οι Κουτίνας και Θυμνιός.

Το σαββατοκύριακο θα περάσει με προπονήσεις σήμερα και αύριο για τους κυανόλευκους, ενώ ρεπό θα πάρουν την Δευτέρα. Την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι στη Νέα Ιωνία με τον Αλμυρό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου