ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-500161

Με 22 Βολιώτες η Ανάβαση Πορταριάς

Ολα είναι έτοιμα, για τον 6ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος αναβάσεων, η δυναμική του οποίου παραμένει αναλλοίωτη. Η ανάβαση Πορταριάς, που διεξάγεται στο Πήλιο, θα φιλοξενήσει τα αγωνιστικά, ομάδες, οδηγούς και θεατές, σε μία διαδρομή των 3.070 μέτρων, που καταλήγει στην Πορταριά. Την οργάνωση του αγώνα, έχει αναλάβει φυσικά η τοπική Λ.Α.Βόλου, η οποία θα προσπαθήσει για ακόμη μια φορά για το καλύτερο. Όπως συνηθίζεται, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά με τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων ο οποίος θα διεξαχθεί μπροστά στο Ξενοδοχείο Ξενία της Πορταριάς από ώρα 08:00 – 11:00 και εν συνεχεία οι χρονομετρημένες δοκιμές του αγώνα στις 12:30, ενώ την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση.

Οι συμμετοχές, που αγγίζουν τις 90, δίνουν τον τόνο για το τι μέλλει γενέσθαι στον αγώνα. Όλες οι κλάσεις, παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές, ενώ το γεγονός ότι εισερχόμαστε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έχει προσδώσει ιδιαίτερο βαθμολογικό χαρακτήρα στα τελικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης ανάβασης.

Αξιοσημείωτο ο μεγάλος αριθμός από Βολιώτες οδηγούς οι οποίοι ανέρχονται σε 22, ενώ και από τη γειτονική Λάρισα δεν λείπουν οι συμμετοχές οι οποίες είναι περίπου 10.
 
Το αγωνιστικό μενού της ανάβασης Πορταριάς θα ανοίξει η κατηγορία Ν, όπου την παράσταση κλέβει η κλάση Ν/2. Βέβαια, μπορεί οι μάχες στις κλάσεις Ν/1 και Ν/2 να είναι μεγάλες, ωστόσο πάντα αγαπημένη κλάση της νορμάλ κατηγορίας αποτελεί για τους θεατές η Ν/4.

Έπειτα, θα ακολουθήσουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Α με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλες τις κλάσεις. Τέλος, στη διαδρομή της ανάβασης θα βρεθεί η αγαπημένη κατηγορία θεατών και οδηγών. Ο λόγος φυσικά για την κατηγορία Ε. Οι κορυφαίοι οδηγοί πολλοί, ενώ τα καλά αυτοκίνητα δε λείπουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Να ξέρετε πως η όλη υπόθεση ήταν πολύ ερασιτεχνική για να την κάνω εγώ. Αν το είχα κάνει και με έπιαναν θα είχα αυτοκτονήσει»! Η παραπάνω ατάκα ανήκει σε ποιον άλλον; Σε έναν από τους «σκληρούς» προέδρους ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Κομπότης έστειλε το δικό του μήνυμα, την ώρα που η Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής «άδειαζε» τα Τρίκαλα…
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Και πώς να μην τα «αδειάσει» άλλωστε; Δεν καταγγέλλεται έτσι απλά μια απόπειρα δωροδοκίας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για να σε πιστέψουν. Κι ο κ. Πλεξίδας με τον τρόπο που κινήθηκε έδειξε ότι είναι καινούριος στο χώρο. Το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν… πίσω και αυτό γιατί η ρήση του θυμόσοφου λαού «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δεν του ταιριάζει.
Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, προκειμένου να καλύψει τα νότα της δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα έπρεπε να προστατεύσει το πρωτάθλημα, τα στελέχη της και την ενότητά της. Γιατί αν στήριζε την καταγγελία, τότε κάθε εβδομάδα μπορεί τα αστυνομικά τμήματα να είχαν επισκέψεις από ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Αφήστε που αν τελικά υποστήριζε τον Πλεξίδα και τα νεοφώτιστα Τρίκαλα, ποιος ξέρει τι μπορούσε να βγει μετά προς τα έξω διά στόματος του θιγμένου Κομπότη, που τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, γνωρίζει πολλά…
Ακόμα και φράση του «η όλη υπόθεση ήταν πολύ ερασιτεχνική», μεταξύ σοβαρού και αστείου, δείχνει ότι για να είσαι πρόεδρος σε ένα σωματείο που θέλει να διακριθεί και να είναι μέσα στα πράγματα πρέπει να είσαι «επαγγελματίας» στο χώρο. Δεν ακούσατε τι ερωτήσεις και τοποθετήσεις έκανε στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΟ ο κ. Μαρινάκης; Μην μου πείτε ότι δεν φάνηκε η απειρία του. Σε κάποιες αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες μάλιστα τον χαρακτήριζαν «μαθητή».
Πράγματι, πάντως έτσι όπως καταγγέλθηκε η όλη υπόθεση δωροδοκίας θύμιζε φάρσα από καρτοτηλέφωνο της εθνικής οδού. Δεν αμφιβάλλουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2010 είναι συνηθισμένα φαινόμενα κάτι τέτοια. Αυτός που σίγουρα έπαθε σοκ είναι ο Πουρής. Προσπάθησε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, αλλά μόνο που δεν τον είπαν ψεύτη.
Ο τερματοφύλακας του ΑΟ Τρίκαλα δήλωσε πως αν δεν το έκανε, να καταγγείλει δηλαδή την απόπειρα δωροδοκίας του για να έχει μειωμένη απόδοση θα είχε τελειώσει ως άνθρωπος. Μακάρι να μην το τελειώσουν το παιδί οι «κλικαδόροι» ως ποδοσφαιριστή. Γιατί θυμάστε τι είχε γίνει όταν στο παρελθόν διαιτητής κατήγγειλε υπόθεση δωροδοκίας; Τον έσβησαν από τους πίνακες…
Συμπέρασμα; Πουθενά «φως» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ματς με ιδιαιτερότητες
Δεν έχει όρο στο συμβόλαιό του ο Ρίκα για να μην αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα, όμως θεωρείται δύσκολο να ξεκινήσει στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Ο Σάκης Τσιώλης θα το συζητήσει μαζί του, μια και ένα τέτοιο ματς έχει ιδιαιτερότητες για τον Ελληνογάλλο ποδοσφαιριστή και εν συνεχεία θα πάρει την τελική του απόφαση.
Αγ. Θαν.
 
«Μας λείπει»
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου και αφού τα φώτα από τις κάμερες είχαν σβήσει, ο Σάκης Τσιώλης αναφέρθηκε στην απουσία του Γιώργου Πλακίδα. «Είναι η πρώτη μας φετινή συνάντηση και πραγματικά λείπει από κοντά μας», είπε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός. Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε από τον Ολυμπιακό την προσφορά του και τη στήριξή του στην ομάδα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Εξήρε το έργο του Γραφείου Τύπου
Το έργο του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ και της υπεύθυνης αυτού Μένης Θεοδώρου εξήρε ο Σάκης Τσιώλης. «Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλονται όλα αυτά και η ψυχή του Ολυμπιακού», είπε χαρακτηριστικά.
Αγ. Θαν.
 
Κόλλησε στην απεργία
Μεγάλες προσπάθειες κάνουν οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου για να μπορέσει να φτάσει επιτέλους ο χλοοτάπητας και να τοποθετηθεί στο Παντελής Μαγουλάς. Η μεταφορά του έχει κολλήσει στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης. Οι ιθύνοντες της Νίκης πίεζαν τις καταστάσεις για να μπορέσει να φτάσει σήμερα… Οσο οι μέρες περνούν τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να είναι έτοιμο το γήπεδο για τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας ματς.
Αγ. Θαν.
 
Ακόμα μια…
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ακόμη μια μεταγραφή αφήνουν οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος θα αγωνιστεί στην Α1. Αυτή θα είναι εκτός απροόπτου κοινοτική. Από κει και πέρα οι ερυθρόλευκες αύριο δίνουν το δεύτερό τους φιλικό απέναντι στην Πυλαία.
Ζ.Ε.Ι.
 
Συμμετοχή
Αναμφίβολα τα σωματεία και οι καλαθοσφαιριστές της Μαγνησίας θα πρέπει να τιμήσουν και να δώσουν βροντερό παρών στην πρωτοβουλία του ΣΔΚΜ για την εκμάθηση των νέων κανονισμών του μπάσκετ. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και όλοι οι σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις νέες αλλαγές…
Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιος κάνει λάθος; Αυτός που… χαϊδεύει τα αυτιά ή αυτός που λέει την αλήθεια βάσει των επίσημων στοιχείων της ΠΑΕ;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου