ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελέστηκε με επιτυχία η ιστιοδρομία «Αίολος» 2017

τελέστηκε-με-επιτυχία-η-ιστιοδρομία-313884

Με επιτυχία τελέστηκε κι εφέτος το περασμένο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος εδώ και 23 χρόνια (και αφιερωμένος από το 2006 στον πολυνίκη ιστιοπλόο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας (ΣΕΑΓ) Αλέκο Λιάπη), ιστιοπλοϊκός αγώνας Κάτω Γατζέας- Νησιών Τρίκερι- Κάτω Γατζέας, μήκους 22 ναυτικών μιλίων. Αγώνας που συνδιοργανώνουν όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΕΑΓ με τον ΙΟΒΑΘ (Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης) και στον οποίο έλαβαν μέρος 13 σκάφη, με 60 περίπου ιστιοπλόους.

Με ήπιο καιρό και μικρής ισχύος ανέμους διαφόρων διευθύνσεων, ο αγώνας είχε τις δυσκολίες του, που τις αντιμετώπισαν ωστόσο με υπομονή και επιτυχία τα συμμετέχοντα σκάφη, με αποτέλεσμα να περάσουν όλα τη νέα γραμμή τερματισμού στην Κάτω Γατζέα.

Τελικά, στην ενδιαφέρουσα αυτή κούρσα, στη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε ιδιαίτερα έντονος συναγωνισμός , τα πρωτεύσαντα τρία σκάφη ήταν κατά σειρά επιτυχίας: «Fata Morgana», με κυβερνήτη τον Κώστα Αναστασόπουλο, «Έναλος» (κυβερνήτης ο Γιώργος Γκάρας) και «Suerte» (κυβερνήτης ο Νίκος Καλούσης).

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας στο κέντρο Σκουργιά, στην παραλία της Κάτω Γατζέας, πραγματοποιήθηκε συνεστίαση των μετεχόντων στην ιστιοδρομία ιστιοπλόων, των οικείων και των φίλων τους, στη διάρκεια της οποίας χαιρέτισαν τη συγκέντρωση οι δύο πρόεδροι των συνεργαζόμενων φορέων Φίλιππος Πάτρας του ΣΕΑΓ και Εριφύλη Βαρδάκη του ΙΟΒΑΘ, και στη συνέχεια απονεμήθηκαν από τους συνδιοργανωτές κύπελλα στους κυβερνήτες των παραπάνω τριών πρώτων και διπλώματα στα μέλη όλων των πληρωμάτων, ενώ μοιράστηκε σε όλους κι από ένα φετινό τεύχος του περιοδικού του ΣΕΑΓ «Βίγλα- Πλώρη».

Η συνεστίαση έληξε αφού οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ενδιαφέρον τους για την πάντα πετυχημένη αυτή ιστιοδρομία, δίνοντας το ραντεβού τους στην Κάτω Γατζέα για τον «Αίολο 2018» τον Σεπτέμβρη του επόμενου χρόνου.

Κ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου