ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά «3 on 3» για παιδιά το σαββατοκύριακο στην παραλία

τουρνουά-3-on-3-για-παιδιά-το-σαββατοκύρ-500202

 

Σε ρυθμούς… μπάσκετ θα κινούνται όσοι θα επισκεφτούν την παραλία του Βόλου αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς η πόλη μας στις 25-26 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το τουρνουά «3 on 3» για παιδιά ηλικίας 10-17 ετών.

Την ευθύνη της τέλεσης των αγώνων θα έχει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με αρωγούς τους Αθλητικούς Οργανισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου.

Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα διήμερο που θα προσφέρει στιγμές παιχνιδιού, χαράς και άθλησης στα παιδιά που θα λάβουν μέρος, την ίδια στιγμή που το τουρνουά θα δώσει την ευκαιρία στους επίδοξους μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες να έρθουν σε επαφή με το άθλημα.

Οι συμμετοχές λήγουν σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου. Όσα αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από το 1992-2000 επιθυμούν να λάβουν μέρος και στο φετινό τουρνουά «3 on 3», μπορούν να δηλώσουν μέχρι και αύριο, συμπληρώνοντας τα ειδικά φυλλάδια της ΕΟΚ, τα οποία μπορούν να προσκομίσουν στα εξής σημεία:

– Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Δήμου Βόλου (Γ. Δήμου και Μεταμορφώσεως).

– Κατάστημα αθλητικών ειδών «NRG» (Δημητριάδος 64).

– Κατάστημα αθλητικών ειδών «Athlet’s» (Δημητριάδος 124).

Kάθε ομάδα θα απαρτίζεται από τρεις παίκτες κι έναν αναπληρωματικό. Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες σωματείων, σχολείων και ανεξάρτητων παικτών. Στην περίπτωση που έστω κι ένας αθλητής λόγω ηλικίας ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία από τους υπόλοιπους, τότε η ομάδα του θα αγωνιστεί στην κατηγορία που ανήκει ο παίκτες. Στους αγώνες θα ισχύσει το σύστημα νταμπλ-νοκ άουτ.

Το πρωί του Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα στις 08:45 όλοι οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της παραλίας και πιο συγκεκριμένα στο Ηρώο έμπροσθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκτός από τα παιχνίδια το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμούς τριπόντων και ελευθέρων βολών, Στους αθλητές των ομάδων που θα πρωτεύσουν ανά όμιλο θα δοθούν μετάλλια, ενώ στους παίκτες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους τελικούς αγώνες του κάθε ομίλου (δηλαδή δύο ομάδες από κάθε όμιλο), η Ομοσπονδία του μπάσκετ θα δώσει δώρο από ένα μπλουζάκι.

Οι κανονισμοί που ισχύουν

1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.

2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας

3. Μετά τη συμπλήρωση επτά (7) φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.

4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.

5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και n ελεύθερη βολή, μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για δύο (2) πόντους.

6. Απαγορεύεται n άμυνα ζώνης.

7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.

8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.

9. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out 45".

10. Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν τρεις (3) ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα (συνέχεια).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου