ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέλουμε περισσότερο τη νίκη

θέλουμε-περισσότερο-τη-νίκη-500214

“Η ΑΕΚ μπορεί να λέει ότι θέλει οπωσδήποτε αυτό τον αγώνα, αλλά το σίγουρο είναι ότι εμείς τον θέλουμε ακόμη περισσότερο και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό με πίεση όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα, ενώ θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί ξέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αγώνα” ανέφερε χθες στην πρώτη για τη νέα χρονιά συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Ηotel Vallis στην Αγριά ο προπονητής των ερυθρόλευκων Σακης Τσιώλης.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ, όπου ο Ολυμπιακός θέλει την πρώτη του νίκη στο Βόλο, στους αγώνες που πέρασαν, στην Σούπερ Λίγκα αλλά και τη διαιτησία . Ο Σάκης Τσιώλης για το Κυριακάτικο ματς τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ..: «Η προετοιμασία μας για τον αγώνα με την ΑΕΚ κυλάει χωρίς προβλήματα, αφού και ο Φραντζιπάνε έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης και μάλλον θα είναι στην 18αδα. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι με ηρεμία. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα δύσκολο αντίπαλο που θα έρθει μόνο για τη νίκη στο Βόλο. Από την πλευρά μας σημαντικό θα είναι πώς θα λειτουργήσουμε όταν οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την μπάλα στα πόδια τους, δηλαδή η αμυντική μας λειτουργία. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα επιδιώξουμε να πιέσουμε ψηλά, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες κι εφόσον είμαστε αποτελεσματικοί, θα πάρουμε τη νίκη».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στην 11άδα ανέφερε: «Η ομάδα μας έχει οκτώ σταθερούς παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό και μπορούν να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες. Από εκεί και πέρα, επιλέγουμε 3-4 ποδοσφαιριστές ανάλογα με την τακτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Δεν έχω κατασταλάξει στην ενδεκάδα κι αυτό θα γίνει το πρωί της Κυριακής».

Ο Σάκης Τσιώλης για μια ακόμη φορά τόνισε ότι στα υπέρ του φετινού Ολυμπιακού είναι το πρέσινγκ: «Το πρέσινγκ είναι ένα από τα προτερήματά μας. Στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Νέα Σμύρνη και Τούμπα, είχαμε υπομονή και όταν οι αντίπαλοι είχαν την μπάλα πιέζαμε καλά, κλείναμε τους χώρου. Στο ματς με τον Εργοτέλη μάς κυρίευσε το άγχος και η νευρικότητα. Με όποιον αντίπαλο κι αν παίζουμε, θέλω να έχουμε ασφυκτικό πρέσινγκ. Είναι κάτι που δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και χαρακτηρίζει την ομάδα μας».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας ανέφερε ότι μέρα με τη μέρα και αγώνα με αγώνα υπάρχει καλύτερη χημεία: «Έχουμε ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. Στη Ν. Σμύρνη από τις δέκα στημένες φάσεις κερδίσαμε τις εννιά. Θα υπάρχει μεγαλύτερη βελτίωση με την πάροδο του χρόνου καθώς η χημεία των παικτών μας θα είναι καλύτερη. Αυτό που έχω ζητήσει από τους αμυντικούς μας είναι να παίζουν πιο σκληρά και πιο κοντά στον αντίπαλο. Οι στόπερ πρέπει να καλύπτουν πιο πολύ τον σέντερ φορ των αντιπάλων. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος από την αμυντική συμπεριφορά μας και θεωρώ ότι αδικούμαστε από τη βαθμολογική συγκομιδή που έχουμε».

Στάθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού, τονίζοντας ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερος και οι άνθρωποι προσπαθούν για το καλύτερο τώρα που βοηθάει ο καιρός, ενώ στο τέλος έκανε δύο αναφορές στην ΑΕΚ και τη διαιτησία.

«Τα πράγματα είναι πιο προβλέψιμα στη Σούπερ Λιγκ. Γνωρίζουμε πώς παίζει η ΑΕΚ, πώς αντιδράει όταν χάνει ή όταν προηγείται, ποια είναι η τακτική της. Το ίδιο ισχύει και με τον Μπάγεβιτς. Ξέρουμε τα μειονεκτήματα της ΑΕΚ, που έχει κακή ψυχολογία και κακή αμυντική συμπεριφορά. Ξέρουμε και τα ατού της, με παίκτες πολύ ποιοτικούς όπως οι Τζεμπούρ, Σκόκο ή ο Λεονάρντο, που θεωρώ ότι θα ξεκινήσει στη ενδεκάδα. Εμείς το θέλουμε περισσότερο αυτό το παιχνίδι από την ΑΕΚ. Αυτό θα πω στους παίκτες μου».

«Λυπάμαι για τον Γιώργο Δαλούκα και την απόφαση που πήρε, γιατί είναι πολύ αξιόλογος διαιτητής και γνωρίζω πόσο πολύ μοχθεί για αυτό. Είναι κρίμα κι άδικο να έχουμε την πολυτέλεια να «καθαρίζουμε» τέτοιους ανθρώπους, τέτοιους διαιτητές. Διαμαρτύρονται συνέχεια οι μεγάλοι. Εμείς τι να πούμε; Πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία για το καλό του ποδοσφαίρου μας».

Ο Σάκης Τσιώλης σήμερα ενδέχεται να δοκιμάσει μια 11άδα για την Κυριακή, ενώ χθες είχε έναν επιπόλαιο τραυματισμό ο Σανκαρέ, που όμως δεν ανησυχεί…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου