ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευχάριστος πονοκέφαλος στον Ολυμπιακό

ευχάριστος-πονοκέφαλος-στον-ολυμπια-500235

Πάνοπλος για δεύτερη συνεχή αγωνιστική θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός. Τόσο ο Μοϊσές Ουρτάδο, όσο και ο Άλμπερτ Ριέρα, πήραν κανονικά μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους σε αχίλλειο και ποδοκνημική αντίστοιχα και τέθηκαν στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη».

Πλέον ο Βάσκος αντιμετωπίζει ευχάριστο πονοκέφαλο για τη στελέχωση της ενδεκάδας. Βάσει όσων φάνηκαν στις τελευταίες προπονήσεις, έχει δίλημμα τόσο για το σύστημα (4-4-2 ή 4-4-1-1) όσο και για τα πρόσωπα του βασικού σχήματος.

Στη χθεσινή προπόνηση έδειξε να προτιμά το δίδυμο Ντουντού-Ιμπαγάσα στα κεντρικά χαφ, με τον Αργεντινό μέσο να έχει περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Ο υγιής Ριέρα δεν χάνει τη θέση του αριστερού εξτρέμ, ενώ ο Φετφατζίδης φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του Μιραλάς για το δεξί άκρο. Αν προτιμηθεί το 4-4-1-1, ο Φουστέρ και ο Νέμεθ ερίζουν για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ, ενώ σε σχήμα με δύο επιθετικούς (4-4-2) θα παίξουν Μήτρογλου και Πάντελιτς.

Στην άμυνα χθες χρησιμοποιήθηκαν οι Μέλμπεργκ και Μοντέστο, με τον Γάλλο να διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα πιθανώς λόγω των δύο καρτών που έχει ήδη πάρει ο Αβρ. Παπαδόπουλος. Ο Τοροσίδης δεν μετακινείται από το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ μένει να φανεί αν ο Χολέμπας θα διατηρηθεί στα αριστερά αντί του Ραούλ Μπράβο.

Γεμίζει το γήπεδο

Το ματς του Σαββάτου θα είναι το πρώτο επίσημο της φετινής σεζόν παρουσία κόσμου για τον Ολυμπιακό, αφού είχαν προηγηθεί οι δύο αγωνιστικές τιμωρίας στην Ευρώπη και μία στο πρωτάθλημα. Ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το «Καραϊσκάκη» και ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των φιλάθλων του Ολυμπιακού είναι πως μέχρι χθες είχαν προπωληθεί 6.000 εισιτήρια, αριθμός μάλλον ασυνήθιστος για ματς που δεν συγκαταλέγεται στα ντέρμπι.

Πάει για ρεκόρ ο Νικοπολίδης

Μόλις 12 ακόμη συμμετοχές για να γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές τερματοφύλακας στην ιστορία της Α’ Εθνικής χρειάζεται ο Αντώνης Νικοπολίδης. Αυτή τη στιγμή μετρά 366 και «κυνηγά» τον Τάκη Οικονομόπουλο, που το 1979 αποσύρθηκε έχοντας 377 εμφανίσεις. Επίσης ο πολύπειρος γκολκίπερ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία έχοντας κλείσει τα 40 χρόνια. Ο Νικοπολίδης… σαρανταρίζει στις 14 Ιανουαρίου του 2011.

Μπακ από τη Γαλλία

Δύο Γάλλους δεξιούς μπακ έχουν στα υπόψη τους στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος είναι ο Λοΐκ Νεγκό, 19χρονος διεθνής με την ομάδα κάτω των 19 των «τρικολόρ», και τον τσέκαραν Νινιάδης και Κοβάσεβιτς -μαζί με τους Βενκέρ και Τζόρτζεβιτς- τη Δευτέρα κόντρα στη Ρέιμς. Το συμβόλαιο του νεαρού άσου λήγει το καλοκαίρι του 2011 και είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο άλλος παίκτης που εξετάζεται είναι ο Σεμπαστιάν Κορκία, που είναι 20 ετών και αγωνίζεται στη Λε Μαν. Ο νεαρός Γάλλος έκανε ντεμπούτο στη Ligue 1 στα 17 και μετρά ήδη 44 εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία έχοντας προσελκύσει και το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου