ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-500645

Η Αρχή… στηρίζει Κομπότη

 Με ανακοίνωση της, η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής καταδίκασε(!) την πρακτική των Τρικάλων και του ποδοσφαιριστή Χρήστου Πουρή να καταγγείλουν απόπειρα δωροδοκίας για το ματς με τον Λεβαδειακό… «χωρίς να υπάρχουν στοιχεία» και εκφράζει τη συμπαράσταση της προς τον Γιάννη Κομπότη διότι οι καταγγελίες… τον έπληξαν ηθικά και κοινωνικά! Και ενώ η λίγκα έχει πάρει ουσιαστικά επίσημη θέση, στέλνει την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή…
Για του λόγου το αληθές, ιδού η ανακοίνωση της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, έπειτα από την συνεδρίαση της Τετάρτης με θέμα την υπόθεση των γνωστών καταγγελιών:
«Αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβησαν πριν τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και τις συνέπειες που υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, η Ένωσή μας αποφάσισε να αποσταλεί άμεσα στην Πειθαρχική Επιτροπή ο φάκελος με όλα τα δημοσιεύματα αλλά και τις τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ., προκειμένου να επιληφθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και να καταλογίσει ευθύνες, αν και όπου υπάρχουν.
Η FOOTBALL LEAGUE καταδικάζει επίσης τις πρακτικές οι οποίες οδηγούν στη σπίλωση της υπόληψης προσώπων, εφόσον δεν υφίστανται στοιχεία που να καταδεικνύουν προδήλως τη συμμετοχή σε ενέργειες που δημιουργούν την αίσθηση ότι στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει ανυποληψία και αναξιοπιστία χωρίς να αποφαίνονται γι’ αυτό αρμόδια όργανα.
Η Ένωση μας εκφράζει τη συμπαράστασή της στα πρόσωπα-μέλη που πλήττονται ηθικά και κοινωνικά με τις ως άνω ενέργειες. Με τέτοιου είδους κινήσεις πλήττεται η Ένωση και δημιουργούνται σκιές που δυσχεραίνουν το έργο της σ’ όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων της».
 
 
 
 
 
Από πρόκληση σε πρόκληση βαδίζει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στην «περιπέτειά» της στη Σούπερ Λίγκα. Μετά τον ΠΑΟΚ και τη θριαμβευτική ισοπαλία, αυτή την Κυριακή οι ερυθρόλευκοι δίνουν ακόμα ένα μεγάλο ματς για το πρεστίζ τους και την ιστορία τους. Η ΑΕΚ φιλοξενείται στο Πανθεσσαλικό και ο Σάκης Τσιώλης και οι ποδοσφαιριστές του έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.
 
 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός περιμένει να γίνει το πρώτο ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στο Πανθεσσαλικό σε αγώνα της ερυθρόλευκης ομάδας. Και σε αυτό συντελούν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι μετά την ισοπαλία στην Τούμπα υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων, το δεύτερο ότι η ΑΕΚ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κέντρου, εμπορικό αντίπαλο και πρόκληση ακόμα και για τους φιλάθλους.
Το Κυριακάτικο θα είναι ένα από τα μεγάλα παιχνίδια που θα φιλοξενήσει φέτος το Πανθεσσαλικό. Ο Εργοτέλης δεν ήταν ο αντίπαλος, παρότι τελικά έφυγε με το διπλό, που θα αποτελούσε την ομάδα η οποία θα «προκαλούσε» τους φιλάθλους να βρεθούν στο στάδιο και να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.
Τώρα όμως αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Εχει άλλη βαρύτητα, άλλη ιστορική σημασία και το αποτέλεσμά του, σε περίπτωση που είναι θετικό, θα «ψηλώσει» ακόμα περισσότερο το προφίλ της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.
Ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως είπε και ο Σάκης Τσιώλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δεν θα φοβηθεί την ΑΕΚ. Θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα την κοιτάξει στα μάτια. Αυτό προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του, οι οποίοι έχουν δείξει ότι κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους μεταμορφώνονται.
Η ΑΕΚ όμως έχει κάτι να φοβηθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκτός από τα μηνύματα σε αγωνιστικό επίπεδο που πήραν ο Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές του, υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να τους απασχολήσει έντονα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την έδρα της βολιώτικης ομάδας και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοί της. Πάντα βέβαια σε αθλητικά πλαίσια, ο κόσμος των ερυθρολεύκων πρέπει να δώσει στους φιλοξενούμενους να καταλάβουν ότι θα περάσουν δύσκολο απόγευμα στο Πανθεσσαλικό.
Το παιχνίδι της Κυριακής θα έχει και ακόμα μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με το προηγούμενο και πρώτο εντός έδρας απέναντι στον Εργοτέλη. Θα υπάρχουν στο γήπεδο και φίλαθλοι της κιτρινόμαυρης ομάδας. Οι Κρητικοί δεν είχαν ούτε ένα φίλαθλο για δείγμα στην κερκίδα. Για χάρη της ΑΕΚ όμως αναμένεται αρκετοί οπαδοί να φιλοξενηθούν στο Πανθεσσαλικό.
Είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοί του θα φιλοξενήσουν κόσμο και πρέπει να παρουσιαστούν ιδανικοί «οικοδεσπότες». Τα όποια μεμονωμένα παραδείγματα θα πρέπει να απομονωθούν και το Πανθεσσαλικό να δείξει ότι είναι «προσβάσιμο» και φιλόξενο σε κάθε υγιή φίλαθλο που θέλει να παρακολουθήσει την ομάδα του.
 
 
 
 
 
 
 
Πάει για ρεκόρ
Προ των πυλών φαίνεται πως είναι το ρεκόρ των εισιτηρίων όσον αφορά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου… με την ΑΕΚ. Το 1988 είχαν κοπεί 7.475 εισιτήρια στο ματς στο Βόλο, ενώ το 1989 7.044. Για το Κυριακάτικο παιχνίδι έχουν ήδη προπωληθεί περίπου 4.000, ενώ αν συνυπολογίσουμε τα 4.500 κομμάτια που θα πάρει η ΑΕΚ και τα 2.100 διαρκείας, τότε στο Πανθεσσαλικό αναμένεται την Κυριακή να βρεθούν πάνω από 12.000 θεατές.
Β.Ζ
 
Εξαλλος
Εξαλλος ήταν χθες το πρωί ο Στράτος Γιδόπουλος για τα σενάρια που βγάζουν προς τα έξω πως η Νίκη δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή λόγω προσφυγών. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να καταβληθούν χρήματα σε πέντε ποδοσφαιριστές από προηγούμενες σεζόν, αλλά το θέμα διευθετήθηκε με τον εκπρόσωπο των παικτών και δεν υπήρξε περαιτέρω πρόβλημα. Μάλιστα ήδη είχαν λάβει κάποια χρήματα οι ποδοσφαιριστές όταν άρχισαν να διαδίδονται τα σενάρια.
Αγ. Θαν.
 
Τον θυμήθηκαν
Τον Κυπτίου θυμήθηκαν χθες στη Νέα Ιωνία. Τον ήθελαν στην ομάδα τους εξ αρχής οι κυανόλευκοι, αλλά το γεγονός ότι είχε αλβανική υπηκοότητα και δεν μπορούσε να αγωνιστεί ήταν το εμπόδιο. Χθες ανακοινώθηκε ότι οι Αλβανοί θα αγωνίζονται ως κοινοτικοί και όλοι έσπευσαν να μάθουν αν γίνεται ο νεαρός, που στην πρεμιέρα του τοπικού με την ΑΕ Διμηνίου πέτυχε τρία γκολ, να φορέσει την κυανόλευκη φανέλα. Δυστυχώς όμως μόνο τον Ιανουάριο μπορεί να επιστρέψει…
Αγ. Θαν.
 
Ακόμα δεν το πιστεύουν
Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν στην Καλλονή πως έφυγαν με το διπλό από τη Νεάπολη. Ο τερματοφύλακας Λευτέρης Μάπας χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νίκη αυτή για την ομάδα του, αφού ήρθε απέναντι στη Νίκη Βόλου:«Οι νίκες που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι πολύ σημαντικές, γιατί τις έχουμε κάνει κόντρα σε μεγάλες ομάδες και αυτό δίνει αξία στην ομάδα μας. Ειδικά η νίκη μας απέναντι σε μια ομάδα, όπως είναι η Νίκη Βόλου, είναι σημαντική», είπε χαρακτηριστικά.
Αγ. Θαν.
 
Αβοήθητες…
Την αποχώρησή τους από το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών δήλωσαν την περασμένη Τρίτη 12 από τις 13 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Μοναδικός απών ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος και δεν παρευρέθηκε στην κλήρωση. Οι ομάδες που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία είναι επί της ουσίας αβοήθητες οικονομικά και με αυτό τον τρόπο θέλησαν να πιέσουν την ΕΠΟ ώστε να τις ενισχύσει οικονομικά στο φετινό πιο δαπανηρό πρωτάθλημα, μιας και οι αγώνες θα είναι περισσότεροι, άρα και οι μετακινήσεις.

Ζ.Ε.Ι.

 
Εκπλήξεις
Πολλές εκπλήξεις για όσους βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο ετοιμάζει η διοίκηση του Πυράσου. Σε συνεργασία με την χορηγό εταιρία της ομάδας καλούν τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο ώστε να βοηθήσει στο να πάρει ο Πύρασος τη νίκη κόντρα στα Μετέωρα και αυτοί θα τους αποζημιώσουν.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Εκτός από προπονητή μήπως χρειάζεται και γυμναστής και χώρος για προπόνηση;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου