ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο την πρόκριση η εθνική μπάσκετ γυναικών

με-στόχο-την-πρόκριση-η-εθνική-μπάσκετ-500667

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών ξεκινά σήμερα Πέμπτη τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας. Έτσι, η Τούλα Καλεντζου, ως μια από τις παλιές αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έθεσε τους στόχους των συμπαικτριών της, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα έχει στόχο και μπορεί την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, ενώ μίλησε για τα χαρακτηριστικά της ομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site της ΕΟΚ.
Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Εμείς θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι η πρώτη μας παρουσία σε μια τέτοια διοργάνωση και νομίζω μία ή δύο νίκες θα μας δώσουν την πρόκριση. Σίγουρα το ιδανικό και ο μεγάλος μας στόχος είναι να πετύχουμε στην πρώτη φάση δύο νίκες.
Πόσο εφικτό είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να περάσει η Ελλάδα στην επόμενη φάση;
Είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και έχουμε ετοιμαστεί γι’ αυτούς τους αγώνες. Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα, όπως πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας. Αν παρουσιάσουμε στο γήπεδο όσα μπορούμε, είναι σίγουρα εφικτός ο στόχος της πρόκρισης.
Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως ομάδα;
Θεωρώ, αλλά και το πιστεύω ότι είναι η εξυπνάδα της μέσα στο παιχνίδι. Μπορούμε και οδηγούμε τους αντιπάλους μας σε τομείς που δεν είναι καλοί. Αυτό θα προσπαθήσουμε και εδώ στην Τσεχία. Να δυσκολέψουμε, μέσα από διάφορα τρικ, τους αντιπάλους μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου