ΠΟΛΟ

Μεγάλη μάχη απέναντι στις ΗΠΑ

μεγάλη-μάχη-απέναντι-στις-ηπα-323056

Απόψε στις 8μ.μ. για την Εθνική Ελλάδος νέων γυναικών, με φόντο την τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τον πιο κρίσιμο αγώνα της έως τώρα στη διοργάνωση με αντίπαλο τη χρυσή το 2013 και 2015 Αμερική δίνει σήμερα (8μ.μ.) η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων γυναικών, στο πλαίσιο της φάσης των προημιτελικών του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Βόλο.

Οι ΗΠΑ κέρδισαν στο χθεσινό παιχνίδι τη Σερβία και εξασφάλισαν, όπως αναμενόταν μία θέση στην οκτάδα. Η αναμέτρηση, θα διεξαχθεί -όπως και όλες οι προηγούμενες- στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος», που αναμένεται να είναι κατάμεστο, από το βολιώτικο κοινό, που έχει αγκαλιάσει τις διεθνείς μας και τη διοργάνωση, δίνοντας βροντερό παρών σε κάθε αγώνα της γαλανόλευκης.

Με τον κόσμο στον πλευρό τους, οι Ελληνίδες παίκτριες έχουν άλλωστε πανηγυρίσει τρεις -σχετικά- άνετες νίκες, που τους έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουν την πρώτη θέση στο Β’ όμιλο και να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου χθες δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να προπονηθούν δύο φορές και να είναι πανέτοιμες για τη μάχη με τις ΗΠΑ.

Μετά τη χθεσινή πρωινή προπόνηση, η ελληνική αποστολή είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για καλή επιτυχία κόντρα στις ΗΠΑ.

Η Βολιώτισσα αμυντικός της ομάδας, Μαρία Πάτρα, εμφανίστηκε ήρεμη και αποφασισμένη για την νίκη: «Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλα τα κορίτσια νιώθουμε έτοιμες για τον αγώνα με την Αμερική. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλό μας και φυσικά δεν τον υποτιμάμε. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με ποιοτικές παίκτριες, όμως παρόλα αυτά εμείς μπορούμε να τις κερδίσουμε».

Η αρχηγός της γαλανόλευκης, Ελευθερία Πλευρίτου, από την πλευρά της στάθηκε στην ποιότητα της ελληνικής ομάδας, δηλώνοντας πως αν προσέξει τις λεπτομέρειες, μπορεί να τα καταφέρει: «Τα παιχνίδια στον όμιλο ήταν σχετικά εύκολα. Πλέον έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αντίπαλο, τις ΗΠΑ. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις Αμερικανίδες από την κοινή μας προετοιμασία. Θεωρώ πως είμαστε προετοιμασμένες για αυτό το παιχνίδι, στο οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία αλλά και οι λεπτομέρειες. Έχουμε ποιότητα και εμπειρία. Δεν θέλω να πω αν είμαστε καλύτερες. Αυτό θα το δείξουμε στο νερό».

Από την πλευρά της, η Μαριαλένα Σελετοπούλου, συμπλήρωσε: «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο περιμέναμε. Είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες για αυτό. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Το κλειδί είναι να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλό επίπεδο και να περιορίσουμε την κινητικότητά τους». Η 18χρονη διεθνής αναφέρθηκε και στη δυναμική παρουσία του κόσμου στο κολυμβητήριο του Βόλου: «Νιώθουμε ανατριχίλα με τόσο κόσμο να φωνάζει για εμάς. Δεν έχουμε συνηθίσει τόσο κόσμο στα κολυμβητήρια της χώρας μας, και νομίζω πως θα μας βοηθήσει πολύ η συμπαράστασή του στην επίτευξη των στόχων μας».

Η Ιφιγένεια Μαυρωτά πήρε τη σκυτάλη χαρακτηρίζοντας τον προημιτελικό ένα παιχνίδι «χωρίς αύριο»: «Είμαστε έτοιμες να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, στο οποίο θα καταθέσουμε την ψυχή μας μέσα στην πισίνα. Είμαστε πλήρης σαν ομάδα, με βάθος στον πάγκο, και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ξεκουραζόμαστε. Μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η άμυνα και φυσικά η εμπειρία μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου