ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-501089

Το Μαρακανά εκσυγχρονίζεται ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ενα από τα πλέον ιστορικά στάδια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εκσυγχρονίζεται. Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από τη μορφή που θα έχει το «Μαρακανά» μετά τη ριζική ανακαίνισή του εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Το θρυλικό στάδιο, που άνοιξε της πύλες του τον Ιούνιο του 1950, έχει κλείσει από τις 8 Σεπτεμβρίου για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2012.

Το κόστος της ανακατασκευής υπολογίζεται σε 310 εκατ. ευρώ. Η χωρητικότητα του σταδίου θα μειωθεί από 86.000 σε 76.000 θεατές, ωστόσο θα βελτιωθεί η ορατότητα από όλες τις θύρες του γηπέδου, ενώ οι κερκίδες θα βρίσκονται πλέον πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

 
 
 
 
Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται… Διαιτησία, επεισόδια, δωροδοκίες, ξέπλυμα χρήματος και στημένα ματς… Αυτό είναι το προφίλ του σημερινού ελληνικού ποδόσφαιρου… Ανοίγοντας κανείς αθλητικές εφημερίδες ή τις αθλητικές σελίδες στο ίντερνετ, πέφτει επάνω σε τίτλους που αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Πρωταγωνιστές πλέον δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε τέλμα και ο καθένας λέει τα δικά του. Απ’ όλους ζητείται η γνώμη τους, άπαντες κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά ο καθένας λέει τα δικά του. Όταν κάθονται στο ίδιο τραπέζι παίρνουν αποφάσεις, όμως μέχρι την πράξη τους, ξεχνιούνται.
Χθες το πρωί λοιπόν οι κυριότερες ειδήσεις στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ήταν οι εξής: «Θα φύγουμε αν συνεχίσει να αδικείται η ΑΕΚ», δήλωσε ο Αδαμίδης, «Θέλουν να χυθεί αίμα» ήταν η δήλωση του Πιλάβιου, «Δεν πάτε πουθενά» το μήνυμα του Μπιτσαξή προς τους φιλάθλους του Πειραιά και του ΠΑΟ, «Παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης» ήταν ο τίτλος για την δωροδοκία, «Συνεχίζονται οι έρευνες της ΣΔΟΕ» για το ξέπλυμα χρήματος… Ο αθλητισμός που είναι μέσα σε όλα αυτά; Υπήρχαν και μερικά θέματα βέβαια που αφορούσαν στο αγωνιστικό κομμάτι και παρουσίαζαν δηλώσεις ποδοσφαιριστών.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ώρα μηδέν. Και αυτό γίνεται πολύ απλά γιατί αποφεύγουν και αρνούνται οι ιθύνοντες και οι υπεύθυνοι διοικούντες του ελληνικού ποδοσφαίρου να βρουν την αιτία του κακού, καθώς τότε θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους και θα βγουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν τους συμφέρει. Πιστεύουν πως ό,τι και να γίνει μερικά πράγματα δεν είναι αντιμετωπίσιμα και πάντα θα υπάρχουν στην σκιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αφού είναι μέρος του «παιχνιδιού». Του δικού τους όμως, όχι του ποδοσφαίρου. Περιμένουν να περάσει η κρίση, έτσι το βλέπουν, μέχρι την επόμενη.
Το γελοίο του θέματος είναι πως αντιμετωπίζουν την κάθε κατάσταση που βγαίνει στην δημοσιότητα. Εχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές, απλά «κουκουλώθηκε» και όλοι αντιδρούν λες και συνέβη πρώτη φορά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο και δεν υπάρχει κανείς να βάλει στοπ. Και πώς να μη γίνεται κάτι τέτοιο, αφού πάντα δεν αποδεικνύεται τίποτα στην πράξη;
Το κακό όμως έχει παραγίνει. Τα χτυπήματα που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Όπως φαίνεται δεν θα έχουμε στο τέλος καλά ξεμπερδέματα. Θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις και θα υπάρξουν θύματα, αν συνεχιστεί όλο αυτό το σκηνικό. Κι είναι κρίμα να το αφήσουμε να φτάσει εκεί…
 
 
 
 
 
 
 
Μπαλώματα…
Τελικά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στο Πανθεσσαλικό και στο Παγκρήτιο, αλλά δεν είναι τα μόνα γήπεδα που ο χλοοτάπητάς τους είναι σε κακά χάλια. Το γήπεδο της Τούμπας είχε και αυτό τα δικά του μπαλώματα, ενώ με τη λήξη κάθε ημιχρόνου οι άνθρωποι του σταδίου τοποθετούσαν τα κομμάτια χόρτου στις τρύπες που άφηνε κάθε τάκλιν.
Ζ.Ε.Ι.
 
Νεύρα
Αρκετά νεύρα με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μήτσιο είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, μιας και πολλές φορές κιτρινίστηκαν από τον Ηπειρώτη ρέφερι, ο οποίος σε μερικές φάσεις επηρεάστηκε από την κερκίδα. Εντελώς διαφορετικό δηλαδή το σκηνικό σε σχέση με το ματς με τον Εργοτέλη, που οι κίτρινες έβγαιναν με δυσκολία και κίτρινη δέχτηκε μόνο ο Σανκαρέ.
Ζ.Ε.Ι.
 
Εδωσε τις απαντήσεις του
Πολλά επικριτικά σχόλια είχαν ακουστεί για τον Μαρτίν. Ο Αργεντίνος σέντερ φορ μέχρι την Κυριακή δεν είχε καταφέρει να βρει δίκτυα και παρά το γεγονός ότι πάλευε πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι δεν είναι ο επιθετικός που θα κάνει την διαφορά στην επίθεση των ερυθρολεύκων. Ο Μαρτίν όμως έδωσε την απάντησή του με το γκολ και την εμφάνισή του στην Τούμπα.Αγ. Θαν.
 
Ακούστηκε Σηφάκης
Τελικά ο Σηφάκης δεν ξεχνιέται στη Νέα Ιωνία… Είναι δυνατόν μερίδα φιλάθλων να θέλει πίσω έναν άνθρωπο που παράτησε την ομάδα πριν το πιο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος και το τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα έκρινε την άνοδο; Κι όμως είναι. Λογική για τα κριτήρια εκτίμησης του έργου του καθενός δεν υπάρχουν από τους φιλάθλους γενικότερα…
 Αγ. Θαν.
 
Ηταν προγραμματισμένο
Προγραμματισμένο ήταν να φύγει τη Δευτέρα για την πατρίδα του ο Χόρχε Μπάριος. Απλώς δεν το είχαν ανακοινώσει από την ομάδα. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι το μεσημέρι της επόμενης ήταν όλα έτοιμα για να αναχωρήσει για την Ουρουγουάη ο πρώην τεχνικός της Νίκης. Ετσι η παραίτηση πριν το ματς ήταν τυπική, αφού και οι δυο πλευρές γνώριζαν τις εξελίξεις.
Αγ. Θαν.
 
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία
Τα 45 τέρματα που επιτεύχθηκαν στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας σε συνδυασμό με τα 38 της Β’, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα γήπεδα της Μαγνησίας, αποζημιώνοντας τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τα ματς. Η αλήθεια είναι πως οι ερασιτέχνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Πώς γίνεται να βγαίνουν έξω από τα αποδυτήρια τα λόγια που είπε ο μεγαλομέτοχος μετά τον αγώνα και να γράφονται σε εφημερίδες;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου