ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Θέλουμε πίσω την πισίνα»

θέλουμε-πίσω-την-πισίνα-501109

Ενώ το κολυμβητήριο του ΕΑΚ έπρεπε ήδη να έχει ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους εκατοντάδες αθλητές, παραμένει κλειστό λόγω των εργασιών που πρέπει να γίνουν και για τις οποίες δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι. Γι’ αυτό το λόγο εκατοντάδες γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το ΕΑΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όλη κατάσταση.

Με βασικό αίτημα να βρεθεί μια λύση και να επαναλειτουργήσουν οι πισίνες του ΕΑΚ, γονείς, παιδιά και εκπρόσωποι των ναυταθλητικών συλλόγων φώναξαν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για τον αγαπημένο τους χώρο. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΑΚ, Απόστολος Καψιώτης, το κολυμβητήριο έχει πολλά προβλήματα και απαιτούνται αρκετά χρήματα ώστε να επιδιορθωθούν. Αναλυτικά ο κ. Καψιώτης ανέφερε: «Συμφωνώ με τις κινητοποιήσεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρήμα. Χρειάζονται περίπου 200.000 ευρώ για να επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του μηχανικού. Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν, ενώ και τις επιχορηγήσεις από το Υπουργείο τις παίρνει ο Δήμος και μετά τις δίνει σε εμάς. Πάντως σε δύο εβδομάδες μπορεί να ανοίξει η πισίνα αν διευθετηθεί το θέμα του αερίου και των χημικών». Επίσης ο πρόεδρος του ΕΑΚ σχετικά με αυτή την τελευταία του φράση τόνισε, πως σύμφωνα πάντοτε και με τα λεγόμενα του μηχανικού, αν ανοίξει τελικά το κολυμβητήριο, θα έχει διάρκεια ζωής μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς μετέπειτα δεν θα αντέξει.

Στην αντίπερα όχθη, οι εκπρόσωποι των σωματείων που χρησιμοποιούν το χώρο, δεν φάνηκαν αισιόδοξοι για το μέλλον του κολυμβητηρίου. Ο κ. Μαρινάγης του ΟΥΚ Βόλου, στάθηκε στο γεγονός πως αν δε βρεθεί άμεσα λύση με τις πισίνες δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης των σωματείων. «Το κολυμβητήριο» τόνισε ο κ. Μαρινάγης «δεν είναι μόνο αθλητισμός, αλλά αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία του Βόλου», συμπλήρωσε.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Κώστας Μαλαμούσης τόνισε με τη σειρά του: «Είναι κοινή απόφαση των συλλόγων αυτή η κινητοποίηση. Περιμένουμε μια απάντηση από τους αρμόδιους και θα δούμε», ενώ και ο έφορος του συλλόγου κ. Αϋφαντής ανέφερε πως δε μπορεί κανένας να κάνει αθλητισμό και πρωταθλητισμό κάτω από αυτές τις συνθήκες. «Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξαναπάμε για προπόνηση στη Λάρισα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αϋφαντής.

Τέλος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου κ. Αντωνόπουλος που υπογράμμισε με έμφαση: «Ως ένας από τους πρωταγωνιστές για την κατασκευή αυτού του κολυμβητηρίου, μπορώ να πω πως ήταν εξ αρχής λάθος το γεγονός ότι το κολυμβητήριο πέρασε στα χέρια του Δήμου. Αν έμενε στη Γενική Γραμματεία δε θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Λυπούμαι για το Δήμαρχο που κάνει και τον αθλητή».

Όλες οι απόψεις λοιπόν ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές αλλά ουσιαστική λύση δεν βρέθηκε σε αυτό το φλέγον ζήτημα για την πόλη του Βόλου. Το σίγουρο είναι πως κανείς δε μπορεί να στερεί από τους εκατοντάδες μικρούς αθλητές, αλλά και από τους πολίτες του Βόλου, το δικαίωμα να αθλούνται, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου.

.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου