ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιώλης: «Δίκαια τα αποτελέσματα»

τσιώλης-δίκαια-τα-αποτελέσματα-501156

Στην εκπομπή «Μετά το 90’» του ΣΠΟΡ FM 89.5 μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης, αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας του στην Τούμπα και όχι μόνο.
Οσον αφορά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, είπε σχετικά:
«Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ θετικό για μας, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι περισσότερο, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο αν μια ομάδα δημιούργησε καθαρές ευκαιρίες αυτός ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου.
Το θέμα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές παίξανε πάρα πολύ καλά στην άμυνα. Βγαίναμε πάρα πολύ καλά στην επίθεση και πάντα με μέθοδο.
Tο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η δική μας η ομάδα είναι το πρέσινγκ.
H πάρα πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά των παιδιών, αφού δεν αφήναμε κενούς χώρους στους αντιπάλους να δημιουργήσουν παιχνίδι και από εκεί και πέρα, όταν παίρναμε την μπάλα, προσπαθούσαμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που μας άφηνε ο ΠΑΟΚ. Tο όχι τόσο καλό μαρκάρισμα στην αμυντική του συμπεριφορά μάς επέτρεψε να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες. Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι σίγουρα μας αδικεί το αποτέλεσμα.
Με τον Πανιώνιο ήταν δίκαιη η νίκη μας και στον ΠΑΟΚ, αν κάποιος έπρεπε να νικήσει, αυτός είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Δίκαια πήραμε τα αποτελέσματα αυτά και θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι περισσότερο από ό,τι σήμερα».
Για την προετοιμασία της ομάδας:
«Η προετοιμασία γίνεται από την Τρίτη. Υπάρχει ένας συνεργάτης μου, ο κ. Διονυσόπουλος, ο οποίος στον προτζέκτορα αναλύει και δείχνει εικόνες από την Τούμπα, από τους αντιπάλους σε προηγούμενα παιχνίδια, για να δουν τι θα αντιμετωπίσουνε, για να μην πάνε ξαφνικά και δούνε το γήπεδο. Μετά στον κάθε παίκτη, ανάλογα και με την θέση που παίζει, του αναλύεται ο αντίπαλός του. Δηλαδή, ας πούμε, για τον Μάρτιν είχε ήδη από την Τετάρτη γίνει ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί με τον Μαλεζά ή τον Κοντρέρας. Είναι μια πάρα πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία, για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να αποδώσει. Εγώ περισσότερο ερεθίζω τον εγωισμό τους και επιλέγουμε την κατάλληλη τακτική για να αντιμετωπίσουμε τον κάθε αντίπαλο».
Για την παρουσία της διαιτησίας απάντησε:
«Εμάς μας αρέσει να λέμε πως ήταν από την απόδοση του Ολυμπιακού. Αν ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν έτσι όπως θα έπρεπε, σίγουρα δεν θα είχαμε καμιά τύχη. Θα μπορούσαμε να δούμε δύο τρεις φάσεις που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν εσφαλμένα τα σφυρίγματα. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό, ο κατατρεγμός με την αδικία και έχει να κάνει με τη διαιτησία. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Κατά προσωπική μου πάντα άποψη ο Κάκος μαζί με τον Δαλούκα ήταν οι δύο κορυφαίοι διαιτητές στην Ελλάδα. Είναι κρίμα και άδικο κάποιοι για δικά τους συμφέροντα ένα λάθος που θα μπορεί να κάνει ο καθένας αμέσως να τους τελειώνουν. Νομίζω έτσι δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Εμείς δεν θέλω να είμαστε μικρόψυχοι και να βρίσκουμε αφορμές. Σίγουρα μέσα στην Τούμπα δεν περίμενα να σας πω την αλήθεια πως θα είχα περισσότερη υποστήριξη από τη διαιτησία».
Για την παρουσία του κόσμου:
«Η παρουσία του κόσμου ήταν καταπληκτική, όπως ήταν και με τον Πανιώνιο. Πραγματικά σε κρίσιμες στιγμές ο κόσμος μάς έδωσε την ώθηση και μπορέσαμε μετά το 70΄-75΄, όταν εκβιαστικά ο ΠΑΟΚ επεδίωκε με στημένες φάσεις να μας δημιουργήσει πρόβλημα, ο κόσμος ήταν εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο η συγκυρία ήταν ότι κοντά στην εστία μας είχαμε τους δικούς μας φιλάθλους και μας συμπαραστάθηκαν και έκαναν την παρουσία τους αισθητή στο γήπεδο. Δεν κερδίζει μόνο αγωνιστικά ο Ολυμπιακός Βόλου τις εντυπώσεις».
Για το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ δήλωσε:
«Μια μέτρια ομάδα όπως ο Εργοτέλης μάς έκανε την ζημιά. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ ή να την υπερτιμήσουμε. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε με το δικό μας τρόπο όποτε έχουμε την μπάλα και όταν έχει την μπάλα η ΑΕΚ να κοιτάξουμε να κλείσουμε. Ξέρουμε ποια είναι η ΑΕΚ, ξέρουμε τα ατού της και θα κοιτάξουμε να ανταποκριθούμε. Θα απαιτήσουμε από αυτό το παιχνίδι τους τρεις βαθμούς και έτσι θα πρέπει να κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Η ομάδα και στην προετοιμασία και στα φιλικά στην Ιταλία έδειξε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και να μην υπολογίσει κάποιο από τα παιχνίδια. Όταν έχεις μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται, ξέρει να επιτίθεται και ξέρει τις δυνατότητες που έχει και η τακτική της είναι έτσι όπως πρέπει, νομίζω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε από όλους αποτέλεσμα. Και αυτό έχει περάσει και στους ποδοσφαιριστές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου