ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αντεπίθεση ο Δαλούκας με δικηγόρο τον Κούγια

στην-αντεπίθεση-ο-δαλούκας-με-δικηγόρ-501545

Στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέθεσε ο Βολιώτης διεθνής διαιτητής Γιώργος Δαλούκας την υποχρέωση να υποβάλει μηνύσεις σε όσους έχουν προσβάλει την υπόληψη του με δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του αγώνα Αρης-Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική.
Το γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει:
"Ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Γεώργιος Δαλούκας, διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ, ανέθεσε εις εμέ και τους συνεργάτες μου τη συγκέντρωση από όλα τα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έγγραφο Τύπο) όλων των επώνυμων προσωπικών δηλώσεων αλλά και όλων των αναφορών – γραπτών κειμένων που θίγουν την τιμή και την υπόληψή του.
Το δικηγορικό μου γραφείο, μόλις έχει στη διάθεσή του τα σχετικά δημοσιεύματα, έχει την εντολή να υποβάλει εναντίον οιουδήποτε που τον προσέβαλε σε προσωπικό επίπεδο, μηνύσεις για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης (α. 363 ΠΚ) και να καταθέσει αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις για την προσβολή της προσωπικότητάς του (α. 57 ΑΚ)".
Ο συνήγορος του Γιώργου Δαλούκα, Αλέξης Κούγιας, μίλησε χθες στον «Sentra » και τόνισε ότι ο Βολιώτης διαιτητής θα στραφεί με αγωγές και μηνύσεις κατά Μαρινάκη και όσων τον έθιξαν.
Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε, ο γνωστός δικηγόρος έχει αναλάβει τη «νομική επίθεση του κ. Δαλούκα» και όχι απλά τη «νομική εκπροσώπησή του».
Για το αν έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια και τι ακριβώς θα συμβεί, ο κ. Κούγιας είπε: «Πώς δεν έχει δικαίωμα να κάνει μηνύσεις ή αγωγές; Οπως έχει ο κάθε Ελληνας πολίτης υποχρεώσεις και δικαιώματα, ένα από τα δικαιώματα είναι να μη θίγουν την τιμή και την υπόληψή του και να σέβονται την προσωπική του αξιοπρέπεια. Μας ανέθεσε να μελετήσουμε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις”
Για το λόγο που ο κ. Δαλούκας προχώρησε σε αυτή την κίνηση: «Ένιωσε την ανάγκη γιατί είναι σαν και μένα. Ξαφνικά ενώ μέχρι πριν από μία βδομάδα ήταν ένας φέρελπις καταξιωμένος διεθνής διαιτητής και μαζί με 2-3 άλλους αποτελούσε εγγύηση αξιοπιστίας για ένα ματς, αρκούσε ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα, που χρειάστηκαν ώρες με δεκάδες ριπλέι για να κάνουν αναλύσεις σαν καθηγητές πανεπιστημίου ορισμένοι από την τηλεόραση, γιατί κατά καιρούς έχουν και σπόνσορα αυτοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου