ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ορθιος ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

ορθιος-ο-ολυμπιακός-στην-τούμπα-501608

Ορθιος έμεινε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, που με το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν πήρε απλά ένα βαθμό, αλλά έδειξε σε όλη την Ελλάδα ότι μπορεί να είναι η υπολογίσιμη δύναμη απέναντι και σε μεγάλες ομάδες…
Ο Ολυμπιακός Βόλου επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της πρεμιέρας στη Νέα Σμύρνη και ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη.
Με την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να ξαναπατήσει στην κορυφή, ενώ οι ερυθρόλευκοι του Σάκη Τσιώλη έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς μακριά από το "σπίτι" τους, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη…
Ο Μαρτίν στο 22′ άνοιξε το σκορ και ο Ίβιτς στο 38′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό πάντως να δικαιούται και το κάτι παραπάνω.
Ο διαιτητής Μήτσιος ακύρωσε γκολ του Ούμπιντες και δεν είδε ένα πέναλτι, αλλά για τον ΠΑΟΚ και αγωνιστικά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, αν δεν είχε τον Κρέσιτς, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την επέμβαση του αγώνα στο σουτ του Μαρτίν. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν πηγή κινδύνου στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός γενικότερα στο παιγνίδι έδειξε πως γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ταλαιπωρημένος και καταπονημένος από το ματς κόντρα στην Μπριζ για το Europa League και μπήκε στην Τούμπα με μοναδικό σκοπό να τον αιφνιδιάσει, και τα κατάφερε.
Ο Σάκης Τσιώλης "πάτησε" σε ένα φαινομενικά συντηρητικό 4-5-1, που όμως γινόταν ακόμη και 4-3-3 όταν η ομάδα έκανε επίθεση. Ο Γιακούποβιτς ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία των "ερυθρολεύκων", που είχαν ως αμυντική τετράδα τους Ψυχογιό, Τόμας, Σανκαρέ και Ζαραδούκα (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ο Αλβάρες, ήταν ο "καθαρός" αμυντικός χαφ, με τους Ρόκα και Κάστρο να του δίνουν πολύτιμες βοήθειες. Οι Ουμπίντες και Μόνχε ήταν στα δύο άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) με επιθετικές τάσεις και ο Μαρτίν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την αρχή οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους που προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, ή γεμίσματα στην περιοχή και σε μία φάση που δεν μύριζε γκολ κατάφεραν με τον Μαρτίν να κάνει κορόιδο τον Μαλεζά και να κρεμάσει τον Κρέσιτς, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να προηγηθούν στο σκορ και να γεμίσουν άγχος την Τούμπα μέχρι την ισοφάριση.
Η εικόνα του β’ ημιχρόνου δεν άλλαξε εντυπωσιακά. Ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να κρατάει μακριά από την εστία του Γιακούποβιτς τους παίκτες του ΠΑΟΚ και εξακολουθούσε να ψάχνει την κόντρα για να "χτυπήσει" εκ νέου… Λίγο έλειψε να το καταφέρει στο 58′, όταν όμως ο τερματοφύλακας του "δικεφάλου" πήρε… εκδίκηση για τη φάση του γκολ που δέχθηκε από τον επιθετικό των "ερυθρολεύκων" αποκρούοντας…
Οι «ερυθρόλευκοι» πρέσαραν ψηλά και έβγαλαν αρκετές αντεπιθέσεις και η «δίψα» τους να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα δεν τους άφησε να επαναπαυτούν στον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, αφού δεν κλείστηκαν στα καρέ τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 74′ με τον Παπάζογλου και η σημαντικότερη στο 88′ όταν ο Κοντρέρας από κοντά κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω από την εστία του Γιακούποβιτς.
Το 1-1 πανηγυρίστηκε και από τους Βολιώτες που βρέθηκαν στην Τούμπα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου