ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψε η Σαράποβα

επέστρεψε-η-σαράποβα-333749

Ιστορική νίκη για Σάκκαρη και πρόκριση στον Β’ γύρο του US Open

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στα Γκραν Σλαμ τένις η Μαρία Σαράποβα. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια που έμεινε εκτός κορτ για μεγάλο χρονικό διάστημα (σ.σ. 15 μήνες), λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών (meldonium), προκρίθηκε στον Β’ γύρο του US Open, που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη, αποκλείοντας στην πρεμιέρα τη Σιμόνα Χάλεπ.

Η Σαράποβα επικράτησε 6-4, 4-6, 6-3 της Ρουμάνας, που βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και απέδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μετά από ετήσια απουσία από Γκραν Σλαμ.

«Οταν έμαθα ότι θα έχω κάρτα ελεύθερης συμμετοχής χάρηκα πολύ, καθώς έχω να παίξω στη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2014. Δεν κατάφερα να προπονηθώ στο κεντρικό κορτ και αυτό που δημιούργησε πρόβλημα. Όταν έμαθα την κλήρωση κατάλαβα ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Ήξερα ότι πολλοί θα μιλούν γι’ αυτήν την αναμέτρηση. Ήξερα τι έπρεπε να κάνω για να αντιμετωπίσω τη Σιμόνα. Είναι άλλο πράγμα να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και άλλο να το επιτυγχάνεις. Από το ταμπλό, είμαι η παίκτρια με τους λιγότερους αγώνες παρ΄ όλα αυτά, άρπαξα την ευκαιρία, έπαιξα καλά και απέκλεισα το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης», δήλωσε λίγο μετά την αναμέτρηση η Ρωσίδα και πρόσθεσε:

«Εχουμε περάσει πολλά με την ομάδα μου. Το τένις είναι ατομικό άθλημα, αλλά από τότε που επέστρεψα ήμουν αποφασισμένη να παίξω για όλους εκείνους που με στήριξαν. Και γι’ αυτό η νίκη έχει ειδικό βάρος. Τώρα, θέλω να ξεκουραστώ για λίγο και να συγκεντρωθώ για τον επόμενο αγώνα. Δεν ήξερα εάν θα μπορέσω να παίξω. Στις 12 Αυγούστου έκανα μαγνητική στο αριστερό χέρι και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Έφτασα στη Νέα Υόρκη για να ζητήσω τη γνώμη ενός ειδικού και πίστευα ότι δεν μπορέσω να συμμετάσχω. Σκεπτόμενη όλα αυτά, η νίκη μου μοιάζει απίστευτη»…

Ιστορική νίκη για Σάκκαρη

Ιστορική νίκη… μέχρι την επόμενη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά US Open της Νέας Υόρκης. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του τένις επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί της Κίκι Μπέρτενς (Ολλανδία, Νο 27) και για πρώτη φορά στην καριέρα της πήρε το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο του κορυφαίου grand slam.

Κάτι λιγότερο από 90 λεπτά χρειάστηκε η Σάκκαρη για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία, μετά από τρεις προσπάθειες που είχε έως τώρα στην αμερικανική μεγαλούπολη. Η νίκη της παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που η αντίπαλός της είχε φτάσει πέρυσι έως τους ημιτελικούς του Roland Garros.

Επόμενο «εμπόδιο» για την 22χρονη τενίστρια είναι η Αρίνα Ροντιόνοβα, η οποία έχει γεννηθεί στη Ρωσία, αλλά διαθέτει αυστραλιανό διαβατήριο (Νο 134 της παγκόσμιας κατάταξης).

Αποκλείσθηκε ο Κοκκινάκης

Ο Θανάσης Κοκκινάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον Β’ γύρο του US Open, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη. Ο νεαρός Ελληνοαυστραλός τενίστας, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Σέρβο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς με 6-7 (5/7), 3-6, 6-1, 7-6 (7/2), 6-3 και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του φημισμένου τουρνουά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου