ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Ευρωπαίοι επιστρέφουν… για συνέχεια

οι-ευρωπαίοι-επιστρέφουν-για-συνέχε-502060

Οι Ευρωπαίοι μετά από καλές βραδιές επιστρέφουν… για συνέχεια στην Ελλάδα, με τον Αρη
να παίζει εκτός έδρας, ενώ στις έδρες τους παίζουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και στις Σέρρες δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός Π.
Ο Ολυμπιακός θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στις Σέρρες, κόντρα στον Πανσερραϊκό, στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη ενώ ο Πανιώνιος υποδέχεται τον (θριαμβευτή επί της Ατλέτικο Μαδρίτης) Αρη.
Ο ΠΑΟΚ, θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου (σελ. 38-39), ενώ ένα άλλο από τα παιχνίδια της αγωνιστικής είναι το Κέρκυρα-Ατρόμητος… στην Πάτρα.

Το σίγουρο είναι ότι από ροτέισον θα… χορτάσουμε φέτος στον Ολυμπιακό Π . Οι πολλοί καλοί ποιοτικοί παίκτες που διαθέτει ο Ερνέστο Βαλβέρδε του δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζει ενδεκάδα, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες του εκάστοτε παιχνιδιού. Έτσι και τώρα, κόντρα στον Πανσερραϊκό, ο Βάσκος τεχνικός θα ρίξει από την αρχή στη «μάχη» τους Πάντελιτς, Ρόμενταλ.
Οι υπόλοιποι… γνωστοί! Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ και Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Ριέρα και Φετφατζίδης. Υπάρχει μια σκέψη να μείνει στον πάγκο ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» και να προτιμηθεί ένας εκ των Μιραλάς, Φουστέρ, αλλά αυτό θα αποφασιστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Τους Τάσο Παπάζογλου και Σουμπίνιο, οι οποίοι αγωνίζονται στην ομάδα ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό, συμπεριέλαβε στην αποστολή του Πανσερραϊκού,ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο τεχνικός των «λιονταριών» ωστόσο αναμένεται να αποφασίσει για τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές.
Αναλυτικά η αποστολή του Πανσερραϊκού: Ράντμαν, Νόβοτα, Άμο, Γαλανόπουλος, Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παπάζογλου, Τάντιτς, Παντελιάδης, Μαβένε, Αμπουμπακάρι, Λεοζίνιο, Βρούτσινα, Σουμπίνιο, Μπρίτες, Κάστρο, Ντιόγο, Μουσικάκης, Βοσκόπουλος, Ανάκογλου, Ντάλε.

Ο Άρης μετά από ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όπως αυτό της νίκης απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι η συνέχεια, κάτι που τόνισε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προς τους παίκτες του ενόψει αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο έμπειρος τεχνικός των «κιτρίνων» αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού σε πέντε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στους Ισπανούς. Και αυτοί είναι οι Νέτο, Τόχα, Τσέζαρεκ, Ναφτί, Κουλοχέρη.
Στην ΑΕΚ με δεδομένη την κούραση, ο Μπάγεβιτς θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κάνει σημαντικές αλλαγές στην 11άδα ώστε να τη φρεσκάρει και να την κάνει ανταγωνιστική.

Βέβαια, η απουσία του Καφέ περιπλέκει αρκετά τα πράγματα, καθώς αφαιρεί μία σίγουρη λύση από τη μεσαία γραμμή. Αν συνυπολογιστεί πως θα είναι τεράστιο ρίσκο (και από θέμα αντοχών και από κίνδυνο τραυματισμού) να αγωνιστεί ο Ντιόπ, τότε ο Ντούσκο καλείται να επιλέξει δίδυμο από τους Μάκο, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου. Ο,τι κι αν προκρίνει, είναι σαφές πως θα είναι εντελώς αδόκιμο, καθώς δεν έχει παίξει ούτε σε διπλό.
Αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στην άμυνα, όπου ο Νασούτι ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς πάντως επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και ο Γκερέιρο, που είναι οι Αραμπατζής, Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Καράμπελας, Λαγός, Δέλλας, Νταντόμο, Γιάχιτς, Μάκος, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Εντερ, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

Ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ ωστόσο ο Βαγγέλης Βλάχος δεν πτοείται. Ο Βλάχος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Καρέρα, Ρομπέρτο και Ρίος αλλά και στον τιμωρημένο Ουντότζι. Παράλληλα όπως όλα δείχνουν το ντεμπούτο τους θα κάνουν οι Ιβάνοφ, Ριμκεβίτσιους και Φρανκού, ενώ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ο νεαρός Φορτούνης.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα έχει ως εξής:

16:00 Παμπελοποννησιακό ΣτάδιοΚέρκυρα-Ατρόμητος
18:15 Γήπεδο Τούμπας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου –NOVA–
18:15 Γήπεδο Νέας Σμύρνης Πανιώνιος-Αρης –NOVA–
18:15 Δημοτικό γήπεδο Σερρών Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός –NOVA–
20:30 ΟΑΚΑ ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης –NOVA–

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου