ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-502481

Η ειρήνη κράτησε 48 ώρες!

Δεν βάζουν μυαλό οι παράγοντες. Όσοι μιλούσαν για υποκριτική στάση όταν πριν από δύο ημέρες στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας αποφάσιζαν ανακωχή για τα θέματα της διαιτησίας, δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε χθες την αποπομπή του Τεροβίτσα και την «ενθρόνιση» Βασάρα, χωρίς να έχει λάβει σχετική εξουσιοδότηση από τη Λίγκα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, βάζοντας τέλος σε μια δήθεν εκεχειρία διάρκειας… 48 ωρών.
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή διεξήχθη παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία (χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί από τον συνεταιρισμό) να ζητήσει αλλαγές στην ηγεσία της διαιτησίας. Συγκεκριμένα, πρότεινε την αποπομπή του Βασίλη Τεροβίτσα από την προεδρία της ΚΕΔ και την αντικατάστασή του από τον διευθυντή ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρο Βασάρα!
Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Τζόνι Βεκρής: «Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Μαρινάκη; Δεν είπαμε τέτοια πράγματα στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας». Ο πρόεδρος της διοργανώτριας του απάντησε ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι την άποψη της λίγκας, για να του επισημανθεί πως εντός του Δ.Σ. της ομοσπονδίας εκπροσωπεί τον συνεταιρισμό και όχι τον Ολυμπιακό.
Άπαντες αιφνιδιάστηκαν και φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες, η πρόταση Μαρινάκη δεν μπορούσε να μπει σε συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, από την ΕΠΟ δεν φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε αλλαγές στη διοίκηση της διαιτησίας, ενώ και η άποψη των ΠΑΕ επί του θέματος παραμένει άγνωστη.
Η κίνηση, πάντως, του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση, αρχικά της ΑΕΚ και στη συνέχεια του Παναθηναϊκού. Η αντίδραση του «τριφυλλιού», εξάλλου, είχε κι άλλους λόγους, μιας και εντός του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής ομάδας, είναι παίκτες του Παναθηναϊκού! Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως και οι ομοσπονδιακοί προπονητές, προέρχονται στην πλειονότητα τους επίσης από τον Παναθηναϊκό!
 
 
 
 
 
Ολοι έπεσαν πάνω στο Γιώργο Δαλούκα μετά το ματς με τον Αρη και το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Παναθηναϊκού το οποίο καθόρισε τελικά και το αποτέλεσμα του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Εχουν γίνει μεγάλα και τραγικά λάθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν κρίνει ακόμα και πρωταθλήματα, αλλά ο Βολιώτης ρέφερι «πλήρωσε το μάρμαρο» όπως φαίνεται και για όλα τα προηγούμενα…
 
Της Αγγελικής Θανασούλη
 
Είναι μερικές φορές που έχει φτάσει από άλλους ο «κόμπος στο χτένι» και εσύ απλά κάνεις το λάθος τη χειρότερη στιγμή και γίνεσαι το εξιλαστήριο θύμα. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό. Υπάρχουν διαιτητές που εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια και αποτελέσματα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που απλά επηρεάζονται από έδρες ή ακόμη και αυτοί που είναι τόσο αδύναμοι χαρακτήρες και μόνο με ένα τηλέφωνο μπορούν να σφυρίξουν υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας.
Υπάρχει όμως και το ανθρώπινο λάθος. Και δυστυχώς καχύποπτα σκεπτόμενοι από όλα όσα συμβαίνουν χρόνια τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κανείς δεν το έλαβε υπόψιν του στην περίπτωση του Γιώργου Δαλούκα.
Ο Βολιώτης ρέφερι στο παιχνίδι Σάλτσμπουργκ – Μάντσεστερ Σίτι για το Europa League την Πέμπτη το βράδυ απέσπασε πολύ καλή βαθμολογία. Στην Ελλάδα όμως και έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο πλέον τα λάθη δεν συγχωρούνται. Είναι επειδή αποφάσισαν οι μεγάλοι επιτέλους να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο στην ελληνική διαιτησία και ξαφνικά φωνάζει ο «κλέφτης» των τόσων ετών, ξεχνώντας ότι έχει και αυτός σημαντική συμβολή σε όλο αυτό το κλίμα καχυποψίας που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική διαιτησία.
Ο Βολιώτης διαιτητής αποφάσισε μετά τον «πόλεμο» και την κριτική που δέχτηκε για λόγους ευθιξίας, ευαισθησίας και αξιοπρέπειας να τεθεί από μόνος του εκτός Σούπερ Λίγκα μέχρι νεωτέρας …
Αν είχε «αποστολή» ο Δαλούκας στη Θεσσαλονίκη, τότε πιστεύουμε ότι δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση, γιατί πολύ απλά θα την είχε εκτελέσει, θα είχε τη στήριξη στο παρασκήνιο και θα συνέχιζε χωρίς να ακούει τις σειρήνες γύρω του.
Ούτε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού άρεσε που πήραν έτσι τους τρεις βαθμούς, με ένα πέσιμο που ξεγέλασε τον Γιώργο Δαλούκα. Ολοι μας -ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζουμε- θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο.
Στην Ελλάδα όμως οι παράγοντες, οι προπονητές, οι αθλητές, οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ένα τέτοιο λάθος μετά από τα όσα έχουν δει τα μάτια μας. Και λίγο πολύ ήταν φυσιολογικός ο ντόρος που δημιουργήθηκε από αυτή τη λανθασμένη απόφαση του Γιώργου Δαλούκα. Υπάρχει όμως, όπως και να το κάνουμε, και το ανθρώπινο λάθος…
 
 
Ελβετικά μάτια
Μάτια από το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ελβετίας υπάρχει η πληροφορία πως θα παρακολουθήσουν τον Ελντιν Γιακούποβιτς στην αναμέτρηση της Τούμπας, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου θα παίξει με τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής εν ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής είναι ο Ούγγρος Ζόλταν Σέλεζι. Ζ.Ε.Ι.
 
Αφιέρωμα
Γενέθλια έχει σήμερα ο Στάθης Ρόκας και υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην εφημερίδα Goal News όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και τον Μανουέλ Ρόκα και τον Αντώνη Ρίκκα!!
Β.Ζ
 
Παρεξήγηση…
Εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα που προέκυψε με την μη παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης στη Νίκη για την προπόνηση. Αν όλα συνέβησαν έτσι όπως περιγράφει η ανακοίνωση, σίγουρα θα κατακρίνουμε τη συμπεριφορά των φιλάθλων της Νίκης Βόλου, αλλά για την άσχημη συμπεριφορά του υπαλλήλου του ΑΟΔΒ που ήταν η αιτία, ποιος θα απολογηθεί και θα την κατακρίνει; Το ρίξαμε στην παρεξήγηση των λόγων του…
Αγ. Θαν.
 
Νέο ραντεβού
Νέο ραντεβού με αίτημα την παραχώρηση του Βοηθητικού του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα έχει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Στράτος Γιδόπουλος. Η συγκεκριμένη συνάντηση πήγε πίσω χρονικά λόγω του ανασχηματισμού που έκανε η κυβέρνηση. Τώρα που η κατάσταση ξεκαθάρισε, θα υπάρξει ραντεβού με τον υφυπουργό αθλητισμού και τον πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Αγ. Θαν.
 
Αποφασίζουν για τις ώρες
Από χθες δόθηκε σε χρήση το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη νέα διαγράμμισή του. Τώρα αυτό που απομένει είναι να γίνει η συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΑΚ με τους εκπροσώπους των ομάδων για τις ώρες προπονήσεων που θα δοθούν στους συλλόγους. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα. Μέχρι σήμερα τηρούνταν το περσινό πρόγραμμα και αρκετές ομάδες αντιμετώπιζαν πρόβλημα.
Αγ. Θαν.
 
Ελληνας πρόεδρος
Ελληνας είναι ο πρόεδρος της Ολύμπια Σόφιας, η οποία φιλοξενεί από χθες την ομάδα του Βόλος 2004 στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Ο κ. Παναγιώτης Παππάς ηγείται της ομάδας της Σόφιας από το 2007, οπότε και ιδρύθηκε, ενώ ο σύλλογος έχει δικό του γήπεδο χωρητικότητας δύο χιλιάδων θέσεων.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Στα παραχωρητήρια των υπολοίπων ομάδων που κάνουν χρήση του γηπέδου αναφέρεται ξεχωριστά ο αγώνας από την προπόνηση;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου