ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δοκιμασία» για την ΑΕΚ «εύκολα» ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

δοκιμασία-για-την-αεκ-εύκολα-παο-κ-338573

Σήμερα στα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Super League

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η δοκιμασία της Ευρωπαίας ΑΕΚ σε μια παραδοσιακά δύσκολη για την ίδια έδρα, αυτή του ΠΑΣ Γιάννενα, είναι από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν σήμερα στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Super League, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μετά το Ευρωπαϊκό τους αντίο έχουν εύκολο έργο απέναντι στους αντιπάλους τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Στα Γιάννενα, η ΑΕΚ στον απόηχο της σπουδαίας νίκης της επί της Μπριζ και της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, δοκιμάζεται στην πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση της σεζόν, θέλοντας να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η Ένωση επιδιώκει να διπλασιάσει τις νίκες της στο πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια ομιλίας του… «Σας αξίζουν συγχαρητήρια και για την εμφάνιση που κάνατε και για την πρόκριση. Είναι σημαντικό που θα δώσουμε και άλλα ματς, σημαντικό που συνεχίζουμε. Αλλά αυτά θα τα δούμε όταν πρέπει. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό ματς στα Γιάννενα και πρέπει να το κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του Ισπανού προπονητή που θα έχει και απουσίες.

Στην άλλη πλευρά, ανεβασμένος θα περιμένει την αντίπαλό του και ο ΠΑΣ μετά το δυναμικό ξεκίνημα που πραγματοποίησε με την εκτός έδρας νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα.

Μετά το πρόωρο (για μια ακόμη χρονιά) ευρωπαϊκό του «αντίο», ο Παναθηναϊκός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στις εγχώριες υποχρεώσεις, ψάχνοντας την αγωνιστική και ψυχολογική επανεκκίνηση στον αγώνα με τον Λεβαδειακό στο «Απ. Νικολαΐδης» όπου 4ος διαιτητής είναι ο Βολιώτης Μάνος Σκουλάς.

Μάλιστα, οι «πράσινοι» μετά από μια δύσκολη βδομάδα, με την ισοπαλία εκτός με τον Πλατανιά στην πρεμιέρα και τη δεύτερη ήττα από την Ατλέτικο Μπιλμπάο, δεν έχουν περιθώρια απωλειών κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και με κύριο ατού τον Τσάβες, θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς.

Ενόψει πάντως της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό στην κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να «πονοκεφαλιάζει» για τα πρόσωπα του αρχικού σχήματος.

Πρώτα από όλα ο Εβρίτης τεχνικός δεν υπολογίζει τους Μολέντο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ρέις και Στάικο, ενώ με ενοχλήσεις επέστρεψε από το Μπιλμπάο και ο Χρήστος Δώνης. Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει, ενώ όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Ουζουνίδης αναμένεται να αποφασίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Είναι πιθανό να δούμε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Λουντ και τον Χατζηγιοβάνη να επανέρχεται στο αρχικό σχήμα. Δύσκολο θεωρείται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Τσάβες, όμως όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή.

Υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Ανιγκό και με τον Μπραντάο βασικό, οι Βοιωτοί κατάφεραν να κρατήσουν στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ και τουλάχιστον έδειξαν ότι θα διεκδικούν το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα.

Με βαριά ψυχολογία μετά την… «αυτοκτονία» στη Σουηδία και την ήττα από την Εστερσουντ που τον άφησε εκτός Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να μαζέψει τα κομμάτια του υποδεχόμενος την Κέρκυρα στην Τούμπα. Η αναμέτρηση θεωρείται ιδιαίτερα καθοριστική για τον «δικέφαλο» αφού σε περίπτωση νέας αποτυχίας ο «ασκός του Αιόλου» για μια σειρά από θέματα αναμένεται να ανοίξει νωρίς νωρίς.

Ακόμη, ο Πανιώνιος υποδέχεται στην Νέα Σμύρνη τον Απόλλωνα, σ΄ ένα κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι από τα παλιά, ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Super League

Σήμερα 27/8

19:15 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Κωνστάντιος (Εύβοιας)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

19:15 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΒΟΗΘΟΙ: Σίπκας (Πέλλας), Χατζηνάκος (Δράμας)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζος (Κιλκίς)

19:15 Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης (Πειραιά)

ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

21:30 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Ξάνθης), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Αύριο Δευτέρα 28/8

21:30 ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου