ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κρατάει τα θετικά… περιμένει τα καλύτερα

κρατάει-τα-θετικά-περιμένει-τα-καλύτ-341276

Η Νίκη Βόλου μετά το φιλικό με Ολυμπιακό θέλει την πληρότητα και την ετοιμότητα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τα θετικά του προχθεσινού φιλικού της Νίκης με τον Ολυμπιακό δεν είναι λίγα και αυτά κρατούν στην ομάδα της Νέας Ιωνίας, που βλέπει τα επόμενα ματς προετοιμασίας (αύριο παίζει στο Βελεστίνο, 18.15, με τον Ρήγα), περιμένοντας σταδιακά να έρθει σε ετοιμότητα, ενώ πιο πολύ περιμένουν την πληρότητα του ρόστερ με την έλευση των τριών ξένων…

Από το προχθεσινό φιλικό, που για τη Νίκη Βόλου έλειψαν παίκτες που είναι βαρόμετρο στην απόδοσή της δημιουργικά, όπως ο Ρώσος Βιάτσεσλαβ Σούσκιν οι Ουκρανοί Άντον Ντόλγκι, Αντρέι Γιάγκοβλεφ και φυσικά ο Χρήστος Τζιώρας, υπήρχαν και κέρδη, όπως η απόδοση που είχαν οι «μικροί» Αλέξανδρος Τσιανάκας και Άγγελος Ματθαίου, ενώ ο Θωμάς Γιαλαμίδης (που δεν έχει αποκτηθεί επίσημα) έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις «απελευθερώνοντας» και άλλους παίκτες, με τον Βέργο να προωθείται και τον Μέτσε να γίνεται πιο δημιουργικός.

Εκτός από τους γνωστούς παίκτες που στάθηκαν καλά (με τον Τζήμα να δείχνει πως κερδίζει επάξια τη θέση κάτω από τα δοκάρια), ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία του Κροάτη Σέναντ Μπάιριτς, που έδειξε πως μπορεί να είναι καλύτερος σε θέση που βλέπει τέρμα…

Ο Φάντζιο Μπούις στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τον φιλικό αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Παίξαμε ένα πολύ καλό φιλικό μ’ έναν δυνατό αντίπαλο. Βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και διαπιστώνουμε τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα μέσα από τις προπονήσεις. Βλέπουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Το αποτέλεσμα δεν μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση. Ήταν ένα παιχνίδι που ένωσε όλη την πόλη, και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του φιλικού παιχνιδιού».

Ενώ για την απουσία του Χρήστου Τζιώρα από το παιχνίδι, ο Φάντζιο Μπούις ανέφερε: «Αποφασίσαμε να μην παίξει. Τον προφυλάξαμε». Για την απόδοση των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας τόνισε: «Επιλέξαμε φέτος να δώσουμε ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Από τους 26 παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ, οι 10 είναι κάτω των 18 ετών. Σίγουρα τα παιδιά δεν είναι έτοιμα αυτή τη στιγμή, όμως θα πάρουν ευκαιρίες και θα τους εμπιστευτούμε. Οι παίκτες ζουν γι’ αυτά τα παιχνίδια και είναι λογικό να αγωνίζονται με πάθος και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Στο θέμα της έλευσης στο Βόλο των τριών ξένων είχε τοποθετηθεί ο Νίκος Παπακωνσταντίνου που μίλησε στον Ρ/Σ «Βόλος 9.86» και ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του συλλόγου, και αναφερόμενος στις περιπτώσεις των Ουκρανών Γιάκοβλεφ και Ντόλγκι, αλλά και στον Ρώσο Σούσκιν, τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν ολοκληρωθεί η απόκτησή τους θα είναι στο νήμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί φυσικά και στον λόγο που «κολλάνε» οι μεταγραφές: «Είναι ένα θέμα που το τρέχουμε, γιατί υπάρχουν προθεσμίες. Επειδή υπήρχαν αυτές οι αβεβαιότητες, ξεκίνησε το πράγμα λίγο αργά. Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι στην Ουκρανία για 4-5 μέρες το κρατικό σύστημα προσαρμόζεται στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σταματά η λειτουργία του. Οπότε έχουμε αγώνα δρόμου για να πάρουμε μερικά πιστοποιητικά τα οποία χρειάζονται, αλλά δυστυχώς πέφτουμε πάνω σε ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό μας, αλλά της Ουκρανίας, αφού πρόκειται να ενταχθεί στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάρχουν οι ανάλογες προσαρμογές. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τις δυνατότητές μας και ελπίζουμε να το τρέξουμε και να προλάβουμε στο νήμα να γίνει. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και να το πετύχουμε. Υπάρχουν ενισχυτικά στοιχεία. Και οι τρεις έχουν visa να παίξουν ο ένας στην Πορτογαλία, ο άλλος στην Εσθονία, ο άλλος στην Ιταλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου