ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Κίτρινος” θεός ο Αρης!

κίτρινος-θεός-ο-αρης-502958

Με γκολ του Χαβίτο στο 59ο λεπτό και έπειτα από μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Αρης επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.
Με δεδομένες τις απουσίες των Νέτο, Τόχα, Τσέζαρεκ και Κάλβο, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ είχε περιορισμένες επιλογές για την 11άδα και μόλις πέντε παίκτες στον πάγκο (τυπική η παρουσία του ανέτοιμου Τσεσνάουσκις). Το 4-4-2 είχε τους Κόκε και Ρουίς στην επίθεση, του Μενδρινό (αριστερά), Χαβίτο (δεξιά), Πρίττα και Φατί (ντεμπούτο) στη μεσαία γραμμή και τους Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο και Λαζαρίδη στην άμυνα, μπροστά από τον Σηφάκη.
Από την άλλη πλευρά, ο Κίκε Φλόρες κράτησε στον πάγκο τους Ρέγες, Ασουνσάο και Περέα, σκεφτόμενος προφανώς το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα που ακολουθεί την Κυριακή (19/9). Ετσι, με δεδομένες τις απουσίες των Αγουέρο και Ουιφαλούσι, ο Φορλάν ήταν στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1, με τον Τιάγκο πίσω του και τους Σιμάο, Μέριδα, στα άκρα, με τους Ραούλ Γκαρσία και Καμάτσο στον άξονα.
Με τον ενθουσιασμό των οπαδών του, που δημιούργησαν εκπληκτικά ατμόσφαιρα και το πάθος των παικτών του, ο Αρης μπήκε εξαιρετικά στον αγώνα.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Φλόρες έριξε στον αγώνα τον Ντιέγκο Κόστα για να δώσει επιθετικότητα στην Ατλέτικο και αυτός δημιούργησε προβλήματα και απείλησε στο 48’. Ωστόσο και πάλι ο Αρης ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες (50’ Ρουίς, 52’ Φατί) και έφτασε στο γκολ που δικαιούνταν με την εξαιρετική κίνηση και εκτέλεση του Χαβίτο στο 59’.
Ο Αρης είχε δοκάρι με τον Κόκε στο 70′. Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρει και ο Αρης πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Φατί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός, Ρουίς (90’+2′ Καζναφέρης), Κόκε.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Δε Χέα, Bαλέρα, Λόπεθ, Γκοδίν, Ντομίγκεθ, Καμάτσο (77′ Σουάρες), Τιάγκο, Σιμάο, Μέριδα (60′ Ρέγες), Ραούλ Γκαρσία (46′ Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου