ΤΟΠΙΚΟ

Πρεμιέρα για Νέο Μαγνησιακό… και κορίτσια

πρεμιέρα-για-νέο-μαγνησιακό-και-κορί-344712

Προετοιμασία για τη Β’ κατηγορία της ΕΠΣΘ και τη Β΄ Εθνική Γυναικών

Με την παρουσία πάρα πολλών νεαρών σε ηλικία παικτών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου η πρώτη συνάντηση του Νέου Μαγνησιακού, θυγατρικής ομάδας του Μαγνησιακού, που θ’ αγωνίζεται στη Β’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣΘ.

Η νεοϊδρυθείσα ομάδα θα απορροφήσει όλα τα ταλέντα και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται τόσο από την ακαδημία του Μαγνησιακού, όσο και προερχόμενους από άλλους συλλόγους.

Οι προπονήσεις των παικτών θα είναι καθημερινές κατά την περίοδο της προετοιμασίας, και στη συνέχεια, ανάλογα με την αξιολόγησή τους από το προπονητικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές του Νέου Μαγνησιακού θα αγωνίζονται είτε στη Β’ τοπική κατηγορία, είτε στο Μικτό πρωτάθλημα ακαδημιών της ΕΠΣΘ.

Η νέα διοίκηση έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την άριστη προετοιμασία των νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως ενδυματολογική και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός σε ό,τι αφορά τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούνται για τις προπονήσεις, αλλά και τους αγώνες της ομάδας.

«Εμείς σας προσφέρουμε οτιδήποτε χρειάζεστε για να κάνουμε το έργο το δικό σας και των προπονητών σας ευκολότερο και να εργάζεστε απερίσπαστοι. Απαιτούμε από εσάς πειθαρχία, σοβαρότητα κι όρεξη για δουλειά. Θα είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη μας τιμή, όσα παιδιά από εσάς αξίζετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, επανδρώνοντας την πρώτη ομάδα του Μαγνησιακού, αλλά και να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο, να γίνετε “φτασμένοι” ποδοσφαιριστές στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας κι όχι μόνο…», ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του προς τους νέους παίκτες ο πρόεδρος της ομάδας Κωνσταντίνος Γκουγκουλιάς.

Οι γυναίκες του Mαγνησιακού

Mε φιλοδοξίες και τον πήχη… ψηλότερα, έγινε και η πρώτη συνάντηση για τη γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Ήταν μία ιδιαίτερα ελπιδοφόρα «πρώτη» της ομάδας, καθώς όπως τόνισε κι ο προπονητής Θεόδωρος Κατσαμόρας, για πρώτη φορά υπήρξαν τόσες πολλές αθλήτριες που έδωσαν το παρών, ενώ αναμένεται το ρόστερ να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, με την προσθήκη κι άλλων κοριτσιών.

Η φετινή πρεμιέρα της γυναικείας ομάδας του Μαγνησιακού ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια και για κάποιους ακόμη λόγους. Η νέα διοίκηση του συλλόγου ήταν παρούσα και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κώστας Γκουγκουλιάς θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, βοηθώντας ουσιαστικά, καθώς το τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου είναι ισότιμο των υπολοίπων τμημάτων.

Έτσι για τις κοπέλες του Μαγνησιακού έχουν εξασφαλιστεί ήδη όλα τα απαραίτητα εφόδια, όπως ενδυμασία, μετακινήσεις, ιατρική υποστήριξη, φιλικές αναμετρήσεις, χορηγίες, ενώ άμεσα θα κλείσει και το θέμα των γηπέδων προπόνησης κι αγώνων.

Επιπλέον, προς ενίσχυση του τμήματος αγωνιστικά, αλλά και της πρωτοποριακής προσπάθειας, που αποτελεί το γυναικείο ποδόσφαιρο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος, ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος ακαδημίας για μικρά κορίτσια, αντίστοιχο με τα τμήματα υποδομής που υπάρχουν στις ακαδημίες των αγοριών.

Όλες οι προαναφερθείσες παροχές, καθώς και οι κινήσεις που έχουν γίνει για την οργανωτική αναδιάρθρωση του τμήματος, συντείνουν προς την επίτευξη ακόμα καλύτερης πορείας, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Τέλος οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές και για την τρέχουσα εβδομάδα, θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

*Μετά την πρώτη συνάντηση τελέστηκε από κοινού Αγιασμός της πρώτης ομάδας, της γυναικείας ομάδας και του Νέου Μαγνησιακού, από τον πάτερ Θεόδωρο Παπασακελλαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου