ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαύρη… σέντρα με νεκρό οπαδό του ΠΑΟΚ στην Λιβαδειά

μαύρη-σέντρα-με-νεκρό-οπαδό-του-παοκ-σ-347986

Τη ζωή του έχασε ένας 24χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ χθες το μεσημέρι που βρέθηκε στην Λιβαδειά για το ματς της ομάδας του με τον Λεβαδειακό. Ο άτυχος άντρας έφτασε πολύ νωρίς στην πόλη μαζί με άλλους οπαδούς του δικεφάλου του Βορρά και συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνες και άλλα καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Αγνωστο πώς, ο συγκεκριμένος κατευθύνθηκε στις πηγές της Κρύας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από ύψος στην περιοχή του Νερόμυλου με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς που διακομίσθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ λίγο μετά τις 17:00 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου άνδρα από την Χαλκιδική.

Τη θλίψη της οικογένειας του ΠΑΟΚ για το θάνατο υποστηρικτή της ομάδας στη Λιβαδειά, λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης του «Δικεφάλου», για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τον Λεβαδειακό, εξέφρασε ο Γιώργος Σαββίδης. Ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, τοποθετήθηκε μέσω προσωπικού λογαριασμού του στο διαδίκτυο, αναφέροντας: «Προσωπικά εγώ και η οικογένεια του ΠΑΟΚ, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του εκλιπόντος. Φίλαθλοι όλων των ομάδων προσέξτε τους κινδύνους, διαφυλάξτε τη ζωή σας. Πάνω από όλα έχει σημασία η ανθρώπινη ζωή ανεξαρτήτως χρώματος».

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόσθεσε: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και την μεγάλη οδύνη για τον τραγικό και άδικο χαμό του φιλάθλου μας σήμερα στη Λιβαδειά. Συλλυπούμαστε την οικογένεια και τους οικείους του και, παρότι σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως τίποτα δεν είναι αρκετό να απαλύνει τον πόνο τους, δεσμευόμαστε για την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πένθος τους. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν θα αφήσει να ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του! Καλό Παράδεισο Χρήστο».

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Δημήτρη Λημνιό για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, με τον Βολιώτη μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Ο 19χρονος εξτρέμ, που αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο αντί 900.000 ευρώ, δεν είχε παίξει σε κανένα από τα τρία επίσημα ματς που έδωσε ο Δικέφαλος του Βορρά στην Ευρώπη και δεν ήταν ούτε στις αποστολές των δύο αγώνων με την Ολίμπικ και του προ ημερών με την Έστερσουντ. Ωστόσο, το ντεμπούτο του νεαρού άσου δεν ήταν ικανό να δώσει το τρίποντο στον… μουδιασμένο ΠΑΟΚ μετά την είδηση του θανάτου του οπαδού του και έμεινε ισόπαλος δίχως τέρματα απέναντι στον Λεβαδειακό. Η αναμέτρηση είχε λίγες φάσεις για γκολ και τους προπονητές των ομάδων εκτός πάγκων, από το ημίωρο, λόγω αποβολής.

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, στη μνήμη του οπαδού της ομάδας που έχασε χθες τη ζωή του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό) Επασί, Τριποτσέρης, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας (86’ Ζοάο), Τσαμπούρης, Μεντί, Αντιλεού, Νιασέ, Μπραντάο (82’ Σίλβα), Γιακουμάκης, Γιουσούφ (88’ Καψάσκης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε (57’ Σάκχοφ), Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (68’ Κάμπος), Μακ, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 2-0

Το μυαλό στη ρεβάνς με τη Μπριζ (24/8) είχε η ΑΕΚ, όμως κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς απώλειες το εμπόδιο του Παναιτωλικού. Με σκόρερ τους Αλμέιδα (14’-πέναλτι) και Γιόχανσον (74’) η Ενωση επικράτησε 2-0 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλμέιδα (28’) και του Μάρκος Πάουλο (48’).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (80’ Βινίσιους), Κλωναρίδης (46’ Λιβάγια), Τρίστασον (46’ Πατίτο), Αλμέιδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (16’ λ.τρ. Μαρινάκης), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ντίας (69’ Μάζουρεκ), Κλέζιο, Ρόσα (60’ Μπράβο), Μόραρ.

Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-1

Με το… δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα της Super League ο Πανιώνιος. Χάρις στο γκολ του Ντουρμισάι στο 53’, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας, η οποία δεν έδειξε πολλά πράγματα. Το κακό πρώτο 45λεπτο στην Κέρκυρα «σημαδεύτηκε» από τα δύο χαμένα πέναλτι προς το τέλος του ημιχρόνου, ένα για κάθε ομάδα. Την αρχή έκαναν οι γηπεδούχοι στο 38’, όταν είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν από την «ασβεστένια βούλα» (χέρι ο Μπανανά), αλλά ο Κότνικ «ψώνισε» τον Τουράμ κι απόκρουσε στην αριστερή του γωνία (39’). Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πανιωνίου να πάρει πέναλτι, σε ανατροπή του Λάμπρου από τον Ιωάννου. Ο Μασούντ νικήθηκε στο 45’ από τον Γιαννακόπουλο, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Ιρανός αστόχησε προ κενής εστίας!

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Βενέτης, Σοϊλέδης, Τουράμ, Ζορμπάς, Σπίνουλας (77’ Γκόμες), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (61’ Μεληκιώτης), Ντιόγκο (81’ Ντε Βάργκας), Νούνες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούρας (82’ Παπαγεωργίου), Μασούντ, Λάμπρου (90’+3 Σαραμαντάς), Ντουρμισάι (87’ Ταπόκο).

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1

Με «τεσσάρα» ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της Super League ο Ολυμπιακός. Σε ένα άδειο -λόγω τιμωρίας – και «κρύο» γήπεδο Καραϊσκάκη, νίκησε 4-1 τη Λάρισα, με δύο γκολ του Φορτούνη (33’ πεν., 76’) και από ένα των Ανσαριφάρντ (68’) και Φιγκέιρας (74’), ο οποίος στο 71’ με αυτογκόλ είχε μειώσει για τους φιλοξενούμενους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77’ Νικολάου), Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Σεμπά (71’ Σιώπης), Φορτούνης (81’ Μάρτινς), Ανσαριφάρντ.

ΛΑΡΙΣΑ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Φατιόν, Ανδρεόπουλος (68’ Αναστασόπουλος), Κουτσιανικούλης (79’ Ναζλίδης), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Περόνε (79’ Κρίζμαν).

Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με τα γκολ των Ναδάλες (6’) και Μαυροπάνου (19’) επικράτησε με 2-1 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, στην πρεμιέρα της Super League. Οι Αρκάδες μείωσαν με τον Καλτσά στο 49’.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (65’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν (45’+3 Τριανταφυλλόπουλος), Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Στανισάβλεβιτς (46’ Μάσα), Μαντιντά, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος (80’ Βιδάλ), Νικολιάς (74’ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες, Χαλκιαδάκης, Κόντε (45’ Λίλα).

Ξάνθη-Λαμία 0-0

Ισόπαλο, χωρίς τέρματα (0-0), έληξε το παιχνίδι στα Πηγάδια, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Ξάνθη και τη Λαμία. Αναμέτρηση μέτρια, ως κακή, ποιοτικά, στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν, καμία, εντούτοις, από τις ομάδες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μεταξύ των θεατών στο γήπεδο και 30 περίπου υποστηρικτές της Λαμίας, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Super League.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ορφανίδης (63’ Τριάδης), Κασάδο, Ντε Λούκας, Καμαρά (78’ Μεχία), Φλίσκας, Μπρίτο, Λουσέρο (88’ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος (84’ Κουτρουμάνος), Πίτι (56’ Μπουλούλης), Βουό (69’ Τσούκαλος).

Σήμερα Δευτέρα 21/8

21.30 Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης

(Σκουλάς, Γκάγκας, Σίπκας-Τσαμούρης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου