ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχασε την… μπάλα

εχασε-την-μπάλα-503808

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σώσει ούτε τα προσχήματα και ηττήθηκε με 5-1 στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα άρπαξε από το τσεπάκι, την Ευρωπαϊκή ταυτότητα του Παναθηναϊκού που τον θέλει δυνατό και ικανό για εκπλήξεις στην Ευρώπη και τον πέταξε στο καναβάτσο.
Το να σέβεσαι έναν αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα υπέρ του δέοντος είναι κάτι φυσιολογικό. Οταν όμως κάτι τέτοιο το δείχνεις στο γήπεδο, όταν δεν μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια τους αντιπάλους και να πεις ότι παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα, παρατάσσεσαι φοβισμένος και δεν μπορείς να αλλάξει τρεις μπαλιές, είναι φυσικό ο Μέσι και η παρέα του να κάνουν πάρτι το σπίτι τους το Καμπ Νου.
Οι "πράσινοι" αν και προηγήθηκαν με τον Γκοβού στο 20′ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν παρά μόνο δύο λεπτά, το μηδέν για την εστία τους και στην συνέχεια έχασαν κυριολεκτικά την μπάλα. Ο Μέσι ισοφάρισε άμεσα (22′) και ο Βίγια στο 33′ έδωσε το προβάδισμα ενώ το 3-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Μέσι στο φινάλε (45′) του πρώτου ημιχρόνου.

Το 4-1 έκανε το Πέδρο στο 78′ εκμεταλλευόμενος το διπλό δοκάρι του Μέσι σε πλασέ ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Αλβες μετά από ασίστ του Μέσι. Ο Αργεντίνος άσος της Μπάρτσα νικήθηκε στο 53′ από τον καλύτερο παίκτη του «τριφυλλιού» Τζόρβα από τα έντεκα βήματα (μετά την ανατροπή του ίδιου από τον Καντέ).

Διαιτητής: Ν. Ριτσόλι (Ιταλία)

Βοηθοί: Λ. Ματζιάνι- Ε. Ντι Λιμπερατόρε

Μπαρτσελόνα (Πέπε Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ (75′ Μιλίτο), Πουγιόλ, Τσάβι (79′ Μασεράνο), Βίγια (69′ Μπόγιαν), Ινιέστα, Μέσι, Μπούσκετς, Πέδρο, Αμπιντάλ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκοβού (70’Λουίς Γκαρσία), Κατσουράνης (64′ Καραγκούνης), Λέτο (80′ Νίνης), Σισέ.

 
Στην κορυφή και η Κοπεγχάγη
Ενας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ντάμε Εντόι έδωσε τη νίκη στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν. Ο Σεναγαλέζος επιθετικός κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά στο 87’ την άμυνα της ρωσικής ομάδας και οι Δανοί πήραν το τρίποντο, που τους φέρνει στην κορυφή του 4ου ομίλου μαζί με την Μπαρτσελόνα. Λιόν και Μπενφίκα ξεκίνησαν με νίκες στην πρώτη αγωνιστική ημέρα του 2ου ομίλου του Champions League. Οι Λιονέ επικράτησαν 1-0 της Σάλκε χάρη σε τέρμα του Μπάστος στο 21’. Από την άλλη πλευρά η Μπενφίκα με γκολ των Λουισάο(21’) και Καρντόσο (68’) επικράτησε εύκολα 2-0. Με το αριστερό μπήκε η Μάνστεστερ Γ. στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έμεινε στο 0-0Old Trafford”, ενώ «έχασε» τον Βαλέντσια, ο οποίος έσπασε τον αριστερό αστράγαλό του! Στο άλλο ματς του τρίτου ομίλου, η Βαλένθια έφυγε με το «διπλό» από την Τουρκία. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 4-0 της Μπούρσασπορ. με την Ρέιντζερς στο “
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου