ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άνετες νίκες για Ναδάλ και Κύργιο, εκτός ο Ζβέρεφ

άνετες-νίκες-για-ναδάλ-και-κύργιο-εκτό-352080

Χωρίς προβλήματα ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους οι Ράφαελ Ναδάλ και Νικ Κύργιος, αντίθετα με τον νικητή του Rogers Cup, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος έπεσε «θύμα» έκπληξης και αποκλείστηκε.

Σε ένα τουρνουά ανδρών, όπου για λόγους τραυματισμού (αλλά και ξεκούρασης καθώς είναι μπροστά το Αμερικανικό όπεν) αναγκάστηκαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και να μην αγωνιστούν οι επτά από τους δέκα κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, και από την κορυφαία πεντάδα αγωνίζεται μόνο ο Ράφαελ Ναδάλ, αυτόματα καθίσταται ο Ισπανός μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Και ο ίδιος, που σε λίγες μέρες θα φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, στο πρώτο ματς φρόντισε να το επιβεβαιώσει, αφού νίκησε εύκολα τον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ με 6-3, 6-4 και πέρασε στον 3ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Αλμπέρτ Ράμος-Βινιόλας (νο 24), από τον οποίο δεν έχει χάσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Χωρίς προβλήματα συνέχισε και ο Νικ Κύργιος. Ο 22χρονος Ελληνοαυστραλός νίκησε τον Ουκρανό Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ με 6-3, 7-6 (6) και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Ίβο Κάρλοβιτς (νο 44), ο οποίος με τη σειρά του κατάφερε, μετά από έναν σπουδαίο αγώνα να αποκλείσει τον Γάλλο Τζο Βιλφρέντ-Τσονγκά, νο 12 στον κόσμο.

Στην επόμενη φάση συνεχίζουν οι Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και μάλιστα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, όχι όμως και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος την «πάτησε». Ο 20χρονος Γερμανός θριαμβευτής του Rogers Cup και νούμερο 7 στον κόσμο, μετά από δέκα διαδοχικές νίκες έχασε στον πρώτο του αγώνα στο Σινσινάτι από τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε (νο 87) με 4-6, 6-3, 6-4. Έτσι, από την κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχουν απομείνει να αγωνίζονται στο Σινσινάτι μόνο ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Ντόμινικ Τιμ. Ο 23χρονος Αυστριακός, νο 8 στον κόσμο, απέκλεισε τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι με 6-3, 6-2 και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό (νο 36).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου