ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά

επιβεβαιώθηκαν-τα-προγνωστικά-504171

Με όλα τα φαβορί να επικρατούν ολοκληρώθηκε η α’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ..Θ, όπου οι Ρήγας, Πύρασος, ΑΕ Λεχωνίων, Αγ. Παρασκευή, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος, ΑΕ Διμηνίου, Θησέας, Εθνικός, ΑΕ 2002, Χλόη και Σκιάθος προκρίθηκαν και συμπλήρωσαν το παζλ των «16» ομάδων που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Θυμίζουμε πως χωρίς αγώνα είχαν προκριθεί Αλμυρός, Απόλλων Καναλίων, Κένταυρος και Αγροτικός.

Στα παιχνίδια της α΄ φάσης που διεξήχθησαν τα Σάββατο, οι δύο ομάδες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής Πύρασος και Ρήγας επικράτησαν άνετα του Ιάσωνα Α.Μ. και του Άρη Μελισσατίκων αντίστοιχα. Ο Πύρασος κατέβαλε με 2-0 την αντίστασή του, πολύ μαχητικού πάντως, Ιάσωνα Α.Μ. με δύο γκολ που πέτυχαν οι Νούσιας και Ν. Μπασδάνης, ένα σε κάθε ημίχρονο. Πλέον οι Αγχιαλίτες στρέφουν την προσοχή τους στο Κυριακάτικο ματς με τη Σπερχειάδα για την πρεμιέρα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Ο Ρήγας από την άλλη επικράτησε με το ίδιο σκορ (0-2) του Άρη Μελισσατίκων στο γήπεδο του Βελεστίνου, αν και τυπικά φιλοξενούμενος. Τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Καραμίχαλου πέτυχαν ο Σπύρος Δανιλόπουλος και ο Γιάννης Μόσιος στο 37ο και 43ο λεπτό αντίστοιχα και καθάρισαν την πρόκριση για την ομάδα του Βελεστίνου. Και ο Ρήγας αφήνει πίσω πλέον αυτή την αναμέτρηση και επικεντρώνεται στην πρεμιέρα του Περιφερειακού απέναντι στον Απεραντιακό, τον οποίο και υποδέχεται.

Ο Θησέας ήταν σαρωτικός στην έδρα του Σαρακηνού και επικράτησε με 0-6, πετυχαίνοντας το εντυπωσιακότερο σκορ αυτής της α’ φάσης, με τον Λ. Κόρμπα να σκοράρει τέσσερα τέρματα και να έχει και δοκάρι. Στα υπόλοιπα Σαββατιάτικα παιχνίδια σημαντικές προκρίσεις πήραν τόσο η ΑΕ Διμηνίου, όσο και ο Εθνικός, επικρατώντας με 2-0 και 3-1 των Αίαντα Σούρπης και Αετού αντίστοιχα. Πρόκριση πήραν και τα Λεχώνια, κερδίζοντας 2-1 τη Δήμητρα, αλλά και η Αγ. Παρασκευή που επικράτησε με 3-0 του Διαγόρα. Τέλος την πρόκριση πήραν και ο Μαγνησιακός κόντρα στην Ακρόπολη, αλλά και ο Πρωτεσίλαος που πέρασε από την έδρα του Αστέρα.

Όσον αφορά στα Κυριακάτικα παιχνίδια, η ΑΕ 2002 επικράτησε στο γήπεδο της Γατζέας με 2-1 του Ηρακλή Βόλου, η Χλόη πήρε μεγάλο διπλό στον Πανιώνιο με το ίδιο σκορ, ενώ νικηφόρα από το ΕΤΒΑ πέρασε και η Σκιάθος, η οποία επικράτησε με 1-0 του Πηλέα στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα αυτής της πρώτης φάσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της α΄ φάσης:

*ΑΕ Λεχωνίων-Δήμητρα 2-1 (55’, 70’ Σιαμέτης – Ντόμπος 75’)

*Αγ. Παρασκευή-Διαγόρας 3-0 (40’ Καρτάλης, 65’ Ζάγκας, 75’ Πότσουτσα)

*Μαγνησιακός-Ακρόπολη 2-1 (9’ Παπαδημητρίου, 29’ Τσουκάλης – Ζ. Μόσιος)

*Αστέρας-Πρωτεσίλαος 1-3 (79’ Ντελάκος – 35΄Κατσαβριάς, 51΄Κ. Μαλλιαρός, 62’ Κόρκος)

*ΑΕ Διμηνίου-Αίας Σούρπης 2-0 (42’ Κιπτίου, 68’ Χ. Χαριτίδης)

*Άρης Μελ.-Ρήγας 0-2 (37΄Δανιλόπουλος, 43’ Ι. Μόσιος)

*Ιάσων Α.Μ-Πύρασος 0-2 (23’ Νούσιας, 57’ Μπασδάνης)

*Σαρακηνός-Θησέας 0-6 (18’, 70′, 81΄, 84′ Κόρμπας, 58’ Χ. Οικονόμου, 78’ Μυλωνάς)

*Εθνικός-Αετός 3-1 (17΄Τσίρος, 53’ Κουτσουνίδης, 90’ Κόκκας – 85’ Μαρούγκας)

*Πανιώνιος-ΑΕ Χλόης 1-2 (17’ Βαριάμης – 47’ Πάσχος, 55’ Κατσίκης)

*Πηλέας-Σκιάθος 0-1 (75’ Σκέμπι)

*ΑΕ 2002-Ηρακλής Β. 2-1 (22’ Τζοβάρας, 85’ Τριανταφύλλου – 50’ Σακελλαρίου)

Κλήρωση σήμερα

Σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Θ. Ροζού 17 θα γίνει η κλήρωση για τη β’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι: Ρήγας, Πύρασος, Α.Ε.Λεχωνίων, Αγ.Παρασκευή, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος, Α.Ε.Διμηνίου,

Θησέας, Εθνικός, ΑΕ Χλόης, Σκιάθος, ΑΕ 2002, Αλμυρός, Απόλλων Καναλίων, Κένταυρος και Αγροτικός.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου