ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβληματισμός παρά το θετικό αποτέλεσμα

προβληματισμός-παρά-το-θετικό-αποτέλ-504194

«Αυτοί παίζανε και εμείς βλέπαμε»… Αυτό έλεγε χθες στον στενό του κύκλο ο Στράτος Γιδόπουλος, σχολιάζοντας την ισοπαλία (1-1) στην πρεμιέρα κόντρα στο νεοφώτιστο Αετό στη Σκύδρα. Μπορεί οι κυανόλευκοι να πήραν το θετικό αποτέλεσμα, αλλά στη Νέα Ιωνία είναι κοινό μυστικό ότι κάτι τέτοιο πιστεύουν πως ήρθε και από τύχη. Οχι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν προσπάθησαν, αλλά η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Ο προβληματισμός είναι έντονος. Ο ένας βαθμός στην πρεμιέρα της Football League 2, δεν έφτασε να «καλύψει» την άσχημη εμφάνιση.

Κυρίως η αμυντική λειτουργία ήταν τραγική για το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας. Οποτε η μπάλα έμπαινε στην περιοχή υπήρχε αναταραχή στα καρέ της Νίκης και κίνδυνος να δεχτεί η ομάδα γκολ. Στο κέντρο η κατάσταση δεν ήταν πολύ καλύτερη. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να συνδυαστούν σωστά και στηρίζονταν κυρίως στην εμπειρία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Η Νίκη ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ. Ο Μαϊστρέλλης με κεφαλιά μόλις στο τρίτο λεπτό της συνάντησης έκανε το 0-1. Ομως η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια το φιλοξενούμενο συγκρότημα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο γήπεδο. Κι όταν δεν μπορείς να πάρεις το διπλό υπό τέτοιες προϋποθέσεις, έχοντας προηγηθεί από νωρίς κόντρα σε μια νεοφώτιστη ομάδα, με τη συμπαράσταση 300 περίπου οπαδών σου και όταν αγωνίζεσαι με παίκτη περισσότερο για είκοσι περίπου λεπτά, τότε δικαιολογημένα γεννάται ο προβληματισμός.

Ο Στράτος Γιδόπουλος σκεφτόταν πολλά ενδεχόμενα χθες και ήταν στο ψάξιμο για να δει τι θα πρέπει να κάνει. Πληροφορίες έλεγαν ότι εμφανιζόταν καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα των κυανολεύκων και εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για την συνέχεια. Η ομάδα ούτε στο ματς του Κυπέλλου αλλά ούτε και στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος τού άρεσε και θεωρεί ότι το θέμα της φυσικής κατάστασης αποτελεί απλά μια δικαιολογία, αλλά όχι και την αιτία. Ούτε ο ένας μήνας μόνο προετοιμασίας μπορούσε να αποτελέσει για τον ίδιο «ελαφρυντικό» για την απόδοση της ομάδας…

Καλό ξεκίνημα, άσχημη συνέχεια

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να υπάρξει για τη Νίκη στη Σκύδρα. Το γκολ του Μαϊστρέλλη ήταν ό,τι χρειαζόταν η φιλοξενούμενη ομάδα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να μπορέσει να φτάσει στο πρώτο της διπλό. Ομως η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ κι αν ο Κόσογλου σε δυο περιπτώσεις δεν έδειχνε την εμπειρία του, τότε η Νίκη θα έφευγε χωρίς βαθμό. Ο έμπειρος γκολκίπερ στο 5’ σε κεφαλιά του Τσανακτσίδη και στο 24’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολουκίδη, κράτησε το υπέρ σκορ για την ομάδα του. Το γκολ που δέχτηκαν οι κυανόλευκοι στο 44’ ήταν από καθαρή ασυνεννοησία, αφού δεν φτιάχτηκε καλά το τείχος σε εκτέλεση φάουλ κοντά στην περιοχή. Ο Λαφαζανίδης που το αντιλήφθηκε με πολύ απλό τρόπο με συρτό πλασέ έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Χόρχε Μπάριος δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε την αποβολή του Γεωργίου στο 69’ με δεύτερη κίτρινη. Ενα σουτ του Μασίας στο 85’ που πέρασε άουτ και ένα φάουλ στο 90’ του Βλάχου που είχε την ίδια κατάληξη ήταν ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος. Ετσι περιορίστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας, αν και βάσει της εμφάνισης τους, μάλλον δεν τον άξιζαν.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε στο δικέφαλο ο Αντώνης Σωτρίνης και αντικαταστάθηκε. Ο γιατρός της ομάδας διέγνωσε διάταση και του συνέστησε ξεκούραση για μερικές ημέρες.

FOOTBALL LEAGUE 2 – 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

1 1

Σκόρερ: 44’ Λαφαζανίδης – 3’ Μαϊστρέλλης

Κίτρινες: Λεκάκης, Γεωργίου, Λαφαζανίδης – Μαϊστρέλλης, Σαμαράς, Βακουφτσής

Κόκκινη: 69’ Γεωργίου (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Ηπείρου)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Φιρινίδης, Κυριακίδης (57’ Νάκας), Τσανακτσίδης (59’ Τσιότσιος), Κουλουκίδης, Λεκάκης, Παπουλίδης, Σαμαρόπουλος, Γεωργίου, Βοταρής, Λαφαζανίδης, Ινεμπολίδης (75’ Καλαϊτζίδης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κόσογλου, Στουρνάρας (78’ Βλάχος), Τσικνίδης, Σωτρίνης (63’ Μασίας), Μαϊστρέλλης, Παπαδήμας, Σαμαράς, Διγκόζης, Νάστος (54’ Βλαχοκυριάκος), Ντάνισιτς, Βακουφτσής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου