ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάλι από την αρχή…

πάλι-από-την-αρχή-504217

 Ο Ολυμπιακός δεν έδωσε αξία στην μεγάλη νίκη που πέτυχε στην πρεμιέρα , ο Εργοτέλης κέρδισε στο πρώτο ματς των ερυθρόλευκων στο Βόλο και "έσβησε" έτσι το προβάδισμα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη που τώρα ξεκινά από την αρχή έχοντας δύσκολο πρόγραμμα με 3 από τα 4 ματς που ακολουθούν να είναι εκτός έδρας …
Ο Ολυμπιακός την Κυριακή απέναντι στον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό στάδιο κατάλαβε ότι στη Σούπερ Λίγκα μετράει η εμπειρία και πως και αν δεν έχεις και τύχη… δεν προχωράς.
Επίσης κατάλαβε πως ένα γκολ κρίνει μια αναμέτρηση, ακόμη κι αν αυτό προέρχεται από στημένη φάση και μια στιγμιαία αδράνεια κι ένα λάθος στοιχίζουν ακόμη κι αν σε εκείνο το σημείο υπάρχει υπεροχή και πίεση στον αντίπαλο …
Στο ποδόσφαιρο αυτό που "μετράει" περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η ουσία. Και ουσία σημαίνει γκολ. Και προχθές στο Πανθεσσαλικό στην 2η αγωνιστική της Σουπερ Λίγκα ο Εργοτέλης πέτυχε ένα, ο Ολυμπιακός Βόλου κανένα και η ιστορία γράφτηκε με την υπογραφή που έβαλε στο 68′ ο Μπούντιμιρ.
Τί και αν ο Ολυμπιακός Βόλου όταν δέχθηκε το γκολ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο;
Τι κι αν ο Σανκαρέ ήταν ο κορυφαίος και ο Γιακούποβιτς έδειχνε για μια ακόμη φορά την κλάση του; Στο σημείο εκείνο του αγώνα ο Σενεγαλέζος έκανε ένα φάουλ που μπορούσε να αποφύγει… στη συνέχεια και όταν εκτελέσθηκε το φάουλ στη περιοχή ήταν η πρώτη φορά που ο Μπούντιμιρ ήταν νικητής σε εναέρια μονομαχία, ήταν η πρώτη φορά που ο Ελβετός κάτω από τα δοκάρια δεν είχε άμεση αντίδραση και ήρθε το γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού… Ενός Ολυμπιακού που κατάλαβε ότι όταν δεν βάζεις γκολ …δέχεσαι.
 Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα Δασκαλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Οι δύο ομάδες προχθές γεύτηκαν ακριβώς τα αντίθετα συναισθήματα από αυτά της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν "αλώσει" τη Νέα Σμύρνη και ήθελαν να κάνουν το δύο στα δύο και οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και ήθελαν να ρεφάρουν. Τελικά αυτοί που πέτυχαν το στόχο τους και χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου… που δήλωσε ικανοποιημένος έκανε αναφορά στον κακό αγωνιστικό χώρο και ανέφερε πως “ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ικανή ομάδα” και τόνισε πως είναι σίγουρος ότι “θα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα».
Ο αγώνας δεν ήταν καλός και είναι χαρακτηριστικό πως τα πρώτα 25′ λεπτά έλειψαν ήταν "νεκρά" από φάσεις. Τότε ο Μπούντιμιρ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Γιακούποβιτς είπε "όχι" και η απάντηση ήρθε στο 43′, όταν ο Μόνχε "κρέμασε" τον Δασκαλάκη, αλλά είδε τον Αλεξόπουλο να μην του επιτρέπει να πανηγυρίσει το γκολ, απομακρύνοντας τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή…
Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν σαφέστατα καλύτερο του πρώτου και ο Ολυμπιακός κυρίαρχος σε φάσεις αν και νωρίς ο Γιακούποβιτς αρνήθηκε τον πανηγυρισμό στον Χίμπλινγκερ. Στο 52′ ο Καμπάνταης ζήτησε πέναλτι κι αμέσως μετά οι αλλαγές του Τσιώλη (Μαρτίν και Ρόκας) έδωσαν "πνοή" στους "ερυθρόλευκους" που με τον Αργεντινό επιθετικό άγγιξαν πολλές φορές το γκολ. Όμως δίχτυα δεν… είδαν. Έτσι τηρήθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Και ο Σάκης Τσιώλης στο τέλος είπε πως «η τύχη μας γύρισε την πλάτη» …και ευχήθηκε «να μας δώσει ότι μας στέρησε σε άλλο εκτός έδρας παιγνίδι….»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου