ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-504677

«Υποχρεωτική» η άμεση πώληση              

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες, Τζορτζ Τζίλετ και Τομ Χικς, αναγκάζονται υποχρεωτικά να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λίβερπουλ, υπό την πίεση της Royal Bank of Scotland (RBS). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», η τράπεζα, η οποία είναι και ο βασικός πιστωτής των Τζίλετ και Χικς, αποφάσισε να μην παρατείνει μετά τις 6 Οκτωβρίου την αποπληρωμή του δανείου 237 εκατ. λιρών στον σύλλογο αλλά ούτε και να το αναχρηματοδοτήσει, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους Αμερικανούς να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να επιδιώξουν την άμεση πώληση του συλλόγου με ποσό πολύ χαμηλότερο των 800 εκατ. λιρών που απαιτούσαν μέχρι πρότινος, αποθαρρύνοντας πιθανούς επενδυτές.

Η Royal Bank of Scotland έχει τη δυνατότητα να βάλει την ομάδα σε καθεστώς ειδικής οικονομικής ρύθμισης, ωστόσο προτιμά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματά της μέσω της αγοραπωλησίας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ουσιαστικά να τη διαχειρίζεται ως θυγατρική της! Με την κίνησή της αυτή η τράπεζα θεωρεί πως θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την αγορά του συλλόγου και πως οι Τζίλετ και Χικς θα… συρθούν στην πώλησή του, ώστε να απεμπλακούν από τα «τοξικά» –όπως τα χαρακτήρισε ο «Guardian»– δάνειά του.
 
 
 
 
 
 
 
    
Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου και την πόλη γενικότερα αποτελεί γιορτή. Για τον Αχιλλέα Μπέο και την ΠΑΕ αποτελεί στοίχημα. Κατά πόσο είναι ικανοί ο Βόλος και η Μαγνησία να έχουν αλλά και να κρατήσουν μια ομάδα στην Σούπερ Λίγκα; Αυτό είναι το ερώτημα που θα απαντηθεί σήμερα.
 
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
 
Οι ερυθρόλευκοι του Σάκη Τσιώλη δίνουν το πρώτο τους εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στο Βόλο και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή. Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας σχεδιάζουν να δώσουν το παρών στις κερκίδες και να στηρίξουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών απέναντι στον Εργοτέλη. Το δύο στα δύο είναι ο στόχος. Μετά το διπλό στη Νέα Σμύρνη και στον Πανιώνιο οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κάνουν το ιδανικότερο ξεκίνημα με το απόλυτο στις δυο πρώτες αγωνιστικές.
Από κει και πέρα όμως, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην κερκίδα. Οι της ΠΑΕ περιμένουν στο Πανθεσσαλικό σήμερα το απόγευμα επτά με οκτώ χιλιάδες κόσμου. Θα καταφέρουν οι Μαγνησιώτες φίλαθλοι να ανταποκριθούν στον παραπάνω αριθμό, να στείλουν μήνυμα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα και να αποδείξουν στον Αχιλλέα Μπέο και στους συνεργάτες του ότι όντως άξιζε αυτή η επένδυσή τους στο Βόλο;
Οι οργανωμένοι θα είναι σίγουρα εκεί και ετοιμάζονται μάλιστα να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στην κερκίδα. Είναι άλλωστε η «μεγάλη επιστροφή». Είναι η ημέρα που γιορτάζουν με το πρώτο εντός έδρας ματς τη συμμετοχή της αγαπημένης τους ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Ο,τι έσπειραν πέρυσι, ήρθε η ώρα να το θερίσουν. Και όσα δύσκολα πέρασαν άξιζαν τον κόπο. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έκανε πράξη την υπόσχεσή του και μέσα σε δυο χρόνια την έφερε στους ισχυρούς. Είναι η ώρα να το γιορτάσουν.
Ομως οι οργανωμένοι μόνο δεν φτάνουν και για να μπορέσει ο Βόλος να δείξει στην πράξη ότι όντως άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια. Θα πρέπει ούτε ένας φίλαθλος να καθίσει στο καναπέ του. Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στη Σούπερ Λίγκα. Εχει δημιουργήσει τη δική του δυναμική τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Διαθέτει μια ισχυρή διοίκηση, που έχει οράματα και κάνει όνειρα για το μέλλον. Ομως όλα εξαρτώνται και από την συμμετοχή του Βολιώτη. Χρειάζεται ο κόσμος να δείξει την δυναμική του και η πόλη με την σειρά της ότι ήταν έτοιμη να δεχτεί μια τέτοια ομάδα και πως διαθέτει επίσης όραμα και όνειρα για τον Ολυμπιακό. Πλέον χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια.
Στα πέτρινα χρόνια όλοι διψούσαν για ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ολοι μιλούσαν για το ένδοξο παρελθόν και την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική. Απαντες ονειρεύονταν ανάλογες μέρες. Τώρα που ήρθε η σειρά της Μαγνησίας να τις ζήσει θα μείνουν αμέτοχοι; Η ερώτηση θα απαντηθεί σήμερα στο Πανθεσσαλικό.      
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνέντευξη Μπρέσκα
Συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι Novasport έδωσε ο Μάριο Μπρέσκα. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, είπε ότι έχει στην καρδιά του τον Πανιώνιο, αλλά πλέον κοιτάει το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη τη φετινή σεζόν για την ερυθρόλευκη ομάδα. Ο Μπρέσκα ήταν ο πρωταγωνιστής στο ματς της Νέας Σμύρνης λόγω του γκολ που πέτυχε και ήταν φυσικό να συγκεντρώσει επάνω του την δημοσιότητα, από τη στιγμή μάλιστα που «έκλεισε το σπίτι» της πρώην του ομάδας.
Αγ. Θαν.
 
Δεν είναι δικαιολογία…
Στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες αναγκάζεται κάθε μέρα να προπονείται η Νίκη Βόλου αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στο Sport Fm Μαγνησίας. Ο παίκτης της Νίκης τόνισε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο για την προετοιμασία της ομάδας και μόνο ως δικαιολογία δεν χρησιμοποιείται από παίκτες και τεχνική ηγεσία. Μάλιστα υποστήριξε ότι τα γήπεδα που γυμνάζεται η ομάδα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Αγ. Θαν.
 
Μαθαίνει γρήγορα
Πολύ γρήγορα μαθαίνει ελληνικά η Αμερικανίδα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Κέιτ Τόμπσον. Η 24χρονη σέντερ έχει μάθει ήδη τις πρώτες της λέξεις, ενώ συνεχώς ρωτάει να μαθαίνει. Στην «εκπαίδευσή» της βέβαια στα ελληνικά σημαντικό ρόλο παίζει και η συγκάτοικός της Αριστέα Μαγκλάρα.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Ξανά «κυανόλευκος» γάμος
Για άλλη μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι παίκτες της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης θα βρεθούν στην εκκλησία για τον γάμο συμπαίκτη τους. Σήμερα στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης παντρεύεται ο σέντερ Χρήστος Ζαρογιάννης την πρώην καλαθοσφαιρίστρια της Αρτέμιδος Βόλου Σταυρούλα Βαΐτση. Αμέσως μετά θα γίνει η βάφτιση του γιου τους, στον οποίο και θα δώσουν το όνομα Μιλτιάδης.
Αγ. Θαν.
 
Προσφορά
Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί φέτος στη Δάφνη φάνηκε και στο δείπνο πoυ παρέθεσε σε παίκτες προπονητικό τιμ και διοικητή η caza pizza την οποία το Δ.Σ. ευχαριστεί…
Θ.Δ.Κ
 
Καλή αρχή
Το τοπικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε με Κύπελλο, ενώ αύριο είναι η επίσημη πρώτη των διαιτητών που την Τετάρτη ξεκινάνε και νέα σχολή… Το άλλο σαββατοκύριακο έχει πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.Θ. και ξεκίνημα Δ’ Εθνικής…
Θ.Δ.Κ
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί να ρίχνει χρήμα και να μη βρίσκει ανταπόκριση;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου