ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οχι στις… «γλάστρες»

οχι-στις-γλάστρες-361637

Ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται σε εκείνους που ασκούν το επάγγελμα του προπονητή, όντας εν ενεργεία ή βετεράνοι ποδοσφαιριστές στρέφεται με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας, προειδοποιώντας τα σωματεία της Μαγνησίας σχετικά. Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» πληροφορούμενο τις ανακοινώσεις στις στήλες του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου Σωματείων της Μαγνησίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες ότι χρησιμοποιούν ως προπονητές της Ποδοσφαιρικής τους ομάδας εν ενεργεία ποδοσφαιριστές ή βετεράνους ποδοσφαιριστές, λαμβάνει θέση στο άνω ζήτημα που προέκυψε και συγκεκριμένα :

1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην άνω μη νόμιμη πρακτική των εν λόγω Σωματείων της Μαγνησίας, η οποία παραβαίνει αφενός μεν την Προκήρυξη Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο, καθώς και της αντίστοιχης της Α΄και Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Θ περιόδου 2017-2018 (αριθμ. πρωτ. 635/31-7-2017) ,που εκδόθηκε κατ’ άρθρο 7 του Κ.Α.Π και μάλιστα το άρθρο 19 παρ. 1α, β, παρ. 2, παρ. 3 σε συνδυασμό με τις παρ. β 4α,β και παρ.5 και αφετέρου τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου, που εκδόθηκε σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 35 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο και μάλιστα τα άρθρα 2 παρ. 6 ,2 παρ. 5 (αφορά τους Προπονητές Σωματείων Γ΄ Εθνικής) και παρ. 9 (αφορά τους Προπονητές Ερασιτεχνικών Σωματείων Α΄, Β΄, Γ’ κατηγορίας) 6 παρ. 2, 10 παρ. 2 και 3, σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. α) και β).

2. Καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές των παραγόντων των Σωματείων, οι οποίες το μόνο που επιτελούν είναι να υποβαθμίζουν την ομάδα τους, επινοώντας διάφορους μη νόμιμους τρόπους με το να επιλέγουν ανθρώπους που τους «βαπτίζουν» Προπονητές και οι οποίοι ασκούν καθήκοντα Προπονητή στα Πρωταθλήματα (ΕΠ.ΣΘ και Εθνικά)

3. Αναφέρει ότι είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου Σωματείου της Μαγνησίας να του παράσχει τον κατάλογο με τους συναδέλφους μας διπλωματούχους Προπονητές, οι οποίοι είναι σε αριθμό πάνω από εκατό (100), προκειμένου να επιλεγεί από αυτά ο κατάλληλος και ο οποίος να τηρεί τα προσόντα που προβλέπονται σύμφωνα με την Προκήρυξη Πρωταθλήματος 2017-2018 της Ε.Π.Ο και της Ε.Π.ΣΘ, καθώς και του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου. Και τέλος

4. Δηλώνει ότι δεν θα δείξει την παραμικρή ανοχή κατά τη φετινή χρονιά σε μη διπλωματούχο προπονητή να ασκεί τα καθήκοντα του Προπονητή σε Σωματείο της Μαγνησίας παρά τα όσα ορίζουν οι Προκηρύξεις Πρωταθλήματος 2017-2018 της Ε.Π.Ο και της Ε.Π.ΣΘ, καθώς και ο Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου και δεν θα παρέχει βεβαίωση μέλους σε κανένα μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Μαγνησίας, που δεν θα έχει ανακοινωθεί ως Προπονητής του Συλλόγου. Πρέπει να πάψουν επιτέλους να υπάρχουν οι αναφερόμενοι ως «Προπονητές-γλάστρες» και «Προπονητές-φαντάσματα», στους «πάγκους» των Σωματείων του Νομού μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου