ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κύπελλο και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό»

κύπελλο-και-ευρώπη-με-τον-ολυμπιακό-504752

Εναν τίτλο με τον Ολυμπιακό! Κύπελλο και έξοδο στην Ευρώπη ονειρεύεται ο Ούμπιντες για τον ίδιο, την ομάδα του και τον κόσμο. Αυτό εξομολογήθηκε σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Μεσημέρι Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο Ούμπιντες έρχεται παρέα με τον Αλβαρεζ, που θα εκτελούσε χρέη μεταφραστή και τον Μαρτίν. Μας χαιρετάει με τα λίγα σπαστά ελληνικά που γνωρίζει και οδηγούμαστε στην μοναδική άδεια αίθουσα εκείνη την στιγμή, αυτή που βρίσκεται το γραφείο του Αχιλλέα Μπέου για τη συνέντευξη του Αργεντίνου άσσου του Ολυμπιακού.
Ο αγαπημένος παίκτης της ερυθρόλευκης κερκίδας, εξομολογήθηκε πώς αισθάνεται τον Βόλο σαν δεύτερο σπίτι του. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του, η γυναίκα του και τα δυο μικρά παιδιά του, που πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, περνάνε υπέροχα σε μια τόσο όμορφη πόλη όπως ο Βόλος.
Δήλωσε ότι ονειρεύεται έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό, την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη, αν μπορούν να συνδυαστούν θα ήταν το ιδανικό και ξεκαθαρίζει πως θα σκεφτόταν μια πρόταση από έναν μεγαλύτερο σύλλογο, μόνο αν ήταν καλύτερο για τον ίδιο και για τη βολιώτικη ΠΑΕ.
 
 
 
Ο «Ούμπι» παραδέχεται ότι ποτέ δεν φανταζόταν όταν έφτιαχνε τις βαλίτσες του για την Ελλάδα ότι θα έφτανε να γίνει ο αγαπημένος παίκτης της κερκίδας και χιλιάδων οπαδών: «Πραγματικά δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο καλά για μένα. Αλλά όλα όμως πήγαν καλά. Ηρθα γιατί είχα μια ελκυστική πρόταση και ήθελα να καθιερωθώ. Ηταν και η άνοδος που ήρθε πέρυσι και έκανε την χρονιά επιτυχημένη και ο κόσμος ήταν κοντά μας και μας στήριξε. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στην απόδοσή μου».
Από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια με την φανέλα του Ολυμπιακού, άρχισε να δείχνει τα προσόντα του. Το γκολ στο φιλικό με την Καρδίτσα από την μεσαία γραμμή σχεδόν, έδειξε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα αφήσει εποχή με την ερυθρόλευκη φανέλα. Γρήγορα έγινε ο αγαπημένος παίκτης της κερκίδας. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε από την χώρα του με το όνειρο να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Το είδε σαν ευκαιρία και δεν άργησε να πει το «ναι». Ετσι ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.
«Ηταν ευκαιρία για την καριέρα μου να έρθω εδώ. Ηθελα να παίξω στην Ευρώπη και μου δόθηκε η ευκαιρία μέσω του Ολυμπιακού. Ο Τάκης Γιαννόπουλος με ανακάλυψε στην Αργεντινή. Πολλοί παίκτες από την χώρα μου παίζουν εδώ και είναι ευχαριστημένοι. Βρήκα τα πράγματα έτσι όπως ήθελα, δεν έχω κανένα παράπονο. Ηταν και άλλοι συμπατριώτες μου στην ομάδα και ο Αλβαρεζ με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή μου».
Η ζωή στον Βόλο είναι ήρεμη για τον Ούμπιντες. «Κάνω την ίδια ζωή που έκανα και στην Αργεντινή, ήρεμη και οικογενειακή», σχολιάζει και τονίζει ότι αισθάνεται σχεδόν σαν το σπίτι του, γεγονός που δεν τον κάνει να του λείπει πάρα πολύ η Αργεντινή: «Αισθάνομαι μια χαρά εδώ. Εχω έρθει για την δουλειά μου και αποδεικνύεται σωστή επιλογή. Είναι ωραία για την γυναίκα μου και για τα παιδιά μου να μένουν εδώ σε μια τόσο όμορφη πόλη. Σίγουρα μου λείπει λίγο η Αργεντινή, αλλά αισθάνομαι όμορφα στην Ελλάδα. Και στην οικογένειά μου αρέσει παρά πολύ. Αισθάνομαι σχεδόν σαν το σπίτι μου».
Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι προτεραιότητά του να επιστρέψει στη χώρα του. Θέλει πρώτα να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για μια μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά λέει: «Θέλω να μείνω πολλά χρόνια ακόμα και να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν είναι προτεραιότητα για μένα να επιστρέψω στην Αργεντινή. Είναι το δεύτερο που σκέφτομαι. Φιλοδοξία μου είναι να κάνω καριέρα εδώ».
 
Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός
Ο Ούμπιντες είναι αναμφίβολα ένας ποδοσφαιριστής «πολυεργαλείο» στα χέρια κάθε προπονητή. Αν δεν μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει, θα τον δεις να πιέζει ασταμάτητα, να κλέβει μπάλες, να προσπαθεί να… ξεσηκώσει τους συμπαίκτες του. Οπως στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Τις περισσότερες φορές όμως βρίσκει το κλειδί να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, εκτελεστικότητα, την τελική πάσα και πάντα θα τον δεις ήρεμο και ψύχραιμο να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι του. Ολα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και η πρόταση από άλλη ομάδα θεωρείται σχεδόν σίγουρη τον Ιανουάριο αν ο Αργεντίνος συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. Ο ίδιος όμως είναι ξεκάθαρος: «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό Βόλου και είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την ομάδα μου. Σίγουρα θα μου άρεσε να δεχτώ μια πρόταση από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, αλλά θα την σκεφτόμουν μόνο εάν ικανοποιούμουν και εγώ και η ομάδα. Εχω άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι μόνο πώς θα τα πάμε καλύτερα τη φετινή σεζόν».
Οσο για τη Σούπερ Λίγκα την χαρακτηρίζει ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. «Παίζουν πολλοί ξένοι παίκτες σε αυτό, οι οποίοι αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες της χώρας τους και πιστεύω ότι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Η Σούπερ Λίγκα είναι δύσκολο πρωτάθλημα και ανταγωνιστικό».
 
Εχει και θετικά το Πανθεσσαλικό
Μπορεί οι περισσότεροι να βλέπουν αρνητικά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός φέτος στερείται την φυσική του έδρα και αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα γήπεδο που δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό. Ο Χαβιέ όμως βλέπει ότι υπάρχει και κάτι θετικό σε όλο αυτό: «Στο ΕΑΚ το καλό ήταν πως ο κόσμος βρισκόταν πολύ κοντά και αποτελούσε καυτή έδρα. Ομως παράλληλα κάποιοι ποδοσφαιριστές ένιωθαν περισσότερη πίεση από τις φωνές του κόσμου. Το Πανθεσσαλικό είναι πιο μεγάλο γήπεδο και σε περίπτωση που διαμαρτύρονται οι οπαδοί όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν μπορείς να ακούσεις. Δεν έχεις αυτή την πίεση, που μερικοί παίκτες την νιώθουν έντονα και δεν μπορούν να αποδώσουν καλά. Στο Πανθεσσαλικό μπορείς να παίξεις πιο ήρεμα και με καθαρό μυαλό».
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αρνείται την ανάγκη που έχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την παρουσία του κόσμου: «Πέρυσι ήταν δίπλα μας ακόμα και στα δύσκολα. Μας έδωσε δύναμη. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Τώρα που ανέβηκε η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να έρθει ακόμα περισσότερο κοντά μας».
 
Ευρώπη και γιατί όχι και Κύπελλο
Τα όνειρα του Ούμπιντες για την καριέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα δεν έχουν πιάσει ακόμα ταβάνι. Δεν σταματούν στην συμμετοχή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα και στην άνοδο. «Εξοδος στην Ευρώπη και γιατί όχι και ένα Κύπελλο» είναι οι στόχοι του.
«Θέλω να διακριθούμε με τον Ολυμπιακό Βόλου και να παίξουμε σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Φιλοδοξία μου είναι να παίξουμε Ευρώπη και γιατί όχι να πάρουμε και το Κύπελλο».
Το διπλό στη Νέα Σμύρνη κάνει τον Ούμπι και τους συμπαίκτες του να αισθάνονται πιο δυνατοί ενόψει της συνέχειας. Εκτός από τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, δίνει και αυτοπεποίθηση στην ομάδα: «Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για να περιμένεις, ότι θα ξεκινήσεις με το διπλό. Υπήρχε λίγο άγχος. Πήγαμε να παίξουμε για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά δουλεύοντας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αποκτήσαμε την αυτοπεποίθηση και καταφέραμε να φύγουμε με τη νίκη. Αυτό μας δίνει καλύτερη ψυχολογία για την συνέχεια. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί», υποστηρίζει και συνιστά ηρεμία και υπομονή για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Δεν θα είναι εύκολο ματς. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Πιστεύουμε στη νίκη, αλλά θα έρθει μέσα από την ηρεμία. Θα πρέπει να το δουλέψουμε το παιχνίδι. Δεν θα πάμε με το άγχος να πετύχουμε γρήγορα γκολ και πρέπει να αποφύγουμε την ψυχολογική πίεση. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και ηρεμία».
Η συνέντευξη έχει φτάσει στο τέλος της. Ευχαριστούμε τον Ούμπι και τον Λεάντρο Αλβαρεζ για την μετάφραση και ρωτάμε αν έχει κάτι να προσθέσει. Ο ίδιος επιλέγει να κλείσει τη συζήτηση με μια υπόσχεση: «Θα δώσω το καλύτερο που έχω στο γήπεδο για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Αυτό άλλωστε θέλουμε όλοι οι παίκτες».
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου