ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκηνές λατρείας για Νεϊμάρ, αλλά καρφιά για την αποχώρησή του

σκηνές-λατρείας-για-νεϊμάρ-αλλά-καρφι-364299

Περισσότεροι από 45.000 φίλοι της Παρί δεν σταμάτησαν να τον αποθεώνουν, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ πάντα στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος δεν μπορούσε να φανταστεί τέτοια αποθεωτική ατμόσφαιρα.

Ο λόγος για τον Νεϊμάρ, ο οποίος λίγο αργότερα δήλωσε στον κόσμο που βρέθηκε στο στάδιο: «Σας ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος που αποτελώ κομμάτι αυτής της πρόκλησης. Θέλω να κατακτήσω τρόπαια με την Παρί. Θα χρειαστώ τη στήριξή σας. Το Παρίσι είναι μαγικό. Ici c’ est Paris (σ.σ. Εδώ είναι το Παρίσι)».

Ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου και φυσικά αμέτρητες φωτογραφίες με τους φιλάθλους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα επίσημα του «Parc des Princes» για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του στον αγώνα κόντρα στην Αμιάν, την οποία η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 2-0 χάρις σε ένα γκολ του Έντινσον Καβάνι στο φινάλε του πρώτου μέρους και άλλο ένα του Χαβιέ Παστόρε, αγώνας που ήταν και ο πρώτος του φετινού πρωταθλήματος της Γαλλίας.

«Καρφιά» του προέδρου

της Μπαρτσελόνα

«Άδειασε» τον Νεϊμάρ ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου. «Ήταν απόφαση του Νεϊμάρ να αποχωρήσει και εμείς κάναμε ό,τι ήταν μέσα στις δυνάμεις μας για να μείνει. Σεβόμαστε την απόφασή του κι ας μη συμφωνούμε με αυτή. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από οποιονδήποτε παίκτη. Είμαστε ένας σύλλογος με 118 χρόνια ιστορίας, με σπουδαίους παίκτες, με πάνω από 140.000 μέλη και ανήκει σε όλους μας, όχι σε κάποιον σεΐχη ή ολιγάρχη», τόνισε και πρόσθεσε: «Η αφοσίωση του Μέσι ή του Ινιέστα αποτελεί για μας παράδειγμα. Είχαμε προειδοποιηθεί πως ο Νεϊμάρ μπορούσε να φύγει, γι’ αυτό και αυξήσαμε τη ρήτρα του και τώρα αναζητούμε ήδη τον αντικαταστάτη του. Με τα χρήματα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να τον βρούμε. Θα τα διαχειριστούμε με σύνεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου