ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα Σκόπια το Super Cup Ευρώπης

στα-σκόπια-το-super-cup-ευρώπης-364322

Super Cup… υψηλών απαιτήσεων και μάλιστα στα Σκόπια, όπου απόψε Τρίτη 8 Αυγούστου στις 21:45 (TV: Cosmote Sport 1 HD), η μυθική Ρεάλ Μαδρίτης, ως κάτοχος του Champions League, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του Europa League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αναμέτρηση θα δοθεί στη «Philip II Arena» των Σκοπίων χωρητικότητας 33.460 θεατών, όπου ο Ρονάλντο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία ξεκίνησε να ανεβαίνει στον ποδοσφαιρικό ουρανό, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες την αποστολή για τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκεται κανονικά μεταξύ των «εκλεκτών» του Ζινεντίν Ζιντάν, παρά το γεγονός πως επέστρεψε στις προπονήσεις μόλις το περασμένο Σάββατο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε λάβει ειδική άδεια λόγω της συμμετοχής του στο Confederations Cup, αλλά και της γέννησης των παιδιών του. Αυτός ήταν, άλλωστε, κι ο λόγος που απουσίασε απ’ την περιοδεία των Μαδριλένων στα γήπεδα των ΗΠΑ στο πλαίσιο του International Champions Cup.

Ο διάσημος Πορτογάλος θέλει να αγωνιστεί, αλλά πιθανότατα θα ξεκινήσει από τον πάγκο, αφού ο Ζιντάν θέλει να είναι ξεκούραστος για τον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα την Κυριακή για το Supercopa της Ισπανίας.

Οι κληθέντες του Ζιντάν:

Τερματοφύλακες: Νάβας, Κασίγια, Λούκα.

Αμυντικοί: Καρβαχάλ, Βαγιέχο, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Τεό, Ατσράφ.

Μέσοι: Κροος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Μάρκος Γιορέντε, Ασένσιο, Ισκο, Κόβατσιτς, Καμπάγιος. Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Λούκας Βάθκεθ, Μαγιοράλ.

«Καλύτερη ομάδα της Ευρώπης η Ρεάλ»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν δίστασε να πει ότι η ομάδα του θα βρεθεί αντιμέτωπη με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη: «Είναι μια φανταστική ευκαιρία να παίξουμε ενάντια στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Το κάναμε σε ένα φιλικό αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα το κάνουμε ξανά για το ευρωπαϊκό Super Cup, σε ένα παιχνίδι γεμάτο κίνητρα», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ιστοσελίδα της UEFA.

«Οι παίκτες μας δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη, αυτή είναι μία νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με μια νέα γενιά παικτών. Έχουμε αποκτήσει κάποια εμπειρία την περασμένη σεζόν στο Europa League, αλλά τώρα είναι το Champions League και Super Cup της Ευρώπης. Μια μεγάλη ευκαιρία», συνέχισε.

Το Super Cup είναι ένας τίτλος που δεν έχει κατακτήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο: «Όταν έπαιξα για αυτό το τρόπαιο ήμουνα πάντα ο νικητής του Europa League. Όταν κέρδισα το Champions League με την Πόρτο, στη συνέχεια, έφυγα από τον σύλλογο. Όταν κέρδισα το Champions League με την Ίντερ, επίσης έφυγα. Τώρα ξανά θα παίξω εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτριας του Champions League. Ελπίζω αυτή τη φορά να κερδίσω».

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε επίσης για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μία πρώην ομάδα του: «Μην κοιτάτε τη Ρεάλ Μαδρίτης σαν την παλιά μου ομάδα. Είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές. Έφυγα από την Πόρτο και δύο μήνες αργότερα είμαστε αντιμέτωποι στο Champions League. Έφυγα από την Τσέλσι και λίγους μήνες αργότερα την αντιμετώπισα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι, απλά κοιτάξτε τη Ρεάλ Μαδρίτης όπως είναι: μία μεγάλη ομάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης, και θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μας να παίξουμε μαζί τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου