ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Λιβογιάννη

με-μεγάλο-πρωταγωνιστή-τον-κωνσταντί-365761

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα πισίνας, στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης, στο Τομσκ της Ρωσίας, με μεγάλο πρωταγωνιστή και πρόσωπο των αγώνων τον Βολιώτη κολυμβητή του ΝΟΒΑ, Κωνσταντίνο Λιβογιάννη.

Ο 16χρονος αθλητής, στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση ανά τον κόσμο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια, το πρώτο στα 200μ. διπλά πέδιλα με επίδοση 1:38.54 και στα 400μ. διπλά πέδιλα, με 3:3.69. Παράλληλα, ο Λιβογιάννης βρέθηκε μία ανάσα και από το τρίτο του μετάλλιο στους αγώνες, χάνοντας στα 100μ. διπλά πέδιλα το χάλκινο, μόλις για 10 κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ είχε και μία 7η θέση με την Εθνική ομάδα 4Χ100μ. διπλά πέδιλα.

Η εμφάνιση του Βολιώτη κολυμβητή ήταν συγκλονιστική, καθώς με την επίδοση στα 400μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 3.33.69 κατέρριψε ταυτόχρονα 5 ρεκόρ, το Παγκόσμιο ρεκόρ, το Ευρωπαϊκό ρεκόρ, το Μεσογειακό ρεκόρ, το Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς και το Πανελλήνιο Ρεκόρ Ανδρών.

Ο ίδιος, μετά το τέλος της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για την μεγάλη του επιτυχία και τη συνολική του παρουσία, τονίζοντας: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος που κατάφερα να φέρω την χώρα μου δυο φορές στο υψηλότερο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση, περηφάνια και χαρά που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, καταρρίπτοντας 5 ρεκόρ, το παγκόσμιο ρεκόρ, το ευρωπαϊκό, το μεσογειακό και τα πανελλήνια ρεκόρ εφήβων και ανδρών. Είναι μοναδικό συναίσθημα να ξέρεις ότι αγωνίζεσαι για την χώρα σου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και να τερματίζεις πρώτος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Γ. Καλαϊτζογλίδη και Κώστα Σελήνη, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει. Επίσης, τους ομοσπονδιακούς προπονητές Α. Ξιάρχο και Γ. Καλαϊτζογλίδη, καθώς και τον πρόεδρο επιτροπής αθλημάτων της παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS κ. Ηλία Ξιάρχο για την ευκαιρία που μου έδωσαν, αλλά και τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο μου ΝΟΒΑ και στην διοίκηση του, τους προπονητές Λεωνίδα Τσιούπρο και Αλέξανδρο, στους συναθλητές μου και τους γονείς του ΝΟΒΑ για την ένθερμη συμπαράσταση τους και τέλος στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου».

Τα μετάλλια της Ελλάδας

Συνολικά, η συγκομιδή των μεταλλίων για την ελληνική ομάδα, ήταν 2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο και έχει ως εξής:

Χρυσό μετάλλιο ο Λιβογιάννης Κ.

στα 200μ. διπλά πέδιλα με επίδοση 1.38.54

Χρυσό μετάλλιο ο Λιβογιάννης Κ.

στα 400μ. διπλά πέδιλα με επίδοση 3.33.69

Ασημένιο μετάλλιο η Αρκουδή Ε.

στα 400μ. υ/β με επίδοση 3.15.99

Ασημένιο μετάλλιο η Θωμάκου Ε.

στα 400μ. διπλά πέδιλα με επίδοση 3.51.11

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα

στα 4Χ200μ. επιφανείας, αποτελούμενη από τους Κολιπέτρη Β, Τσιάβο Κ., Παπαθεοδώρου Ν. και Τερζανίδη Κ. με επίδοση 5.53.63

Πλήθος ρεκόρ από τους Ελληνες

Εκτός των 5 συνολικά ρεκόρ του Λιβογιάννη, στις Νεάνιδες, η Θωμάκου Ε. με τις επιδόσεις της στα 200μ. διπλά πέδιλα 1.48.85 και στα 400μ. διπλά πέδιλα 3.51.11, έκανε νέα Πανελλήνια ρεκόρ Νεανίδων και Γυναικών και στα δύο αγωνίσματα.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Εθνική μας στη σκυτάλη των 4Χ50μ. διπλά πέδιλα μεικτή, αποτελούμενη από τους Κολιπέτρη Β., Διονυσοπούλου Κ., Παπαθεοδώρου Ν και Πουλοπούλου Ε. με επίδοση 1.14.12 στον προκριματικό του αγωνίσματος.

Πανελλήνια ρεκόρ έγινε και για την Εθνική μας στη σκυτάλη των 4Χ200μ επιφανείας. Αρχικά στον προκριματικό του αγωνίσματος με επίδοση 5.56.12 και στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 5.53.63. Την σκυτάλη στελέχωσαν οι Κολιπέτρης Β, Τσιάβος Κ., Παπαθεοδώρου Ν. και Τερζανίδης Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου