ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεύτερη στον κόσμο η 18χρονη Βολιώτισσα Μαργαρίτα Γεωργούδη

δεύτερη-στον-κόσμο-η-18χρονη-βολιώτισσα-366158

Την κατάκτηση δυο μεταλλίων ενός ασημένιου κι ενός χάλκινου πανηγυρίζει η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Τρακάϊ της Λιθουανίας.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Βολιωτών, με την Μαργαρίτα Γεωργούδη, να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο, μαζί με τη Θεσσαλονικιά συναθλήτριά της Χριστίνα Μπούρμπου. Οι δύο αθλήτριες κατάφεραν ότι δεν είχαν κάνει πέρυσι στο Ρότερνταμ, όπου είχαν τερματίσει 4ες, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Τα δυο κορίτσια μπήκαν πολύ δυνατά στη κούρσα και πέρασαν πρώτες τα 500μ. Στη συνέχεια τα σκήπτρα πήρε η ρουμάνικη βάρκα που κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος, για να τερματίσει σε 7:35.83, για να ακολουθήσει η ελληνική βάρκα με 7:38.79 και στην 3η θέση να πέσει η Γερμανία με 7:40.95.

«Στο ξεκίνημα της κούρσας όλα τα πληρώματα ήμασταν μαζί. Στα μισά είχαμε ένα μικρό προβάδισμα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες από την κούρσα μας» δήλωσε στους διοργανωτές αμέσως μετά τον τελικό η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Βολιώτισσα Μαργαρίτα Γεωργούδη, εμφανώς ικανοποιημένη.

Λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα. Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που τα μετάλλια κρίθηκαν μέσα σε περίπου έξι δευτερόλεπτα, οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής χαρίζουν στην Ελλάδα ακόμη ένα μετάλλιο, τερματίζοντας στην 3η θέση με 6:40.86 πίσω από την Αυστραλία που κατέκτησε το χρυσό με 6:34.05 και την Λευκορωσία που πήρε το ασημένιο με 6:37.07.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή σε μεγάλο τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι ήταν το τετραπλό σκιφ των εφήβων, με τον Βολιώτη Γρηγόρη Σχιζοδήμο, μαζί με τους Πέτρο Γκαϊδατζή, Βασίλη Τσαλικίδη και Γιάννη Μαρόκο να καταλαμβάνουν την 6η θέση με χρόνο 6:16.39.

Οι μικροί τελικοί

Για τα πληρώματα που αγωνίστηκαν στους μικρούς τελικούς, σπουδαία κούρσα πραγματοποίησε η τετράκωπος άνευ των εφήβων. Ο Βολιώτης Βασίλης Κουκουτής και οι Ηλίας Κοκκινίδης – Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας αν και ξεκίνησαν από την 4η θέση, ήταν 3οι στα μισά και μέχρι τα 1.500 για να κάνουν ένα πολύ καλό φινάλε και να τερματίσουν στη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 6:33.68.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των νεανίδων τερμάτισε στην 3η θέση του μικρού τελικού και κατετάγη 9ο στη γενική. Οι Βολιώτισσες Ιωάννα Μπιτζιλαίου, Ειρήνη Βαρελοπούλου και Ευαγγελία Δεμέλη, μαζί με την Αριάδνη Μήτση αν και ήταν 4ες ως τα 1.500 κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μια θέση και να τερματίσουν στην 3η με 7:15.45.

Την 6η θέση στον μικρό τελικό και 12η στη γενική κατέλαβε το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Αρτεμις Ντούσκου και Μαρία Κυρίδου που τερμάτισαν σε 7:44.73.

Τέλος, εντυπωσιακή στον Γ΄ τελικό ήταν η δίκωπος των εφήβων. Οι Παντελής Σωτηρακόπουλος – Αντώνης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν από την 4η θέση, στα μισά της κούρσας ήταν 2οι, ενώ στο υπόλοιπο μέρος πέρασαν μπροστά για να τερματίσουν 1οι και 13οι στη γενική, σημειώνοντας χρόνο 6:58.20.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου