ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Αρη – ΠΑΟ

ντέρμπι-στη-θεσσαλονίκη-μεταξύ-αρη-π-505154

Το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Αρη και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει σήμερα από το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ υποδέχεται τον πρωταθλητή και θέλει τη νίκη, για να αποδείξει ότι φέτος έχει μεγάλες βλέψεις, αλλά βέβαια η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι… Η ομάδα της Αθήνας, η οποία έχει και πάλι τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της, θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς στην πρεμιέρα έμεινε στο 1-1 με τη Ξάνθη.
Στον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Γιώργος Καραγκούνης, που δύσκολα όμως θα ξεκινήσει βασικός. Δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής δεν υπήρξαν και εκτός αποστολής έμειναν οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος και Χριστοδουλόπουλος.
Ο Νίκος Νιόπλιας δεν έδειξε χθες τα πλάνα του, αλλά σίγουρη θεωρείται στην ενδεκάδα η παρουσία των Τζόρβα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Γκοβού, Λέτο και Σισέ. Ερωτηματικό υπάρχει για τη θέση του αριστερού μπακ (ίσως παίξει εκεί ο Καντέ και ο Σαριέγκι αποτελέσει τον δεύτερο στόπερ) και του επιτελικού μέσου (Καραγκούνης και Νίνης διεκδικούν τη θέση, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με τον Λουίς Γκαρσία που εντυπωσιάζει στις προπονήσεις).
Ο Μεχντί Ναφτί συμπεριλήφθηκε από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην αποστολή του Άρη για την σημερινή (19:30) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Γαλλοτυνήσιος μέσος βγαίνει από το «ψυγείο» και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί κόντρα στους πρωταθλητές, αν και επικρατέστερο για το κέντρο είναι το δίδυμο Τόχα και Πρίττα.
Εκτός 18αδας έμεινε -όπως αναμενόταν- ο Τόνι Κάλβο που μετέβη στην Ισπανία λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος, ενώ ο Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις έμεινε για λόγους τακτικής εκτός αποστολής (ίσως και εξαιτίας της απουσίας του από πολλές προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων με την εθνική Λιθουανίας) και ο Κώστας Μενδρινός είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του αριστερού χαφ.
Η πιθανότερη ενδεκάδα είναι Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης (Οριόλ), Μίσελ, Τόχα, Πρίττας, Μενδρινός, Χαβίτο, Κόκε και Ρουίς.

Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» την Κέρκυρα., ενώ φαβορί είναι και η ΑΕΚ, που θα παίξει στη Ριζούπολη κόντρα στον Πανσερραϊκό και θέλει να πάρει τη πρώτη νίκη της στη σεζόν.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, κόντρα στον αξιόμαχο Αστέρα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Ατρόμητος-Ηρακλής σήμερα, αλλά και της Ξάνθης με τον Πανιώνιο και της Λάρισας με την Καβάλα αύριο.
Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 2ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα:
Σάββατο 11/9/2010
17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (NOVA)
17:15 Ατρόμητος-Ηρακλής (NOVA)
17:15 Ολυμπιακός-Κέρκυρα (ΝΕΤ)
19:30 Αρης-Παναθηναϊκός (ΝOVA)
Κυριακή 12/9/2010
16:00 Ολυμπιακός Β.-Εργοτέλης (NOVA)
16:00 Ξάνθη-Πανιώνιος (NET)
18:15 Λάρισα-Καβάλα (NOVA)
20:30 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός (NOVA)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου