ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολο το «χαρτί» στον Ολυμπιακό

ολο-το-χαρτί-στον-ολυμπιακό-369834

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρεθεί στα play offs του Champions League μετά την πρόκρισή του επί της Παρτιζάν και θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους χρυσοφόρους ομίλους, ενώ ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει θα μεταφερθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Συμμετέχοντας στα play offs του Champions League θα εισπράξει μπόνους 2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους και 3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση αποκλεισμού, στην οποία όμως θα συνεχίσει την πορεία τους απευθείας στους ομίλους του Europa League. Η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League αποφέρει φιξ μπόνους 12,7 εκατ. ευρώ και συν τοις άλλοις 1,5 εκατ. για κάθε νίκη και 500.000 για κάθε ισοπαλία.

Από εκεί και πέρα προβλέπονται μπόνους για κάθε πρόκριση, 6 εκατ. ευρώ για τους «16», 6,5 εκατ. για τους «8», 7,5 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης εισπράττει 15,5 εκατ. και ο ηττημένος του τελικού 11 εκατ. Συν τοις άλλοις, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, αν ο Ολυμπιακός μπει στους ομίλους θα εισπράξει όλο το πακέτο χρημάτων του market pool (ένα φιξ ποσό που προβλέπεται ανά χώρα βάσει εμπορικής αξίας). Αν συνυπήρχε με την ΑΕΚ στους ομίλους, ο πρωταθλητής θα δικαιούνταν το 55% και ο δευτεραθλητής το 45% αυτού του ποσού.

Στην απευκταία περίπτωση που ο Ολυμπιακός μετακομίσει στους ομίλους του Europa League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στην επόμενη φάση, τότε εκεί κάθε νίκη πριμοδοτείται με 360.000 και κάθε ισοπαλία με 120.000. Η πρόκριση στους «32» ως πρώτος του ομίλου αποφέρει 600.000 και ως δεύτερος 300.000, ενώ σε αυτά τα ποσά προστίθεται και το πριμ συμμετοχής στον πρώτο νοκ άουτ γύρο, ύψους 500.000.

Για τους «16» το πριμ αυξάνεται στις 750.000, για τα προημιτελικά στο 1 εκατ. για τα ημιτελικά στα 1,6 εκατ., ενώ ο νικητής του τελικού θα πάρει 6,5 εκατ. και ο χαμένος 3,5 εκατ. Κι εδώ προβλέπεται market pool, που διανέμεται μεταξύ των ομάδων μιας χώρας που θα μπουν στους ομίλους (διεκδικούν πρόκριση πέραν της ΑΕΚ οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος) με ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο για τον κυπελλούχο (στην περίπτωση της Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου