ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποχώρησε και ο Γκέκας από την Εθνική!!!

αποχώρησε-και-ο-γκέκας-από-την-εθνική-454315

Ενώ χθες συμπληρώθηκε ένας μήνας από τις 9 Αυγούστου, όταν ο Γιάννης Αμανατίδης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα, φθάσαμε να μιλάμε για μαζικές φυγές!!! Από τότε πάντως η πόρτα της Εθνικής άνοιξε και δεν λέει να κλείσει. Ο Φάνης Γκέκας μετά τον επιθετικό της Αϊντραχτ και τον Σωτήρη Κυργιάκο γίνεται ο τρίτος διεθνής που μέσα σε έναν μήνα αποχωρεί από την εθνική ομάδα.
Την απόφαση να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα ανακοίνωσε -όπως αναμενόταν χθες- ο Φάνης Γκέκας. Ο Λαρισαίος επιθετικός δεν ρίχνει φως στους λόγους της αιφνιδιαστικής απόφασής του, παρά μόνο κάνει λόγο για ειδικές συνθήκες.
«Μετά από μεγάλη σκέψη αποφάσισα να σταματήσω από την εθνική ομάδα, εξ αιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή και για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα και στους συμπαίκτες μου και να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα», αναφέρει ο 30χρονος άσος στο blog του .
Ο ποδοσφαιριστής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε ιδιωτικές συζητήσεις «φωτογράφιζε» ως υπαίτιο για την απόφασή του συγκεκριμένο συμπαίκτη του. Επίσης, αναμένεται σύντομα να φανεί αν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ενώ οργιάζουν οι φήμες πως κοντά στην απόφαση να πει «αντίο» στην Εθνική είναι και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.
Αυτή η «μαζική» πλέον αποχώρηση, τη στιγμή μάλιστα που η εθνική ομάδα με νέο προπονητή κάνει μια καινούργια αρχή, με όσες δυσκολίες ασφαλώς και είναι άδικη για τον Σάντος. Ειδικά αν έχει να κάνει με τον χρόνο συμμετοχής.

Θέση στο φαινόμενο των αποχωρήσεων αθλητών από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα πήρε η ελληνική Πολιτεία μέσω του κ. Πάνου Μπιτσαξή. ”Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση” δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο και το Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη Τσαγκρώνη.

«Η ύψιστη τιμή του Έλληνα αθλητή είναι να αξιωθεί να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Τη θέση αυτή την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό χιλιάδες Έλληνες αθλητές. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους τις ελληνικές εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και νιώθουν περήφανοι όταν η Εθνική ομάδα διακρίνεται και είναι μαζί της όταν χάνει.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας, να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση», δήλωσε ο κ. Μπιτσαξής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου