ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεβάνς σε Καραϊσκάκη και Μόσχα

ρεβάνς-σε-καραϊσκάκη-και-μόσχα-373100

Σε Μόσχα και Καραϊσκάκη θα χτυπά απόψε η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου η ΑΕΚ φιλοξενείται στις 8μ.μ. από την ΤΣΣΚΑ, έχοντας μπροστά της δύσκολο έργο, ενώ ο Ολυμπιακός, με τη δύναμη του κόσμου του θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και την πρόκριση στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – Παρτιζάν

(9.45μ.μ. – ΝOVA2)

Οι ερυθρόλευκοι με όπλο τη νίκη με σκορ 3-1 στο Βελιγράδι θα επιδιώξουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για την πρόκριση στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, φιλοξενώντας την Παρτίζαν Βελιγραδίου σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει ένα καλό σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς με την Παρτίζαν αλλά θα πρέπει να παραταχθεί το ίδιο συγκεντρωμένος απόψε το βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης για να περάσει στην επόμενη φάση. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ο Μπέσνικ Χάσι, με τον τεχνικό των ερυθρόλευκων να σημειώνει πως ξέρει τι πρέπει να κάνει, ενώ τόνισε πως όσοι θα βρίσκονται στην αποστολή θα είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν.

Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης θα είναι ο Χαβιέ Εστράδα από την Ισπανία και βοηθοί του θα είναι οι Μιγκέλ Μαρτίνες και Φρανσίσκο Μαρτίν, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ιγκνάσιο Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα, άπαντες από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

Πάντως, ο Ισπανός διαιτητής δεν είναι ιδιαίτερα… γουρλής για τις ελληνικές ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια έχει διευθύνει τρεις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ, την ήττα 3-0 από την Σάλκε στην Τούμπα, την περσινή σεζόν για τους «32» του Europa League, την ισοπαλία 1-1 με τον Άγιαξ στην Ολλανδία για το Champions League και την ισοπαλία 0-0 με την Γκαμπάλα στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2015-16.

Παράλληλα, ήταν στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Τότεναμ, για την ίδια διοργάνωση, αλλά την αγωνιστική περίοδο 2014-15 όπου οι Άγγλοι επικράτησαν 2-1, ενώ σε εθνικό επίπεδο, ήταν ο «άρχων» στην φιλική ήττα 3-2 από την Ισλανδία.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – ΑΕΚ

(8μ.μ.)

Το 2-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να μην αφήνει πολλές ελπίδες στην ΑΕΚ, ωστόσο όλοι είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για την ανατροπή, απέναντι σε μία ΤΣΣΚΑ που έχει τον πρώτο λόγο.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον επαναληπτικό του Γ’ γύρου του Champions League που θα διεξαχθεί στη Μόσχα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, και ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε στην αποστολή που πέταξε χθες το πρωί 21 ποδοσφαιριστές.

Αυτή δεν έκρυβε εκπλήξεις και ο τεχνικός της ΑΕΚ συμπεριέλαβε τον Αλμέιδα, ο οποίος προς το παρόν υπολογίζεται κανονικά και τους Τρίστασον-Γιακουμάκης, οι οποίοι είχαν κοπεί την ημέρα του πρώτου αγώνα με τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ.

Οι εκλεκτοί του προπονητή της ΑΕΚ είναι οι Ανέστης, Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Βινίσιους, Τζανετόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Κλωναρίδης, Τρίστασον, Γιακουμάκης, Αλμέιδα, Λιβάια.

Στο παιχνίδι της Μόσχας, ρέφερι θα είναι ο Μπενουά Μιγιό. Ο Γάλλος δεν έχει μεγάλη… ιστορία κόντρα στις ελληνικές ομάδες, μια και ήταν διαιτητής στην ήττα 2-0 της Εθνικής U19 από την Αγγλία, για τα προκριματικά του Euro 2017.

Βοηθοί του «εκλεκτού» της UEFA θα είναι οι Ζουλιέν Πακέλι και Στεφάν Λούζι, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Στεφάν Γιοκέμ, άπαντες από τη Γαλλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου