ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-478335

Η Ελλάδα στον τελικό!   

Την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης πανηγυρίζει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών! Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν 10-5 της Ιταλίας και θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Παρασκευής, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Ρωσία-Ολλανδία.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατάφερε να προηγηθεί 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ συνέχισε να παίζει το ίδιο καλά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, που την βρήκε μπροστά με 7-2. Σε αυτό το διάστημα η άμυνα των Ελληνίδων ήταν εντυπωσιακή, αναγκάζοντας τον Ιταλό προπονητή να κάνει συνεχείς αλλαγές, χωρίς όμως να βρίσκει λύσει. Αντίθετα, ο Γιώργος Μορφέσης είδε τις παίκτριές του στο αντίστοιχο διάστημα να πετυχαίνουν επτά γκολ σε δώδεκα μόλις προσπάθειες!
Η Ελλάδα στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά, έχοντας σε εξαιρετική μέρα στην άμυνα τις Ρουμπέση και Τσουκαλά, ενώ επιθετικά ασταμάτητη ήταν η Γερόλυμου, που πέτυχε τέσσερα γκολ και έφτασε τα 15 στη διοργάνωση, της οποίας είναι η πρώτη σκόρερ!
 
Μέχρι το Ζάγκρεμπ, η Ελλάδα δεν είχε νικήσει ποτέ την Ιταλία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως στην Κροατία αυτό άλλαξε, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε επικρατήσει και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων με 7-5.
Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-2, 1-2, 2-1
Η σύνθεση της Ελλάδας (Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά 1, Κούβδου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στις μέρες μας «κυκλοφορεί» πολύ η παροιμία «Ο τσάμπας πέθανε». Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ίσχυσε και χθες στη συνάντηση που είχαν οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού για την αλλαγή σκυτάλης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας.
 
 
Τελικά το πολυαναμενόμενο deal έγινε και οι Βγενόπουλος, Πατέρας γίνονται μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού (ο δεύτερος επιστρέφει και στην προεδρία της ομάδας) αλλά όλα αυτά δεν έγιναν…τσάμπα, με δωρεά του Τζίγκερ προς αυτούς.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Οπως ανέφερα και παραπάνω «ο τσάμπας πέθανε», κύριοι. Τίποτα πλέον δε γίνεται χωρίς αντίτιμο, ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όλοι περίμεναν ότι στη συνάντηση των τριών ανδρών θα πήγαιναν και ο Τζίγγερ θα τους έλεγε «πάρτε τις μετοχές, γίνετε μεγαλομέτοχοι και κάντε ό,τι θέλετε» αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Θέλετε επειδή ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας δεν ήθελαν να τους πουν «τσαμπατζήδες», θέλετε επειδή ο Τζίγγερ δεν ήθελε τελικά να… δωρίσει, ό,τι και να συνέβη η ουσία είναι πως οι μετοχές περνούν στους Πατέρα, Βγενόπουλο μέσα από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου -θα γίνει στο τέλος της χρονιάς- ενώ θα «τσοντάρουν» και στην τωρινή αύξηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ ανάλογα με το τωρινό ποσοστό τους.
Όχι απλά «τσάμπα» δεν θα τη βγάλουν λοιπόν, αλλά θα αναγκαστούν να «ακουμπήσουν» πολλά εκατομμύρια ψωροευρώ για να γίνουν τα απόλυτα αφεντικά του Τριφυλλιού. Θα μου πει κανείς τώρα πως «αυτοί δεν το ήθελαν; Ο Τζίγγερ τους χάριζε… Ας την έπαιρναν τσάμπα», αλλά οι Πατέρας και Βγενόπουλος ήθελαν να δείξουν πως είναι εδώ και δεν ήρθαν ως περαστικοί, τη στιγμή που ο Βαρδινογιάννης είχε ήδη ανέβει στην υπόληψη των περισσοτέρων Παναθηναϊκών, έχοντας κάνει αυτή τη μεγάλη παραχώρηση, ιστορικής σημασίας θα έλεγα. Όλοι δηλαδή φάνηκαν πως κάτι προσφέρουν, ο Τζίγγερ την ΠΑΕ και οι άλλοι τα ωραία τους λεφτά χωρίς να δέχονται απλά… δώρα.
Η πραγματική ουσία όμως είναι πως οι πράσινοι αλλάζουν πλέον οριστικά σελίδα στην ιστορία τους, καθώς μετά από 31 χρόνια «Βαρδινογιαννισμού» -αν και αυτό θα οριστικοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο- αποκτούν νέα αφεντικά με άλλη φιλοσοφία και έχοντας την υποστήριξη, είτε το θέλουμε είτε όχι, της μεγαλύτερης μάζας του Παναθηναϊκού κόσμου. Κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στον Ολυμπιακό με την αλλαγή Κόκκαλη-Μαρινάκη, μόνο που εκεί τα χρόνια της παρουσίας του πρώτου στο λιμάνι ήταν σχεδόν τα μισά απ’ ότι της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό.
Υ.Γ.: Έτσι όπως συνέβησαν τα γεγονότα ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Κωνσταντόπουλος έχει όλο το χρόνο να το ξανασκεφτεί αν θέλει να κατέβει και ως υποψήφιος στις εκλογές. Φαίνεται πως το ποδόσφαιρο δεν του ταίριαζε και πολύ…
 
 
 
 
 
 
 
Υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον           
Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε παράταση για την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και δεν είχε και άδικο. Ο Ελληνας είναι της τελευταίας στιγμής και αυτό αποδεικνύεται και από την κίνηση που υπάρχει στα γραφεία της ΠΑΕ. Αρκετοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν μόλις μερικές ημέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας για ένα εισιτήριο διαρκείας.
Αγ. Θαν.
 
Φιλίες
Εκτός από τις φιλικές σχέσεις που έχουν, ο Αλβαρεζ εκτελεί και χρέη ξεναγού για τον Μαρτίν. Το γεγονός ότι ο αρχηγός ξέρει να μιλάει καλά ελληνικά και να συνεννοείται, βοηθάει περισσότερο τον υψηλόσωμο επιθετικό στην προσαρμογή του. Ετσι σχεδόν όπου βλέπει κανείς τον Αλβαρεζ έξω, ακολουθεί και ο Μαρτίν. Ο Αλβαρεζ είχε βοηθήσει και τον Ουμπίντες όταν ήρθε στον Βόλο. Οι Αργεντίνοι κάνουν πολύ παρέα μεταξύ τους, ενώ οι Γιακούποβιτς και Σέλεζι που μιλάνε Αγγλικά έχουν ταιριάξει επίσης στην παρέα.
Αγ. Θαν.
 
Με γοργούς ρυθμούς
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο Παντελής Μαγουλάς. Ολο το γήπεδο έχει σκαφτεί και χθες ποτίζονταν η ειδική άμμος που τοποθετήθηκε, ώστε στο τέλος της εβδομάδας να «πέσει από πάνω» το χορτάρι. Τα κομμάτια του χλοοτάπητα θα είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα.
Αγ. Θαν.
 
Δεν το κατάλαβαν
Λίγοι κατάλαβαν άμεσα ότι μπήκε γκολ χθες στο σουτ του Κουτσογιάννη στο 2-0 της Νίκης. Και αυτό γιατί τα δίκτυα ήταν σκισμένα και η μπάλα βγήκε έξω από το τέρμα. Αργησαν λίγο αλλά το κατάλαβαν τελικά όλοι στο γήπεδο…
Θ.Δ.Κ. 
 
Διάψευση
Διάψευση υπήρξε χθες από τον Αντώνη Μάνο ότι θα αναλάβει την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Ο έμπειρος τεχνικός έχει συμφωνήσει ήδη με το BC Volos και θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Από τα σύννεφα έπεσαν για τα σενάρια τόσο ο Αντώνης Μάνος, όσο και άνθρωποι του Ολυμπιακού…
Αγ. Θαν.
 
Ο «Μουστάκιας»…
Ικανοποιημένος που ο Ολυμπιακός Βόλου έχει έναν Έλληνα προπονητή στον πάγκο του και δη τον φίλο του Σάκη Τσιώλη εμφανίστηκε χθες ο Νίκος Αναστόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 89.5., ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ερυθρόλευκους τους οποίους και παρακολούθησε στο ματς της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο, ξεχωρίζοντας τους  Σανκαρέ, Αλβάρεζ και Ρίκκα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τι γύρευε χθες σε Βόλο και Καρδίτσα ο Βασίλης Γκαγκάτσης;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου