ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπερηφάνεια και ευλογία για Αγαγιώτου και Σαρακατσάνη

υπερηφάνεια-και-ευλογία-για-αγαγιώτο-375930

Στην Σαμψούντα της Τουρκίας γράφτηκε ακόμη μία χρυσή σελίδα για την Εθνική Μπάσκετ Γυναικών, όπου δύο Βολιώτισσες, η Λαμπρινή Αγαγιώτου και η Λία Σαρακατσάνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση της Ευρώπης και στο Πανευρωπαϊκό της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο παίκτριες του Ολυμπιακού Βόλου, έβαλαν σε ακόμη ένα παιχνίδι τη σφραγίδα τους, μετατρέποντας τον μεγάλο τελικό απέναντι στην ομάδα της Λιθουανίας, σε υγιεινό περίπατο, όπως μαρτυρά και το τελικό 50-67.

Με 7,7’’ να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης και το σκορ στο 50-65, η Σαρακατσάνη βρέθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, που σήμανε παράλληλα και την έναρξη του γύρου του θριάμβου.

Τόσο η Σαρακατσάνη με 9 πόντους, εκ των οποίων δύο εύστοχα τρίποντα και τρεις βολές, όσο και η Αγαγιώτου με 3/4 τρίποντα και 3/6 δίποντα που πέτυχε συνολικά 11 πόντους, συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για την εθνική ομάδα της Αθηνάς Ζέρβα, για την οποία σημείωσε 11 πόντους και η Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, μέχρι πρότινος παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου. Κορυφαία για την ελληνική ομάδα ήταν η Στεφανία Πατέρα με 20 πόντους.

Αναμφίβολα η επιτυχία των δύο κοριτσιών από τον Βόλο ήρθε να γεμίσει με άπειρα χαμόγελα φίλους και συγγενείς τους, πίσω στη γενέτειρά τους, με τις χρυσές Ολυμπιονίκες να επιστρέφουν από χθες στην Ελλάδα.

Ο τελικός

Η Εθνική μας δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και βρέθηκε πίσω με 12-8 στην πρώτη περίοδο, με τις διεθνείς μας να βρίσκουν λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το παιχνίδι στην ισοπαλία, 21-21.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, με την Εθνική μας να ολοκληρώνει με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (39-38), όμως το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για… ένα ρόλο. Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα έτρεξαν επιμέρους σερί 28-12 στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα και έτσι πήραν άνετα τη νίκη και παράλληλα το χρυσό μετάλλιο.

Δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιόκιτε (13 (3), Μεσκίνε, Ναρουσεβιτσιούτε 7 (7 ριμπ.), Ζέγκιτε, Μπουρμπάιτε 9 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μιλασαουσκάιτε 2, Μπαρεϊκιένε, Βαλάϊτίτε 7 (3 τρίπ., 12 ριμπ.), Σεγκζντάιτε 6, Εσκερκάιτε 6.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9 (2), Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2).

Σε επικοινωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, οι δύο Βολιώτισσες εμφανώς συγκινημένες και χαρούμενες, είχαν ξεχάσει πλέον την κούραση από την αρχή της προετοιμασίας, που ξεκίνησε στον Βόλο, αλλά και τα παιχνίδια που ακολούθησαν στην Τουρκία μέχρι και τον μεγάλο τελικό, με την Λαμπρινή Αγαγιώτου να αναφέρει: «Ο τελικός για εμένα ήταν μια απίστευτη εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενη που καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό. Περάσαμε πολλές δυσκολίες όλον αυτόν τον καιρό, αλλά επιτέλους για εμάς έφτασε η ώρα της δικαίωσης. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου εκείνους, που μας στήριξαν και ανεβήκαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

Από τη μεριά της η Λία Σαρακατσάνη ανέφερε: «Αυτό που ζήσαμε σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) το περιμέναμε χρόνια. Καταφέραμε πέρυσι να πάρουμε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και είπαμε φέτος με την ίδια παρέα να γράψουμε “Ολυμπιακή” ιστορία. Με δύο μήνες προετοιμασίας, πολλές θυσίες, υπομονή αλλά και θέληση καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για εμάς. Δείξαμε για ακόμα μια φορά σε όλον τον κόσμο ποιες είμαστε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Νιώθω περήφανη και ευλογημένη για τα κορίτσια αυτά, που καταφέραμε να φέρουμε το χρυσό στην Ελλάδα και τον Βόλο».

Σε ανακοίνωσή της η Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη για τη μεγάλη επιτυχία που κατάφεραν τα κορίτσια, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Πανευρωπαϊκό της Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή και των δικών μας κοριτσιών Λαμπρινής Αγαγιώτου, Λίας Σαρακατσάνη και Αλεξάνδρας Κοτσιάφτη».

Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ

Την επιτυχία των κοριτσιών συνεχάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια για να σημειώσει πως «η κορυφαία, παγκόσμια, επιτυχία σας δείχνει το μέγεθος των σωματικών αλλά και ψυχικών σας δυνάμεων και αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα προς μίμηση».

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ για την κατάκτηση του χρυσού στους #Deaflympics2017, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτηρίζει ιστορική την επιτυχία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ για την κατάκτηση του χρυσού στους #Deaflympics2017. Ιστορική η επιτυχία σας!».

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική μπάσκετ Κωφών Γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους #Deaflympics2017, εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική μπάσκετ Κωφών Γυναικών που κατέκτησε το Χρυσό στους #Deaflympics2017. Μας κάνατε υπερήφανους!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου