ΤΟΠΙΚΟ

Παίρνουν μπροστά οι «μηχανές»!

παίρνουν-μπροστά-οι-μηχανές-377151

Ξεκινούν από αύριο προετοιμασία οι περισσότερες ομάδες για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ της περιόδου 2017-18

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από αύριο ξεκινά η προετοιμασία για τις περισσότερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, κι ενώ την αρχή έκανε ήδη από την περασμένη Δευτέρα ο Μαγνησιακός…

Ενώ η Σκόπελος έχει πάρει από καιρό την απόφαση να μην κατέβει να αγωνιστεί τη σεζόν 2017-18, το ίδιο φαίνεται πως θα γίνει και με τον Άρη Μελισσατίκων και έτσι οι ομάδες θα γίνουν 14 ένα χρόνο νωρίτερα!

Πάντως, γενικότερα στις δυο κατηγορίες όλα δείχνουν πως οι ομάδες θα είναι περισσότερες από την περίοδο 14-15, όταν και είχε γίνει το αρνητικό ρεκόρ με τις λιγότερες ομάδες των τελευταίων 30 χρόνων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, και οι οποίες ήταν μόλις 37 -ενώ πριν 10 χρόνια ήταν 52! κι ενώ τη δεκαετία του ’90, με τρεις κατηγορίες έπαιξαν 57 ομάδες που πολλές χάθηκαν…

Έτσι στη φετινή Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ οι ομάδες θα είναι οι εξής: Μαγνησιακός, Πύρασος, Διαγόρας, Σαρακηνός, Πρωτεσίλαος, Θησέας, Αίας Σούρπης, Παγασητικός, Ηρακλής, Ακρόπολη Σέσκλου, Αγία Παρασκευή, Άνθιμος Γαζής, Πηλέας, Σκιάθος.

Από αύριο πάντως πολλές από τις ομάδες βάζουν μπροστά τις μηχανές προετοιμαζόμενες για ένα νέο πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ αρχίζει τηνπροετοιμασία του αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου, με τους παίκτες να καλούνται στο γήπεδο της ομάδας για την πρώτη συγκέντρωση στις 18.00 (αν και πριν 10 μέρες κάποιοι έπαιξαν φιλικό με τον Ατρόμητο στα Χάνια).

Φιλικό στο Πήλιο ο Θησέας θα ξαναπαίξει 12/8 με την Κ20 του Ολυμπιακού Π., ενώ το πρώτο στην Αγριά έχει προγραμματιστεί 19/8 με Παγασητικό. Στη φετινή ομάδα επιπλέον δύναμη θα δώσουν οι Κοτζαθανάσης, Τανάγιας, Ρουκάς, Ιωάννου, Μερμύγκης, Καλαμάτας, Σφάκας, Αντζούρης και Κουρίτας.

Ο ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ ξεκίνησε νωρίτερα, έπαιξε το πρώτο του φιλικό, και επόμενο φιλικό για την ομάδα του Β. Πανόπουλου που έχει νέα πρόσωπα τους Κουτσιρίμπα, Λιάρο, Δανηλόπουλο, Δεμίρη, Αλβανό, Γιαννακούρα, είναι στις 5/8 στο Βελεστίνο με τον Ρήγα

Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ έχει αύριο έναρξη προετοιμασίας για τη σεζόν 2017-18 , ενώ έχει πλήρες πρόγραμμα των φιλικών. Αναλυτικά οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Παγασητικός: 9/8 Πύρασος (γήπεδο Αγχιάλου), 11/8 Απόλλωνας Καναλίων (γήπεδο Καναλίων), 19/8 Θησέας (γήπεδο Θησέα), 24/8 Ένωση Λεχωνίων Νηλέα (γήπεδο Λεχωνίων), 26/8 Σαρακηνός (γήπεδο Σαρακηνού) 28/8 Ιάσονας Α.Μ. (γήπεδο Άλλης Μεριάς), 30/8 Διαγόρας (γήπεδο Στεφανοβικείου) και 2/9 Μαγνησιακός (γήπεδο Μαγνησιακού).

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ έχει κλείσει μέχρι στιγμής 7 φιλικά και ξεκινά την προετοιμασία της αύριο Δευτέρα 31 Ιουλίου. Τα φιλικά αυτά είναι: 11/8 με Ηρακλή, 19/8 με Αγία Παρασκευή, 23/8 με Μαγνησιακό, 26/8 με Θησέα, 30/8 με Απόλλων Καναλιών, 2/9 με Σαρακηνό, 9/9 με Αγία Άννα. Η ομάδα του Σέσκλου έχει νέο προπονητή τον Γιάννη Ακτσιαλή, ενώ έχει ενισχυθεί με τους Ραφαήλ Θεοδώρου, Ντένις Σιαμέτη και Κώστα Τσιαντή από τον Άρη Μελισσατίκων και τον πολύπειρο Πάνο Κόκκα από τον Πύρασο.

Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 18.00 με τον καθιερωμένο αγιασμό. Επίσης κατά την περίοδο προετοιμασίας θα γίνουν στο γήπεδό της οι φιλικοί αγώνες: 11/8 με Δάφνη, 19/8 με Ακρόπολη, 26/8 με Παγασητικό, 30/8 με Πρωτεσίλαο και 2/9 με Διαγόρα.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ καλεί τους παίκτες της ομάδας αύριο Δευτέρα 31/7 και ώρα 21.00 στο ARAMIS CAFE, για να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των προπονήσεων και των φιλικών της ομάδας, ενώ την Τρίτη 1/8 και ώρα 19:00 είναι η πρώτη προπόνησή της ομάδας, που με τον Βαγγέλη Τσουκάλη στον πάγκο βάζει και εμπειρία στο γήπεδο με Νούσια, Γκάγκα και Σουλιώτη που επέστρεψαν…

Ο ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ αρχίζει προετοιμασία τη Δευτέρα με προπονητή πάλι τον Στέλιο Αρσένο, αλλά αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και νέα πρόσωπα τους: Τσορμπατζή, Ίμπρα, Κόκκαλη, Καψάλη και Τσάμη

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ Στεφανοβικείου ξεκινά στις 31/7 με νέο προπονητή τον Λευτέρη Καλογήρου, που θα αναλύσει τους παίκτες το πλάνο της νέας περιόδου. Επίσης η ομάδα έχει προγραμματίσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια στην περίοδο της προετοιμασίας. Πιο συγκεκριμένα έχουν προγραμματισθεί οι αναμετρήσεις: 19/8 με Πηλέα, 23/8 με Πύρασο, 27/8 με Σκιάθο, 30/8 με Παγασητικό, 2/9 με Αγία Παρασκευή και 9/9 με Μαγνησιακό.

Ο ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ ανανεωμένος και ενισχυμένος με Τσιουρή, Μαστακούλη, Σιδηρόπουλο, Γιαμαλή, Θάνο και εκπλήξεις ξεκινά (31/7) την προετοιμασία του επιστρέφοντος και στο γήπεδό του, ενώ έχει καταρτιστεί ήδη και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων ξεκινώντας από τις 5 Αυγούστου με την ομάδα του Αλμυρού.

Ο ΠΗΛΕΑΣ θα ξεκινήσει 2/8, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στο γήπεδο ΕΤΒΑ, και για την ομάδα του Στέργιου Σιαμέτη έχουν κλειστεί και τα πρώτα φιλικά, που είναι: 11/8 Πηλέας-Σαρακηνός, 19/8 Διαγόρας-Πηλέας, 23/8 Πηλέας-Πρωτεσίλαος, 26/8 Πηλέας-Άνθιμος Γαζής και 2/9 Πηλέας-Πύρασος

Η ΣΚΙΑΘΟΣ που φέτος ονειρεύεται το 1997, θα ξεκινήσει προετοιμασία στις 7 Αυγούστου με τα εργομετρικά τεστ, ενώ με στόχο να πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν έχει κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι και έχουν αποκτηθεί οι Θέμης Νικολαΐδης από την Αμβρακία Κωστακιών (δεξιός μπακ χαφ), Ζήσης Μαλάκος (επιθετικός), Νίκος Φιλιππούλης (αριστερός μπακ) από τον Δωτιέα Αγιάς, Βασίλης Ζαρίφης (αμυντικός χαφ) από τον Σαρακηνό και οι Στέλιος Χρυσάνθης (αμυντικό χαφ), Χρήστος Αλεξίου (χαφ), Ηλίας Συνοδικός (μεσοεπιθετικός) και ο μόνιμος σκόρερ Εριόν Χυσάι (φορ) από τη Σκόπελο.

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ με την επιτυχημένη συνταγή του Παναγιώτη Κουρούπη θα ξεκινήσει την προετοιμασία του Δευτέρα 7 Αυγούστου, έχοντας το 98% του περσινού κορμού που κέρδισε άνοδο.

Ο ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ θα ξεκινήσει την προετοιμασία 7 Αυγούστου ενισχυμένος με Χαλάτση, Πλαβό, Σιαμέτη, Μακανίκα και Μαλλιαρό, και έχει ήδη καταρτίσει το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων, στους οποίους παραδοσιακά συμπεριλαμβάνεται (19/8) το τουρνουά «Δημήτρης Κουντούρης», ενώ το 1ο φιλικό θα είναι 13/8 με Πύρασο.

Ο ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ με νέο προπονητή τον Θανάση Μπίλη ξεκινά στις 7 Αυγούστου, ενώ είναι γνωστά και τα φιλικά που θα δώσει η ομάδα: 19/8 με Πύρασο (εντός), 23/8 με Πηλέα (εκτός), 26/8 με Πελασγιακό (εντός), 30/8 Με Αγ. Παρασκευή (εκτός), 2/9 με Άθλο Αλμυρού (εντός) και 6/9 με ΓΣ Αλμυρού (εκτός)….

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου