ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-478749

Φιλικό στην Κύπρο για τους παλαίμαχους του Θησέα     
 
Οι παλαίμαχοι του Θησέα Αγριάς βρίσκονται στην Κύπρο, φιλοξενούμενοι από τον Παγκύπριο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης και φιλοξενίας των παλαιμάχων της Κύπρου από την Αγριά.
Την Κυριακή 5-9-2010 διεξήχθη ο αγώνας παλαιμάχων μεταξύ Απόλλωνα Λεμεσού – Θησέα Αγριάς, προς τιμήν του αποθανόντος και επί πολλά χρόνια παράγοντα του ποδοσφαίρου Τάκη Ποταμίτη, με αποτέλεσμα 2-2.
Πριν από τον αγώνα τιμήθηκε, μεταθανάτια, ο Τάκης Ποταμίτης από τον Παγκύπριο Σύλλογο Παλαιμάχων, τον Γυμναστικό Σύλλογο Λεμεσού «ΟΛΥΜΠΙΑ» και από τον Δήμαρχο Αγριάς κο Θωμά Παπαευθυμίου, τα δε αναμνηστικά παρέδωσε ο Δήμαρχος στην χήρα συζ. Τάκη Ποταμίτη και στους δύο υιούς του.
Επίσης τιμήθηκε από τους παραπάνω, μεταθανάτια, και ο Ξάνθος Σαρρής, πατέρας του Νίκου Σαρρή, μεγαλομετόχου της ΕΥΡΗΚΑ, για την πολυετή προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Κύπρου και της Ελλάδας.
Τη Δευτέρα 6-9-2010 διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων Λάρνακας και Αμμοχώστου, στη Λάρνακα, με σκορ 2-2 και χθες διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Βετεράνων ποδοσφαιριστών των ομάδων Άχνας και Αμμοχώστου στην Αγία Νάπα.
Όλες οι εκδηλώσεις μέχρι σήμερα είναι απόλυτα επιτυχημένες και η αποστολή του ΘΗΣΕΑ αναμένεται να επιστρέψει στην Αγριά σήμερα.
 
 
 
 
   
Το μεγάλο αντίο ενός μεγάλου καλαθοσφαιριστή. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φαίνεται πως πήρε οριστικά και αμετάκλητα την απόφασή του. Η μπασκετική Ελλάδα συγκλονίστηκε από πολλά νέα την τελευταία εβδομάδα. Αυτό που κράτησε στο τέλος και το οποίο πήρε βαρέως περισσότερο απ’ όλα ήταν η ανακοίνωση του κορυφαίου Ελληνα καλαθοσφαιριστή.
 
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο απόλυτος σταρ στα μάτια των υπολοίπων. Ο ίδιος όμως παρέμενε πάντα απλός και οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ξέρουν πώς έτσι απλά όπως μπήκε στην εθνική, έτσι απλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες θα έλεγε και το αντίο σε μια ανύποπτη στιγμή. Ετσι και συνέβη. Ο Διαμαντίδης είπε αντίο γιατί κατάλαβε ότι ο κύκλος τους στην εθνική έχει κλείσει. Το κενό του φαίνεται πώς είναι δυσαναπλήρωτο και όλοι τρέχουν για να πάρουν έστω μια κουβέντα που θα δείχνει ότι ναι, μπορεί και να πάρει πίσω την απόφασή του.
Ομως είναι αλήθεια πώς κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να πει «αντίο». Κανείς δεν μπορεί να κρίνει την απόφαση του, μετά από όσα πρόσφερε. Οταν αποσύρθηκαν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης κι άλλοι μεγάλοι καλαθοσφαιριστές, νομίζαμε ότι με την αποχώρηση τους η εθνική θα χανόταν… Κι όμως η Ελλάδα έβγαλε κι άλλους παίκτες, έβγαλε κι άλλα παιδιά που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα κατορθώματα των προκατόχων τους. Οι Ελληνες περήφανοι είδαν την γαλανόλευκη ξανά στον υψηλότερο ιστό στην Ευρώπη. Πανηγύρισαν τον μεγάλο άθλο επί της Dream Team. Είδαν την εθνική στο δεύτερο σκαλί του κόσμου!
Όταν το 1987 η Ελλάδα σήκωνε το τρόπαιο του Πανευρωπαϊκού, όλοι έλεγαν ότι αυτός ο άθλος δύσκολα θα επαναλαμβάνονταν. Να που η Εθνική όμως κατάφερε να τον ξεπεράσει και να ζήσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές.
Αναμφίβολα ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας πολύ μεγάλος καλαθοσφαιριστής και θα μας λείψει. Αλλά η Εθνική Ελλάδος δεν σταματά στον Διαμαντίδη. Ερχονται από πίσω κι άλλα παιδιά με φιλοδοξίες, ταλέντο και δίψα για διάκριση. Ερχεται και η νέα γενιά των καλαθοσφαιριστών που μεγαλώνοντας με τις αφίσες των Διαμαντίδη, Σπανούλη, Φώτση, Τσαρτσαρή στα δωμάτια τους, έχουν φτιάξει τα κατάλληλα πρότυπα στα οποία πρέπει να βαδίσουν και περιμένουν τις δικές τους ευκαιρίες.
Ας μην καταστραφολογούμε. Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων μπορεί να απέτυχε στο Μουντομπάσκετ, μπορεί να «έχασε» ένα σημαντικό της στέλεχος, αλλά έχει συνέχεια και κανείς δεν ξέρει τι συγκινήσεις και τι εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το μέλλον. Σίγουρα μια νέα εποχή ξεκινά και δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή ότι δεν θα βλέπουμε πλέον με την γαλανόλευκη φανέλα τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή. Θα είναι κι άλλες οι αλλαγές…
 
 
 
 
 
Χαμηλά οι τόνοι     
Χαμηλά τους τόνους προσπάθησε να κρατήσει ο Αχιλλέας Μπέος και μίλησε για μια δύσκολη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα. Παρά το διπλό στη Νέα Σμύρνη που έχει σκορπίσει ενθουσιασμό, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξέρει καλά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και τις παγίδες του και γι’ αυτό θέλησε να μετριάσει λιγάκι τον ενθουσιασμό. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι τους στόχους τους θέτει η διοίκηση και πως παραμένει πρώτος στόχος η παραμονή. Βέβαια για τη νέα σεζόν δεν κρύβει ότι έχει μεγάλα σχέδια.
Αγ. Θαν.   
 
Τον βολεύει
Οι διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με την πιθανή επιστροφή στην προεδρία του Νικόλα Πατέρα, ίσως να ευνοούν επικοινωνιακά και τον Ολυμπιακό Βόλου καθώς ο Αχιλλέας Μπέος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Πατέρα, σε αντίθεση με τις σχέσεις που είχε με τον Τζίγγερ. Λογικά δηλαδή θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και πιο εύκολη συνεννόηση…
Θ.Δ.Κ
 
Ατυχος
Ατυχος στάθηκε ο Βολιώτης τερματοφύλακας Παναγιώτης Γλύκος. Ο Γλύκος που δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Αγροτικό Αστέρα υπέστη ρήξη χιαστών και αναμένεται να μείνει για πέντε με έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της καριέρας του ο Γλύκος φλέρταρε με την ατυχία…
Αγ. Θαν. 
 
 
Με ψύξη
Με ψύξη αγωνίστηκε ο Γιώργος Βακουφτσής στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΠΑΟ Ρουφ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν μπορούσε να γυρίσει το κεφάλι του και ακόμα τον ταλαιπωρεί κι όμως κατάφερε να πετύχει ένα θεαματικό γκολ με κεφαλιά, στο οποίο έδειξε και με το παραπάνω την κλάση του.
Αγ. Θαν.
 
Πολυτάλαντος
Εκτός από την κολύμβηση ο Σωτήρης Πάστρας έχει κι άλλα ταλέντα. Ετσι η ταινία «Απνοια» με πρωταγωνιστή το Βολιώτη πρωταθλητή πήρε μέρος στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις! Ο Πάστρας, όπως πρώτος είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έχει ξεκινήσει και άλλη καριέρα και η ταινία του αναμένεται στη μεγάλη οθόνη. Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα!
Αγ. Θαν.
 
Δεν υπάρχουν γήπεδα
Το πρόβλημα έλλειψης αγωνιστικών χώρων στη Μαγνησία είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Χαρακτηριστικό είναι πως πολλές ομάδες στους αγώνες Κυπέλλου το σαββατοκύριακο θα αναγκαστούν να ξενιτευτούν από το γήπεδό τους, καθώς οι έδρες τους δεν είναι ακόμα έτοιμες.
Θ.Δ.Κ
 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
841 εισιτήρια, κόσμος γύρω στα 1.200 άτομα, ποιοι τελικά μπήκαν τσάμπα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου